..::Wawa Yusoff::..: ..::Review Supplement Terbaik dari Makanan Sunnah::..

Tuesday, September 17, 2013

..::Review Supplement Terbaik dari Makanan Sunnah::..

Hai semua.. Assalamualaikum :)

Ape khabar korang? kami kat sini alhamdulillah.. sihat, aku elman dan mirzal semua nya sihat.. sekarang ni memang sibuk, ulang alik ke seremban. banyak kenduri nak diselesaikan. Punya sibuk nye kami sampai tak sempat nak jalan2 pun. kesian elman. dah boring agaknye dia asik duduk dalam kereta je. 

Dah lama tak bawak dia ke jasko, ikea, teso, giant. nanti mommy bwk ye.. Setakat ni perkembangan elman sangat baik. ingat tak aku pernah share kat korang elman makan Qaseh aritu. aku janji nak buat review kan? ok,marilah.. :)

Secara jujurnye aku tak ingat dah berapa lama try kat kael sebab x disiplin. dengan dia tak sehat aku tak sehat so mmg asik skip dan tetinggal beberapa hari. Tapi utk 3 mingu ni aku bg dia tak pernah skip memang hasil nya sangat memuaskan hati dan Qaseh sangat serasi dan sesuai sebagai supplement elman mikhael.




Ape yg paling aku nampak keberkesanan nye adalah SELERA MAKAN si elman. Ya Allah... seronok betul aku tgk dia makan. report dari pengasuh pun best je aku dengar. Pengasuh elalu cakap "elman makan nasik banyak harini" dan setiap kali tu aku akan rasa seronok dan bersyukur sangat. kalau tak tu elman sangat susah makan. agak picky dan yg paling geram tu dia siap pusing2 kepala tutup mulut rapat2 taknak makan. Sampaikan sampai satu tahap aku dah fedap nak siapkan bekal dia ke rumah pengasuh.


Alhamdulillah sekarang ni aku takde masalah malahan lagi semangat nak siapkan bento dia. Memang selalu dengar pengasuh dia kata elman makan banyak dan lagi satu aku boleh tgk perut dia moncit time aku amik dia petang2. senang hati aku tengok. Kalau dulu malam2 mmg dia takkan makan, TAKKAN. tapi sekarang ni malam je asal aku pegang pinggan dia dah siap2 duduk bersila depan TV ready nak kena suap, dan lepas tu dia boleh sambung pulak makan kudapan lain mcm biskut ke, roti or kuih2. Kami nak mendokong dia sekarang pun cungap :)

Dari segi kesihatan yang plaing ketara aku nampak selsema dia. Klu dulu setiap minggu mmg dia akan selsema, sejuk sikit dah meleleh dah. sekarang ni dah KURANG (read : KURANG) selsema masih ade tp bukanlah yg sampai tahap meleleh2 hijau tu. sikit2 je. lepas tu klu air-cond sejuk pun keadaan selsema dia masih lagi tahap ok.

 yang ini gambar semalam. tgkla, lebar kan badan dia. pergelangan tangan pun dah nak berlipat dah tu :)

Yang seronok nya sekarang ni pantang ajak makan Qaseh, laju je dia bangun pegi dapur. memang dia kenal dah word Qaseh tu. tak susah nak bagi makan sebab Qaseh sedap. Mula2 memang aku give-up jugak, yela sebab masa mula2 bagi dia makan Qaseh terus dia demam, muntah cirit2 yg pernah aku cerita tu kan.. Memang aku stop sekejap, tapi lepas tu aku fikir balik selagi sesuatu itu tidak mendatangkan keburukan/kemudaratan kepada anak aku why not aku cuba dan teruskan aje..  Then lepas tu, alhamdulillah aku nampak kebaikannya... Syukur :)

Alhamdulillah, aku happy tgk elman sekarang.. apepun.. kuasa kesembuhan adalah di tangan ALLAH S.W.T.. aku hanya ikhtiar yang terbaik untuk elman.  :)

Kalau ade yang nak mencuba boleh contact Puan. Maria atau nak info lanjut boleh search FB Beauty Qaina and Healthcare



**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 

5 comments:

achiek anis said...

airis pun dh dekat sebulan minum Qaseh ni...Alhamdulillah dah jarang2 kena selesema...:)

Nadt said...

saif pun da sebulan minum qaseh ni tapi mamanya tak disiplin. asyik lupe je nak bagi. huhu..

erin said...

wahhh, boleh cuba ni, skrg bagi aish madu je

~ NANA ~ said...

macam menarik je wawa...boleh la kot nak try nanti

eamy milea said...

thanks for sharing..boleh la cuba juga nanti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...