..::Wawa Yusoff::..: ..::Cerita secara package::..

Monday, October 7, 2013

..::Cerita secara package::..

  Kalau last 3 week mirzal bwk kami ke sunway pyramid, last 2  week aku pulak yg mintak kat dia bwk pi KLCC nak pg kinokuniya. Dari hari senin aku dah memekak kat dia ajak pi kinokuniya. haha. Mmg tujuan utama nak beli bento book. Nasib lah parking tak penuh. tak ramai. tapi nya.....bila masuk je dalam, kemain. Masuk kino nampak buku ni. mcm nak beli je semua. Tp itu tamak haloba namanya.



Mula2 aku aimed The Just Bento book tp bile nak belek tu buku tu still dlm plastik, mcm tak syiok la pulak. takut tak bebaloi,  so aku jumpa buku ni yg dah tebukak plastiknya. Mmg dlm wishlist jugak ponnnnnn... Mmg rezeki lah kan.. belek punya belek terus grab. hehehe

Masuk je kereta terus belek puas2 dan memang sangat berbaloi. Tp aku tak suggest utk beginners sebab agak pyh jugak la bento yg dia buat dlm ni. kena guna byk bahan, byk gadget, byk tools. resepi lauk vavi pun ada. wakakaka!
Buat masa ni aku belum start lg nak buat exactly mcm dlm buku ni sebab kat adlam buku ni heavy bento. utk budak 7yr and above and max age. utk mak pak nye yg paling sesuai. Cukup berbaloi bg aku sebab ada banyak tips dalam ni dan lagi satu sebab dia buku... ilmu kan.. nanti klu ade tips yg  best2 aku tepek kat sini utk korang tau :)

Harga nya RM 64.90


Esoknya pulak selesaikan brg kael. aku dah rasa mcm nak anto anak ke asrama dah. segala mala sabun nak kena beli, ubat gigi siap bagai. nasiblah dia tak mintak milo 3 in 1. haha :D Reward utk mommy adalah cermin mata baru. Reward lah sangat! dah di patahkan nya haruslah kena ganti. tp tula sebenarnya dah byk kali ckp nak tukar sebab dah 2tahun setengah pun umur cermin mata ni so haruslah kan.. tp tak jugak buat2. sekali tu kael dah tolong buat kan keputusan utk mommy.. :D

Gambar xde kena mengena sebab gambar ni weekend zaman bila pun tak hengat cuma gambar atas nak sampaikan cerita sebena yg berkesahkan tentang gambar kat bawah. 

 ceng..ceng..ceng.. hehehehe. Dapat hadiah dari erna ummi iman. Cerita asalnya dulu wa beli dress oren tu dari erna. dan disebabkan selesa sangat dan selalu dilenjan sampai dah naik lunyai maka nak repeat la pembelian. erna kata dah lama habis. daku kecewa! sebab bukan senang nak dapat dress yg murah dan paling penting sesuai utk si kenit mcm aku ni. 
Lepas tu erna baik hati nak bg dia punya. dia ckp br pakai sekali je. aku mintak jual pre-loved dia takmo. siap postage pun dia belanja tau. 

Dah kata nya ade lagi 1, so dia bg 2 helai dress kegemaran ni kat aku..! syioookkk!! kegirangan hatiku toksah nak kata la wey.. suka... Erna kata dia tak pakai sebab dia "tough" so agak seksi klu dia pakai. Tp utk perempuan mcm aku ni dengan berat badan 38 kg maka kalau aku pakai dress ni sangatlah longgar dan selesa. nak nenen budak kecik tu senang sebab ada zip. mmg best la senang kata :) 

TQ erna...TQ so much.much.much!!

Erna pengedar sah shaklee. sila terjah BLOG ERNA tau. banyak info kat sana.

Moga Allah kurniakan rezeki yg melimpah ruah utk erna dan keluarga ye.. 
Kirim salam sayang utk iman genius :)


**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 

10 comments:

Allene said...

WOW... rajin ko shopping ye wa... selagi anak sorang... layankan je. nnt da dua... asal keluar je, cepat2 nak balik... uhuhhuuh

Asz Miza said...

Erna memang pemurah orangnya...untung dapat kawan macam dia..tak lokek ilmu dan duit. :) Bestnya lahai dapat berbento..daku ni tah bila la..

amal salleh said...

besnyee dpt dress.. yup..skrg klu bli bju mmg nk kena carik y ade zip/button kn.. hahhaa senang nk selak2 :P

Cik Puan Tqah said...

best2..trgn nk wt bento comels gak

LisaLisut said...

berat u 38kg???? k jeles. bye. hahaha

Mimy Hamid said...

apa 38kg...huhu nangis...nak isi kakmi tak..huhu..amik la amik la

diana said...

tu untung kalau badan kecik ni..heheh

achiek anis said...

eh2...sama la berat kita...ngeeee...

makan dah super duber banyak tapi tetap gitu jela beratnya..

penangan fully bf gamaknya...huhu

~ NANA ~ said...

erk 38kg wawa??? i paling kurus pon 48kg je kot...hahahaha jelessss ok! now dah 60kg, ntah bila nk kurus pon xtau

Hana Soffelia said...

38kg???? ok, taknak kawan!

kalo wa tau berapa hana mesti pengsan. HAHA btw, buku tu mcm best la wa. kena cari jugak ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...