..::Wawa Yusoff::..: ..::Update sikit cerita raya::..

Tuesday, August 13, 2013

..::Update sikit cerita raya::..

Selamat pagi 6 syawal yg di ikuti dengan hujan renyai. sejuk je :)

mcm mana raya korang? hehe. aku punye raya setakat ni mmg best. settle beraya belah family aku. weekend ni belah mertua plak. ni nak citer mcm mana pun xtau nak mule. hehe. Kalau tahun lepas beraya dengan kael dia baru 4bulan masa tu. x tau ape2. masa salam2 raya kat uma MIL pun dia membuta pagi tu. eh, tahun ni pun dia buat benda yg sama korang tau x. mmg tak ebrsalam raya budak tu. elok lena dengan baju melayu dalam bilik. Dah settle sume baru dia bangun.

Tema pink belacan yg tak berape nk menjadi sebab aku tak sempat tukar baju pun utk 1st raya tu. Baju raya aku yg sama dengan hero bedua ni ade duduk elok dalam beg. baju yg aku pakai pagi raya tu baju kain lycra yg sejuk sebab aku buat keje pagi tu. jadi nye aku taknak la kotorkan baju raya yg santek laah sangat tu. last2 sampai ke-6 syawal aku tak sempat pakai. Kalau raya belah aku mmg jarang sangatlah dapat sarung baju raya cantek2 pagi tu sebab 1st raya biasanya kami menunggu tetamu jadi akan ade banyak adegan di dapur, tp kalau raya belah MIL mcm tahun lepas mmg berbaloi la beli baju raya.. sehari suntuk santak sampai ke malam pakai baju raya sebab klu dengan MIL kami lebih kepada berjalan mencari sedara.


As u know.. ewah, omputih sangat lah kan.. elman mikhael baru sihat, 2 hari sebelum raya tu dia merengek teruk sampai aku tak tau nak layan mcm mana, even masa 1st raya tu pun dia masih hok hek hok hek cuma dah kurang sikit. dan nasib baiklah 1st raya tu kami di rumah sahaja, tak kemana2 jadi senanglah sikit aku nguruskan dia. Raya ke-2 barulah dia sehat betul2, barulah dia boleh main sendiri, makan sendiri tgk tv sendiri sampai aku boleh mandi makan sume dgn tenang, dia dah boleh kakak aku yg jaga, dengan mak aku pun dia boleh je, bwk pegi bejalan raya pun tak kesah orang, takde nak nangis2 pun.



makanan kegemaran elman mikhael sepanjang syawal setakat ni ialah maruku. asiklah nak makan maruku, pukul 6.30 pagi bangun mintak maruku. asik tunjuk tempat simpan maruku tu. tau pulak dia kat mana. sampai poo poo pun jadi kerasla. sampai berair mata nak yak, merah2 muka. nasib kamu lah anak, bila mommy tak bg makan kamu marah2. semalam lepas dia tido aku sorok stok maruku kat rumah tu. nak control dia punya mkn maruku. kesian nnt. takut sembelit je.

ni pesen budak pegi beraya bwak balang kuih dari rumah sendiri. tu dia tgh kunyah maruku la tu. harap takdelah tuan rumah yg sentap tak mkn kuih diorang. hehehe.

sabtu yg biru :)

baju melayu kedua elman mikhael. warna turquoise belang2 hitam kain cotton tshirt. 
sangat selesa. 

Alhamdulillah lepas je elman sihat sepenuhnya selere makan dia menjadik2. korang bayangkan dia boleh makan cekodok dengan SOS CILI dan dia sangat suka makan sos cili. tekejut gak aku. lepas tu ko bgla dia makan apepun semua dia layan. senang bwk dia bejalan raya :)

Klu dapat maian dengan abang2 sepupu nya kemain suka. mengekek2 ketawa. dan disebalik dugaan kesihatan kael haritu, ada kemanisan nya.. Kael dah dpt byk word, dah semakin pandai dengar arahan dah boleh nyanyi phonic songs sama2 dengan org. Alhamdulillah..bersyukur!

setakat ini sahaja cerita raya utk 6 syawal, gambar proper satu family belum dpt amik lagi. in shaa allah next week akan menyusul pulak cerita beraya di rumah MIL :)

last but not least

Meriahnya Raya..!!!







**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 

12 comments:

erin said...

oloh comel sgt elman dgn lesung pipit tu

yUmIe said...

iman raya ni fav die kerepek ibu.sme cm elman,siap pegi tunjuk kt mne tempat simpan kerepek.berak pn memanjang T__T

Chekgu Azrine said...

Selamat hri raya sis..sakan tgok elman beraya

Umi Qi said...

Yayyyyy! Elman dah sihattt...makan sos cili? perghhhhhhh bleh geng umi Qi nih sekepala kuat mkn cili....jom raya jom elman... :)

cha said...

i lepas bergambar berslaman sume baru tuka uniform sebab panas and nak basuh pinggan haha

ZazaMyMoon said...

heee meriahnya rayaaaa ;)

Love Razila said...

Hehehe...comel je dia gelak nampak gigi. Ni sib baik suka gigit meruku kalau suka gigit orang memang naya ye =)

puansazusarin said...

Lawa baju melayu elman belang2 tu..

Aty_Fared said...

qaleef lak suke nau makan bahulu...dah ar kemain manis kaaaann...huhu.... :)

ctmah said...

elman!
pinjam lesung pipit kejap boleh?
sabtu ni untie nak pakaikan kat alisha sat.hehe

n0rraslida alias said...

wa, si elman encem! lesung ppit tue mahai wooo. ;) sejuk jew tgk si elman. pstt, jd menantu acik lid mau?? haaaa

n0rraslida alias said...

wa, si elman nih! encem! pling mahai tang lesung ppit die! adoiiiyaii. pstt, elman jd menantu acik lid maw?? hiiii ~ propose! :P