..::Wawa Yusoff::..: ..::Meet my Bento Sifu::..

Friday, October 11, 2013

..::Meet my Bento Sifu::..



 Kak ida a.k.a Glazsliper. Omel sangat tau nickname. hihihik. aku x ingat aku kenal akak ni bila. sebab rasa nya mcm aku dah kenal lamaaaaa sangat2. Mau x nye, hari2 pun dok besembang. Kadang bukan sembang ape pun, sembang ngarut2, tanya kabar, sembang kosong.

Dah banyak kali nak jumpa tapi asikla tak dapat, dia free aku bizi, aku free dia bizi jadi semalam langsung tak merancang ape2, tibe2 petang  kak ida ajak jumpa kat kedai pasal dia taknak duduk rumah. stress katanye. yg aku ni plak on da spot tanya mirzal ajak ke SS19. Dia pun laju je ckp ok. Seronok hoi! hehehe

Tak Payah susah2 nak rancang kan? Allah dah rancang untuk kita :)
Lepas maghrib centu kami keluar rumah... Jem nye...... hurmmm...boleh bikin panas hati. Semua jalan pun jem. x tau lah kenapa. Dari damansara nak ke USJ tu dah jem melekat tak begerak, lari lalu damansara ikut dalam keluar kat area subang tu pun sama jugak. Sabar jelah.. Si kael dah mengantuk + lapar pun ye jugak + badan dah dedar semacam tp x moody la. diam je. cuma nampak la dia boring. Aku ngan mirzal ni mmg ade masalah bila sampai kesah nak mencarik jalan. sesat barat tu dah sebati dengan diri kami. hahaha. 

abaikanlah. malas nak cerita :p
Sampai je kedai dia, x susah pun nak carik tgk terpacak dia bediri pegang anak dara 2 org tu. mmg kenal sangat la. comeyyyyy org nye. seperti yg di jangka. Sembang dengan dia mmg mcm dah kenal lama. Walaupun tak berapa nak sembang sangat sebab kael asik nak terjun kolam tangkap fish. pffttt -,-

Kakak elin bg aku 1 plastik dalam tu ada lunchbox mickey mouse + mickey mouse cookie cutter dan ada lagi barang lain yg banyak dia bg kat aku. seronokkkkkkkkk!! Masuk dalam kereta aku start membelek, sampai rumah belek lagi. seronok sebab aku mmg takde mickey collection lagi. Korang kalau nak jumpa kak ida sila sediakan soalan, ilmu dia banyak. tanye la ape sahaja. *matiklah aku klu dia byk terima emel/friend request yg belambak lepas ni* hahahaha

Jumpa kat kedai dan dgr cerita dia je boleh tau mcm mana banyak nye harta dan collection bento dia. aku ingat klu pegi rumah dia aku boleh pitam. itu confirm :D
Dan kerana itu juugak Bento kael harini berkonsep kan mickey mouse


**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 

6 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

knp x ajak kami
hehehe

glazsliper said...

Erkkkkk thanx wawa dtg jauh2 jmpa akk. Elin kata elman comel. Tapi bila tanya ok klo mcm tu boleh la nak adik boy?? Tp dia tetap selamba jawab "tak nak! Nak abang!" adoiiii

mama leen said...

jumpa glazsliper ek.. dia memang ada kedai makan ke.. patut la gambar selalu kat kedai..

Hana Soffelia said...

bestnya uolls, duk KL leh jumpa2 gitu..

Nadt said...

haii kak glazsssss..akak ni memang peramah kan. nadt pun baru add jugak minggu lepas kot hohoho.. seronok tengok bento dia comel2. bento set dia pun banyak kaaannnnn..memang sifu la kak glaszssss niiii..

~ NANA ~ said...

bestnya! ni kira geng2 bento la ek? hehe