..::Wawa Yusoff::..: ..::Kemengarutan yg semakin mengarut::..

Wednesday, October 9, 2013

..::Kemengarutan yg semakin mengarut::..


Oh, td dengar ceramah Ustaz Zamri "mantop" tu. Main topic nya zakat. Dan dia sentuh sikit tentang kebahagiaan, ketenangan hati dan apa yg kita ada samada cukup atau tidak. Dan jugak mencari kebahagiaan dan ketenangan.. maka.. bersedekahlah.

Tak pandai la nak kupas panjang2. Dah la pen ape pun aku x bwk. nak take note pun payah.

Seronok dengar ceramah dia, setiap isi yg disampaikan senang nak paham. Tapi bukan nak ckp pasal tu pun cuma nak share je. Kalau nak cakap tentang kebahagiaan, alhamdulillah Allah s.w.t beri yg terbaik untuk aku

-Meriahnya Raya 2013-

Mereka ini lah kebahagiaan aku. Tulang belakang aku, kekuatan aku, ketenangan aku. Setiap kali ada masalah, keserabutan atau ada je org yg nak bg aku serabut aku akan pandang apa yg aku ada. Mereka, ye. aku nampak mereka. Aku nampak si bulat budak cendawan, aku nampak mirzal, aku nampak mak pak aku , nampak kakak2 aku, abang dan ipar duai aku. 

Dan kadangkala tak pernah terkesan pun keserabutan yg datang pada aku. Bolayan saje! Kawan2? Ye, diorang juga pendukung aku. Penguat semangat aku untuk menghadapi apa sahaja. Termasuklah korang yg gojes. Bila rasa serabut kan, tgk mirzal, tgk si bulat, sembang dgn kakak2, sembang dgn mak terus rasa tenanggg je.. 

mcm last week kan korang pun tau aura NEGATIVE tu kan. weekend tu aku balik umah mak lepak 2 hari kat sana. Ya Allah... tenang nya tu toksah cakaplah... setenang2 nya.. mcm tak pernah ada ape2 yg jadi pun. Alhamdulillah... mereka ni akan sentiasa buat aku tersenyum. Syukur sangat ada mereka

Oh, mcm tajuk kat atas tu, biasa lah kan.. yg negative akan kekal negative. So, kita yg positif ni buat pekak sahaja. Moga dia mendapat ketenangan dan kebahagiaan untuk jiwa, akal dan fikirannya. Dunia kan bulat...
kadang2 kita ni tak boleh jalan terlalu mendongak ke langit.

Dan untuk korang.. kalau ada ape pun masalah jangan cepat down ok? Jangan fokus sangat dengan apa yg SUSAHKAN korang sebaliknya fokus apa buat korang SENANG.
Alihkan perhatian (akak aku yg ajar) hehehehe



**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 

5 comments:

Cik Puan Rara said...

betul.buat dekkkkk je.hehehe

e k i n ♥ y u s r i said...

Jangan fokus sangat dengan apa yg SUSAHKAN korang sebaliknya fokus apa buat korang SENANG.

SETUJU!

JunAina said...

Tentulah keluarga merupakan pendorong utama kita dalam hidup terutama bila dapat semuanya sekepala.

Kadang2 perasaan down tu ada tetapi cepat2 fikir positif sahaja.

Mimy Hamid said...

ye betul dik..be positive walau di asak negatif...aura positif akan datang menyelamat

mommy.aisy.hana said...

Buang cas cas negatif jauh jauh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...