..::Wawa Yusoff::..: ..::Update cerita Elman, MC, Bento::..

Wednesday, August 28, 2013

..::Update cerita Elman, MC, Bento::..

Sekejapnye dah rabu! sekejapnye dah nak masuk bulan 9! kenape tahun ni aku rasa mcm semua nya sangat sekejap?! ke korang pun rasa??

Pejam celik elman mikhael dah semakin membesar, dah semakin bijak, word dah semakin banyak. Aku rindukan dia, hari2 tiap saat walaupun dia depan mata. Setiap hari aku ade perasaan yang tak percaya aku dah jadi mak, tak percaya yg aku ade anak. saiko x? haha. kadang siap tanye, kael anak sape?! nanti dia sengeh2 terus peluk2 aku.. eleh, mcm paham kannn... heheh. paham ler tu gamaknye :)

Kat sekitar rumah aku ade org gembala kambing. selalu dia lepaskan kambing mkn rumput tepi2 jalan area tanah reserved KKM tu. kemain tau sehat kekambing ni. Selalu jugak elman mikhael pegi tgk. Si Mirzal selalu ajar dia pegi tgk bekk.. dah nye aku plak ajar kambing.. satu hari tu :

Mommy : Kael... tu ape?? Kammmm...
Kael : Bekkkkk..
Mommy : Bingggg...Kammmm... Bingggg..... Kammmmmm
Kael : Beekkkk...

Ok, fine tiap kali pun akan bunyi kambek. kambek pun kambek la.... haahhaha. Tapi kat video tu dia pandai sebut dan betulkan sikit dah word nye.  semalam aku try lagi...

Mommy : Kammmm...
Kael : Beyyyy.. (tak boleh sebut bing lagi)
Mommy : Bunyi kambing mcm mane..?
Kael : Bekkk...

Lepas tu dia memanjang sebut.. Bekkk! bEkkk! Bekk..! sekuat2nye... Terpulang lah anak, janji kamu pandai beza. 

Alhamdulillah... syukur di usia setahun setengah perkembangan elman mikhael ckup buat aku berbangga dengan dia. tak lebih, tak kurang ckup sempurna di mata aku. Mungkin ade anak korang yg lebih advance kan?? Itu rezeki korang lah.. Lain anak kan lain perkembangannya... yang penting korang mesti bangga dengan setiap pencapaian anak2. jangan di banding2 dengan anak org lain tau?! kecik hati diorang nanti... :)

Semakin hari semakin bijak semakin manja semakin tak boleh berpisah semakin kuat ngempeng semakin kuat ngempas. semakin..semakin..dan semakin.. dan disebabkan itulah agaknye..............
UPT Test masih negative.. hehe. elman mikhael belum ready nak jadi abang. Bukan calang2 UPT test aku, xde guna celup2 double line kat sinki, ke Makmal terus aku buat. Hehehe. Kesahnye gini......

Hari ahad yg sibuk ke hulu ke hilir sharp pkul 6 petang di rumah [Aty Fared] yg paling huru hara mcm kenduri kawen walaupun hanya sekadar open house tapi memasing dah sibuk dengan menantu dan bakal besan aku tetibe rasa tak sedap badan. Terus hint kat Mirzal ajak balik. Dalam kereta terus start sakit kepala, mata panas. ckp kat Mirzal, mcm nak demam. Elman mikhael plak dah telentok lena. Badan aku terus seram sejuk, terus mcm nak gigil tp masih boleh tahan. Air cond yg tak berapa tu pun aku rasa sejuk yg amat! Balik tu terus kelam kabut carik panadol *padahal aku liat gile mkn ubat* tp disebabkan mmg terlalu lembik aku rasa.

Pagi tu mmg tak boleh nak bangun pun. badan sengal gila. kepala wengggg! Pegi klinik cek BP, sangat Low! no wondergirl mcm nak pitam. cek plak nadi mmg laju. speed sangat ko! Teruslahhhhh...
Drip sebotol! 

Lepas tu kena buat UPT yg result nye negative lepas tu terus dapat ubat dengan air garam utk energy taknak kasi pitam. Terima Kasih la kat kroang yg sangat prihatin kat instag, kat Facebook, kat komen2 gambar dan wish2 cepat sihat.. TQ! mmg tak kedaya aku nak reply satu2, mmg boleh kata aku flat hari senin haritu! Doc kata aku jadi camtu sebab penat dan keletihan. Yes, aku mengaku aku mmg sangaaattttt penat! couple of weeks terlalu banyak benda aku kena settle dan kejarkan. mcam2. Doc cuma pesan utk aku mkn, mkn ubat dan tido dan alhamdulillah harini fully recovered. TQ semua yg prihatin! Sayang sangat!

kalau aritu mirzal tuka2 adiah dpt Tupperware 3 ketul. semalam tuka2 hadiah dapat rack ni pulak. best! dia modal, yg dpt nye kat aku.. muahaha. terima kasih la pada yg memberi ye ;)

aku mmg suke kalau dia bagitau esok ade tuka2 hadiah pasalnye kat opis dia, dia sorang je lelaki, yg lain2 semua perempuan sok kebanyakkan nye prepare barang perempuan, mak2 la kot utk tukar hadiah jadi klu dapat kat dia mmg yg bertuahnya aku! heehehehe. Pastu semalam petang terus pasang xtau nak letak mana! rasa mcm nak masuk balik dalam kotak. hahahaha!




oklah, korang dah bosan kot baca cerita aku? ke? yela2....



ok, ni bentoelmanmikhael filled with panda toasted bread with homemade nutella, fruits and baby bite. 

Buah Lain tu aku tak sure dia mkn sangat ke tidak, tp takpelah ramai lagi kawan2 dia boleh makan sama2 dengan dia.. baby bite tu dia mmg suke. masa kecik2 tak nak pun makan baby bite. Homemade nuttella tu resepi dia aku pernah update [LINK]




**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :) 
 

9 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

pandainye menantu mommy nie

ctmah said...

hi si lesung pipit untie!

Aeen said...

pandai mikahel...kenal dah bunyik binatang n name binatang yeh.....:)

Umi Qi said...

Ya allah mama elman x sihat terus ruper yer lepas balik beraya umah aty ye..huh...cpt2 sembuh ye mama elman...risau elman nanti

FieZaLieSa said...

wawa...sme kte, kena drip sebtl mlm senin...sbb air kncng kotor...asyk mnth je...kte dh ok ri ni...hrp wawa pun cpt smb ye..

Allene said...

get well soon wawa... mungkin tnda2 awal utk upt tu +ve kot. ihhiih

mrs kayrul said...

demam rupanya itu hari....jaga kesihatan ye wawa

Cik Puan Rara said...

ptt lah kat umah aty pon cm xlarat je.mata layu je.hmm dh sihat ke ni? vahhh penyangkut baju tu untung lh dpt.mahal jugak kan tu,

Chekgu Azrine said...

Skng dh ok ke sis..jga kesihatan ye..