..::Wawa Yusoff::..: ..::Sembang mak-mak::..

Tuesday, October 22, 2013

..::Sembang mak-mak::..

 Seterusnya!! 

Adding new inventory for my bento gadget and tools! I is sangat happy la..!

There is soooo many things to make me happy! this is one of it! Shopping bento stuff can make me happier than ever! 
 nak2 nye kalau dapat pegi sorang2 mcm semalam. lepak lama2 dalam daiso, toys'r'us, and few kedai lagi yg buat aku melangot lame2 semalam. Hehehe

  Happy yeay!!! 
Bought this medicine container at Daiso. Mula2 nak beli drawer terus, tp pk kan balik bukan banyak sangat barang aku. Ingat nye muatlah. Sekali ko sampai umah, adjust masuk semua food pick dalam ni.. nah ko, penuh terus! Memang kena beli jugak mini drawer utk kesayangan di atas :)

Semalam, lepas hantar elmanke rumah umi liza, mirzal pegi kerja. Actually plan asal mmg nak rehat sebab balik kampung dan kepenatan yg sangat. Tapi bila pk balik duduk rumah pun nak buat ape. Baik pegi beli barang sementara si bulat tu takde kan. Boleh jugak berjalan dengan tenang.  Aku pun susun la ayat baik punya nak carik alasan utk keluar sendirian dan nak membeli groceries memandangkan byk lauk nak kena topup dalam peti ais, Jadinya, aku mintak izin mirzal dan mintak duit. eh?? Hahahaha. Haruslah kan, kata nak beli barang dapur. hehehe :)

Dalam kepala hotak ni mmg dah target nak ke Tesco mutiara damansara sebab ade tujuan lain. Aku terus ke Daiso. Kemain lama aku kat sana. setiap rak aku nak baca. hehe. Aku mmg ada habit suka keluar shopping sengsorang. mmg dari dulu pun. tp bila dah kawen mmg mirzal tak bagi. Tapi semalam bila dapat izin... memanglah sakan! :D

Settle je kat kedai berhantu, baru lah hegeh nak ke Tesco sebab td keluar mintak izin nak pegi Tesco kan... Jad, mesti pergi! Sekali lagi aku membeli belah untuk barang dapur pulak. Kenapa tak pegi dengan Mirzal..?? Ini jawapannya.... Kalau beli barang dapur dengan Mirzal.... asik la kena audit! sudahnye ape yg aku nak beli tak dapat sebab dia selalu kata gini "nak buat ni intan" "kat rumah ade lagi kan" "yg ni belum nak pakai, lain kali lah beli"

Tu lah lelaki. Beli bila perlu. Tp mcm aku ni suka beli utk buat stok. supaya bila nak pakai nnt tak kehabisan atau baru hegeh2 nak pegi beli mmg aku tak berkenan sangat. aku suka bila time aku nak guna barang mmg dah ade. Tu pasal semalam kemain suka aku membeli barang dapur. sanggup angkat ber-beg2 sorang2 dr bwh sampai tingkat 13. naik lif la tapiii... hehe

Semalam kemas fridge ade 1 tupperware coklat dari langkawi tak berusik. nampak nya kena dikeluarkan bawak ke opis dan makan bersama bebudak ni. nak harapkan tekak kami berdua mmg sampai tahun depan la coklat tu gitu duduknya.

Ini cerita bento [LINK]


**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 

12 comments:

Fiza Rahman said...

Banyak tu bento gadjet. Kita ni bilalah nak berbento...huhuhu...

Klo gi daiso dan yg sewaktu dgnnya, kena gi sorang2. Tak puas belek klo gi ngan somi & anak.

YanaUjang said...

shopping sensorang mmg heavennnnn! i xpnh lg soping brg dapur sensorang..so far asben i senang dipujuk..hikss tp soping mende merepek slaluuuu pi sorg! kahkah

Hana Soffelia said...

bestnya tgk intan beli barang bento baru... Eh, wa! hahaha

Yeay, naurah pun ada bekas bear tu. tp bekas tu lembik kan wa..

SyimaSyaz said...

sama lah... jenis suka beli banyak2 buat stok.tp selalu terbabas byk... pastu mana yang boleh bawak ofis untuk clearkan, bawak lah.... takde lah membazir..hehe

mynameismy said...

huiiii byknye!!!!
my baru mule kumpul bento tools sikit2.. :)
InsyaAllah soon! sbb dhia 10month lom ade gigi sbtg pn..:P

puansazusarin said...

Comelnya bekas tiger tuuuuu....

Mimy Hamid said...

ok dah nampak apa lagi nak beli sifu :))

gLazsLiper said...

tutup molot jgn nganga lama2 hahaha

Nadt said...

Aaaa..kalau tau daiso the curve lg byak gini memang da ajak hubby pi. Daiso mid valley nan hado la.frust sgt.

Cik Puan Rara said...

eh tapi lain pulak ngan hubs rara.dye pon suka beli brg buat stock.

ayahmamilisa said...

wah banyaknye koleksi...bestnye tengok, colourful :)

~ NANA ~ said...

wawa, i seronok sgt tgk u punye gajet & koleksi bento tau! mmg inspirasi sungguh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...