..::Wawa Yusoff::..: ..::Keputusan Bersama::..

Monday, November 11, 2013

..::Keputusan Bersama::..

Assalamualaikum :)

Entry verangan last friday haritu umpama cita2 jugak lah kiranya.. tp x propose kat mirzal lagi. hari ahad haritu aku tanya. 

"nak buat bilik tido cum playroom utk anak boleh x? nak hias cantik2, comel2. at least klu ade tetamu datang taklah suruh diorang tdo dalam playroom semata"

"boleh intan....buatlah....buatttt"

"Nak buat tema!! Cuba pilih antara Soccer, Elmo ke mickey Mouse"

"Mestilah Soccer....."

oklah kalau dah gitu jawapannye kan.... major problem aku sekarang adalah bilik kael yg sekarang ni design nya "L shape" dan aku dah letak Queen bed siap2, sebab mula nya aku nak buat guest room je. tp bila pk dia dah semakin besar gini, menan pun dah melambak so tibe lah masa utk sediakan Kawasan jajahan dia. 


 Ni Bilik sedia ada, aku amik gambar ni dr sudut pintu masuk tau. memang ruangan nak belegar sangat terhad. nak aku keluarkan katil ni xtau nak letak mana sebab semua bilik pun dah ade Queen Bed. Ni gambar lama ada kat instagram aku. Mural tu aku gigih cat sendiri hokey, kengkonon mcm nak tambah tapi terbantut pulak usaha dan cobaan cuba jaya aku tu. kihkihkih. Tgk lah nanti, ni dah start nak ngemas aku settle kan jugak la kot. Tak pun aku cat je balik. wakakaka. Dasarrr mak nye...... :D

Rasa nya klu nak buat balik bilik si bulat ni makan masa yg sangatttt lama sebab banyak barang nak kena kemas, banyak almari/rak nak kena beli. Dresser dia confirm lah nak kena tuka yg baru. baju dah belambak, siap kena tumpang almari mommy lagi.Feature Wall aku akan usahakan, Katil pun aku akan cuba adjust supaya berkeadaan lebih sesuai. Cadar baru aku nak try pow Mirzal sebab aku tgk kat mana2 mall cadar Soccer kemain mahal tau.

Jadi marilah kita men'google ape sahaja idea atau tema yg berkonsepkan seperti Soccer dan jugak idea utk Small space decor. Moga ada kejayaan untuk ku. 








Idea dan konsep nya boleh diambil. Tapi idok ler wey aku nak buat sebijik sejibon cenggini. Pitam!







13 comments:

MimahAjil said...

caiyok mommy..akak mampu melihat hasil tangan gojes2 yang kreatif..:)

mrs kayrul said...

cantik2 idea2 tue...kita pun tak segigih wawa....huhuhu

Haslinda Sadiken said...

yehh..mood deco2 ehh semua..

mama ila said...

wowww..tema soccer ek..nanti dah siap deco2..jgn lupa share yer =)

DYatie said...

wahhH! Soccer theme! caiyokkkk mama!!

Mimy Hamid said...

best la nak ada deco bilik...rumah kakmi bilik 2 je..tak de bilik utk fayel

cik mah said...

Best pulak tgok theme soccer..smoga brjy...

Chekgu Azrine said...

cantik theme ni..
good luck ye sis

Cik Puan Rara said...

vahhh mst lawo bilik kael nt =)

✿ pink velvet ✿ said...

cantiknya.. suke yg gambar memula kaler ijo tu :)

CikNaa said...

hai ciknaa kene ambik masa kemas balik bilik afiq.. nanti bleh duduk tido dgn adik..:)

Wawa said...

Vote kale ijau atas sekali tu! Eh tentibe ade vote...haha

Ros Anis Rusli said...

wawa, inikah katil yg ko komen serupa dgn katil anis?hahaha.mmg sebijik sejebon! tp ko wat blk tetamu..aku wat bilik utama..ok aku xmmpu bli katil mhl..huhu