..::Wawa Yusoff::..: ..::Ini adalah Nikmat::..

Thursday, October 31, 2013

..::Ini adalah Nikmat::..

 Kita mulekan dengan sekeping gambar :D
 Mcm cantik jeww..mcm comel je.. wakakaka!
Buat entry memalam cam gini mmg weng sikit. so, esok klu dah publish aku baca mesti aku rasa ko dah kenapa??? har.har.har. :D

Sudah rabu, esok dah kamis, jadi marilah kita cerita pasal weekend yg lepas yg mana cerita dah basi. Selagi belum sampai weekend berikutnya pada aku cerita ini masih segar... Nak jugak menanggggg :D

Ini cerita weekend. Niat asal nak pegi picnic sahaja sambil bawak elman main kereta kat Taman Tasik Shah Alam, Oh ye, si mirzal belikan jugak kereta gabakkkkk tu! Sakit mata wey... sakit mata... letak dalam bilik pun penuh! 

Kemain cantik aku bangun pepagi masak ape2 yg patut utk bawak bekal. Sampai shah alam cuaca cantik sangat. Paking pun dapat betul2 kat depan Aquarium tu. Turunkan kereta kuning kael, masukkan dia dalam kereta so aku pun control la dia bawak sampai ke tepi tasik.. Vrooom.. punya vrooommm... dalam 20 meter camtu keta berenti taknak gerak. Aku dah pandang Mirzal, "Dah kenape ni yang... ?? jauh lagi ni nak sampai tempat duduk...Bleh tahan berat nak angkut ni" Yang dia dah gelak2, muka dah merah. laki aku ni memang pemalu gaban sikit. Sengeh2 dia cakap... "malam tadi lupe nak cas battery..pagi td dpt cas sejam je" Dengggg!!! Ko ni yang.... bikin aku panas je..... Nasiblah aku ni jenis tak kesah. gelak2 jela aku suruh dia tolak kereta pegi kat tempat duduk. 

Si kael dah rimas keta dia tak gerak mcm biasa. hahaha. nampak je playground terus kereta tak laku. nak main slide, nak main buai je. Aku layan, sesambil tu mirzal tukarkan battery spare. nasib baik dia bawakkkk! kalau tak, nak mengangkut kereta tu pegi paking boleh mengamuk ok. hahahaha. setel makan, main sume kereta pun dah boleh gerak terus pegi paking simpan kereta. 

Niat hati nak ke wetworld. sekali org beratur..... hurm. abaikan. So decide ke pusat Aquatik. Kami sampai pukul 11. Kaunter tiket tutup pukul 10.45, Grrrrr....!!  Then decide nak ke Sunway terus... Tetibe tepikir kan I-City kan ade waterparkkkk... Ha..... Teruslah shoot ke sana.... Selepas sesat dok pusing jalan yg sama sebanyak 2 kali, barulah dapat masuk pintu masuk I-city.. Laki aku ni laaaaa..... Kalau tak sesat, bukanlah Mirzal :D

Sampai I-city hari plak nak hujan, elman plak tido jadi kami decide pi jalan2 sekitar situ je.Mirzal ajak masuk Hous Of Horror ni, beragakla kan... si bulat aku ni nak tinggal mane...Cantikla I-city sekarang, dah nak jadi mcm USS pun ade aku tgk. Semua in 3D



Then aku tertarik nak masuk Madame Tussaud Malaysia ni :-
Tapi dek kerana begambar dengan panda pun sudah gigil menggila,maka... Lupakan!! Awak ni laaaaa..... Muke macho, garang kemain.. panda comel gitu pun awak gigil..!!

Adult : RM 35 [Mykad]
Kids : RM 25 [MyKid]
Below 3yr kot yg Free.. tak hengat :)
 

Di bawah adalah kejadian di mana mommy nak masuk museum art dan si bulat nak pegi tgk org main bumper car, ayah suruh ikut mommy dia hentak kaki... Amboiii.... babab kang!


Gambar di bawah adalah sekitar di museum art. Sangat kagum dengan lukisan kat dinding tu.. Tapi nasib kami tak berapa baik sebab peserta walkathon guardian mmg ramai yg amat dalam tu! Diorang buat event kat I-city so bila dah habis event mereka semua bejalan la kat sekitar i-city. ramai gile wey... nak amik gambar pun payah!!

RM 10 sahaje ye :)



Dan seperti biasa.......

Elman mikhael tidak memberikan kerjasama yang baik..

Last2 aku kesian kat si kecik ni mcm tak puas je main... ajak mirzal pegi bawak dia main kat Aeon kota damansara. Ade play place ala-ala Kidzoona jugak. Barulah kawan ni puassss.. Balik mandikan, sumbat nenen terus lelap. Tak sempat layan mata pun.. Penat le tuuu :)
 


Alhamdulillah... Syukur, walaupun starting ntah ape2...But ending nya sangat bagus.




 P/S - To husband : Thank u so much... :)



**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 

6 comments:

♥ ROS ♥ said...

bestnyer jejalan.. insyaallah ade masa nak bawak diorg ni plak :)

Allene said...

seronoknya... elman..

Haslinda Sadiken said...

mmg nampak real laa paint 3D nie..

Misz Pinkie Winkie said...

nampak cam menarik jerk i-city tue ..nntie leh terjah..
alolo...nampk muker kepuasan mikael yg last2 tue

achiek anis said...

eh naik rege dh museum art tu ek..masa anis pegi ari2 baru rm5...amboi tiket pun dah naik rege ni...

Farrah Yuhanis said...

bestnyee..mmg da ade niat nak bawak aiyan ke sini..tapi blom berkesempatan lagi..nanti nak pegi gak la..cam best jee cam besttt jjeee!hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...