..::Wawa Yusoff::..: ..::Pengasuh Elman Mikhael::..

Thursday, August 29, 2013

..::Pengasuh Elman Mikhael::..


Assalamualaikum... 
Aku cuti bento utk 2 hari sebab kael duduk dengan mak aku, pasalnye Mirzal dah balik kampung urusan adik dia nak kawen tp aku jumaat baru dapat balik sebab cuti tinggal sipi2 daun keladi. 

Dengan mukadimah tadi maka tak perlulah korang ternanti2 utk gambar bento pada hari ini dan hari esok. mekasih. *peace* tak payah nak peace sangatlah bajet mcm budak kapel seminggu. ok. bai.

Refer tajuk. tau dah aku nak citer ape?? Bersedia utk entry cerita pengasuh?? Sila urut dada masing2. Jangan nak nervous sangat sebab Pengasuh Elman Mikhael sangat baaikkkkkkkkkk.. hehehehe :)

Menyampah ke tidak buat starting mcm minta kena maki?? hahah. rilek ar.. harini kan hari kamiss... eh?? kahkahkah!! korang pesal sengeh2. Mirzal balik kampung esok petang baru dia datang jemput aku. Mcm la ade kena mengena kan?? bahahahahah!!!! *gelak beterabur keluar air mata*

Tadi masa breakfast aku jumpe sorang staff kat cafe. Dia tanya aku hantar kat Kak Liza jugak ke? Aku kata ha'ah. lame dah dari anak 5bulan. Dia kata dia baru je letak dalam 3 minggu. before this kat taska asik demam selsema. setiap minggu dia akan EL sebab anak dia tak sehat. Bila dengan umi Liza dah 3minggu ni alhamdulillah anak dia sehat.. [Alhamdulillah..lega sangat aku dengar]
Aku tanya dia dapat contact mana? Dia kata Kak Nik (Tesengeh dah aku) Aku kata kat dia Kak Nik dapat dari aku la sebab dlu kak nik ngadu ngan aku dia pegi skodeng taska tgk anak dia tengah nangis dalam baby coat sorang2, pengasuh kulu kilir xde yg memujuk pun. lama dia peratikan. Tu aku suggest Ummi Liza kat Kak Nik, esoknye terus Kak Nik letak anak dia dengan Kak Liza dan dia jumpa aku bgtau dia sangat berpuas hati. Lepas tu kat semua kawan2 dia pun dia pegi recommend utk letak anak kat Kak Liza.. Kalau seseorang tu ikhlas utk jaga anak kita, kita pun tak takut nak recommend kat orang kan?? Dan  setiap kali tu aku bersyukurrr... sangat bersyukurrr.... ALLAH temukan aku dengan pengasuh yg baik utk elman mikhael dan anak2 yg lain jugak..

  Aku, dan mereka antara yang bertuah Allah pilih kan Kak Liza dan adik2 utk kami , ye, kami semua masing2 ade pengalaman yg membabitkan pengasuh mahupun taska dan akhirnya kami jumpe jugak pengasuh yg baik, yg ikhlas jaga anak2 kami. Walauponnnn sekarang ni hari2 kael buat drama air mata kan... Walaupooonnnn tiap kali amik petang2 aku tgk dia hepi je golek 2 main dengan kak liza, adik2 kak liza, anak2 kak liza. Awak mmg drama sangat kan???

Kak Liza mengasuh dengan 2 orang adik nya. Lebih kurang 10 - 14 orang budak kot kat rumah dia tapi alhamdulillah setakat ni semua yg aku jumpe semua nya berpuas hati. Kak Liza mmg siap sedia makan, mandi semua ckup. Siap pakai minyak rambut lagi klu time aku amik si bulat tu. kemain smart! hehehe.


Ala..biasa lah kalau setakat kena marah tu kan.. Budak2 pun korang tau ligat nye mcm mana. Tapi selagi belum mendatangkan kesan mental mahupun fizikal jangan lah berkira sangat dengan pengasuh. Diorang jaga cukup baik dah. Kalau kita tak berkira dan cerewet dengan diorang, diorang pun akan ikhlas dengan kita. In shaa Allah.. Apepun kita mesti tawakkal ..mintak Allah dan Malaikat utk menjaga mereka..

Moga keikhlasan mereka berpanjangan, di kurniakan rezeki melimpah ruah dan di kurniakan segala kebaikan.. in shaa Allah.. amin :)

Ni dulu aku pernah buat entry pasal kenapa aku anta kael kat kak liza [LINK]



**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 

11 comments:

Aeen said...

Alhamdulilah dapat pengasuh yg baik..xde lah nk risau sangat kan...

Cik Puan Rara said...

rara ni ntah lah.mana lah nk cr pengasuh yg elok.nk hantar kat cumi ciki kat rtm ni.tapi kena merayu rayu lak sbb ramai nk hantar sini.hmmm.

nk tergelak lak aku tgk emoticon tu sume.comels.

Love Razila said...

Haah kan, kite pon macam bersyukur sangat dapat pengasuh baru ni sebab anak2 ku yang 6 n 3 years old pon dia ajar Iqra' so mama dah xpayah pusing kepala nak cari guru iqra' pula but..pengasuh xnak terima duit ngaji pula dah...katanya ikhlas ajar anak sekali ajar anak dia ngaji =) tapi saya tatap bagi as sedekah :)

Jangan cerewet sangat dengan pengasuh...syukur sangatlah dia jaga anak kite baik2 kalau kene gigit nyamuk pon dia report =)

D Yatie said...

kan? kan? kan? Alhamdulillah ibu Arissa jugak sangat baik. syukur sangat. dia jaga arissa dari umo 2 bulan. hanya Allah yang dapat balas jasa baik mereka.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Alhamdulillah.. dapat yang baik macam kak Liza. mmg biasa dgr kalau hantar taska senang anak kena demam selsema. harap nya anak saya nanti pun dapat pengasuh yang baik juga

Cik Puan Mimi said...

Amboii emoticonnn. Hehehe. Cutenyeee. Bagusla wa dapat bs baik. Syukur

SweetLikeWhat said...

alhamdulillah..lega kan anak bawah jagaan org yang ikhlas..nak pergi keje pun senang hati..

Aty_Fared said...

Bukan senang kn nk jumpe org baik2 jage anak kite...rezki...:)

Akmar Ramli said...

Nk cari yang baik dan syg anak kita mcm anak sendiri bukan senang. Alhamdulillah jumpa yg baik. :)

~ NANA ~ said...

syukur kan kalau dpt org yg boleh jaga anak kita dgn baik? takde la kita nk risau

BUNDA a.k.a KN said...

salam ukhwah dari bunda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...