..::Wawa Yusoff::..: ..::Weekend 2 minggu lepas punya cerita::..

Monday, September 30, 2013

..::Weekend 2 minggu lepas punya cerita::..

 Bizi..bizi..bizi..

Last week sibuk dgn kursus. Bila masuk opis ofcoz la nak settle mana2 kerja yg patut. sampai nak update cerita weekend pun x sempat. Last two weeks we went to Sunway pyramid. Unplanned actually. Mirzal yg tiba2 ajak. dah petang pulak tu. kesah nya gini, mmg plan nak bejalan pun, tp tak tau kemana, so pg tu dia letak aku kat umah mak jap sbb dia nak pi jumpa kawan dia. kata nya kejap je... sudahnya dia santak sampai ke PETANG. eh, sentap pulak rasa. Tu yg dia tiba2 pkul 5.00pm mengajak aku ke Sunway Pyramid, jalan2, pusing2, makan2. aku ni klu dpt makan sedap2, banyak2 mmg lupa segala permasalahan. hahaha. 

Big boss tgh telek menu. hehe. org nak baca menu dia pun nak jugak. nasib lah waiter tu memahami terus dia bg paper yg mmg khas utk budak2 ni. ade gambar2 ikan. oh ye, kami pi makan kat Manhattan Fish Market utk kali pertama bg aku dan kali kedua utk mirzal. Definitely bukan pencita ikan so takde sebab nak pg banyak kali. aku pun tak tau nak order ape, last2 aku orderkan utk mirzal je. aku mintak share. hehe. appetizer aku order cheesy chips and desert aku mintak tiramisu. jadiklah, tu pun dah kenyang. si kael makan cheesy chips beriya. sampai moncit perut :) 

Tujuan utama mmg nak bwk budak ni bejalan je. mula2 nak bwk ke Kidzoona keramat, tp tak tau la pulak aku si mirzal ni nak bejalan sampai ke Sunway nun. tambah tolak masa dr rumah mak + carik parking bagai pukul 6.00 kot baru kami masuk pintu sunway tu dan terus ke Manhattan carik makan. Lepas makan tu tak jauh dr tu nampak mcm ade tempat main ni ha, bwk dia main kat sini naik sama2 ferries wheel memandangkan si bulat ni gayat main menan gerak2. main car kecik yg masuk coin tu pun dia cuak. pffttt -,-

Selesai tu bwk dia ke toy city. saje nak bwk da cuci mata menan kat sini. kot la dia pandai memintak nak jugak belikan.. ALhamdulillah dia tak pandai... hahahaha. Belum nak pandai kot. ok, lepas ni kalau da pndai mintak kita tak masuk dah :p

Mirzal bwk turun beskal Bee kaler hijau ni. omel..omel wey... suke lak aku dgn beskal tu. kael lg la suke. go head gostan dia nolak beskal tu. goyang gak mirzal nak membelikan.. aku kata no..no..no.. beskal gajah kat umah tu pun tak gerak2. dok la simpan dlm bilik. kang beli yg ni pulak mana nak parking??? So dia kata, ok, nnt nak belikan kereta yg besar tu... Aku plak konpius laki aku ni paham ke tidak aku ckp? ke aku ckp bahasa uganda kat dia tadi??? 
Grrrrrrr -,-



Kael sangat enjoy berjalan haritu, walaupun mata dah ngantuk2 tp still nak main lari2 lagi. taknak duduk dlm stroleller pun. lps toy city tu tak lama kitorang gerak balik. rushing nak kejarkan maghrib kat rumah. Dan kael selamat lena dari dalam kereta lagi, sampai lah rumah dan terjaga pkul 11.00 malam.....dan tido semula pkul 2.00 pagi kott..





**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :) 
 

1 comment:

Hana Soffelia said...

hahaha suami wa mcm suami hana. jenis suka beli mainan anak. Kita pulak yang akan say no.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...