..::Wawa Yusoff::..: ..::Kesibukkan yang tidak menentu::..

Wednesday, August 21, 2013

..::Kesibukkan yang tidak menentu::..

ZzzzZZZ... mengantuk dan aku berpiasah tiada.

semalam buah hati demam lagi.. huhu. nak buat camne kan. salah kami jugak pg travel malam pegi balik kampung haritu. pkul 11 baru gerak, pkul 1.00 pagi baru sampai seremban. camtu gak masa balik ke sg.buloh. Budak mane lah tahan kan.. sedangkan kite pun jalan malam centu tak tahan sejuk aircond.

mlm sebelum gerak balik sg.buloh sempat la gi open house umah kawan MIL. Banyak giler makanan. tp dok kesahkan elman mikhael asik nak peluk balang kuih raya je udahnye aku dpt mkn ketupat palas 2 ketul je.

Harini alhamdulillah budak cendawan ni dah sehat. semalam bwk jalan raya pun kemain dia makan macam2. Ni nak sembang cerita raya kat belah MIL haritu. aku kan seronok happy gile nak balik seremban pasal nak ronda raya kan. sekali kan...kan... tak berjalan pun! baju raya pun tak pakai. tenghari sabtu semata pegi kenduri tahlil arwah atuk mirzal yg meninggal masa seminggu nak raya tu lepas tu malam pg kampung pedas plak pi lepak sembang sambil makan ketamg yg banyak. itu je. raya2 nan hado! sebabnya balik kampung ni semata utk business purpose. si Mirzal x cakap pun yg dia akan sesebok itu.. sentap gile aku wey dok teperap je kat umah MIL. sudahnye lepak pasang langsir je sbb adik ipar nak kawen next week. nasib ade kerja. aku dah boring mcm mintak nak jadi gaban dah ko tau tak!

satu lagi yg buat aku hangen kan kes baraan korang. ye korang! mementang korang seronok ber'gather2 korang ingat korang boleh upload gambar sesuke hati? pastu mcm tak sempat2 sampai rumah. lepas snap terus nak meng'upload kan? bikin diriku makan hati je tau!! Pun lagi satu yg buat aku mcm sakit hati jugak korang punya baraan tu membawak ke minggu ni kan??? dan aku tak dapat join. sekali lagi aku ulang AKU TAKDAPAT JOIN pasalnye ade event open house dengan dak2 opis. yg ni nanti aku cerita detail kenape aku tak dapat join. Kalau dapat pun mungkin ke rumah Aty_Fared je. huwaaaa.. kecundang sangat rasa diri ni! dah macam2 plan nak baraan bagai ngan korang tp setiap minggu ade je aral... Ha, ni nak bgtau lagi satu, calling for Ummi QI, aku nak kasi tau terus terang ni tarikh 31 ogos tu Adik Ipar ku NIKAH dan bersanding di seremban. jadi maknenye daku tak dapat bersama meraikan ulangtahun QI yg handsome cute mute tu. Baru je nak balun mekdi puas2. haha!


ni bento elman mikhael harini. ku isi roti butterscotch sajer. ntah kenape 3,4 menjak ni aku rasa sangat lesu. hobi aku mengemas pun dah jadi mcm satu kemalasan teruk utk aku. nak masuk dapur sangat malas. kerja nye nak baking jer tp xtau nak baking ape. kesian kael asik makan yg simple2 je.

ni gambar 3 syawal ritu. aku baru dpt gambar ni dari BIL. dia upload semalam. kecairan tengok anak sendiri!


**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 

7 comments:

Chekgu Azrine said...

Encem boy la elman..akk pun xthu lg dpt x join baraan mggu ni..sbtu sek gnti..huhj.fenatt

Cik Puan Rara said...

lahhh yeke.rara pon 31 ni ada kenduri sepupu suami.tp nk g jugak.event sampai kul4 kan.hehehe. umah aty ni wa ada kan.jumpa nt eh.hehehe

ctmah said...

i lg la kecairan tgk budak ni..geram nak cium byk2 nnt..tak kire :p

Love Razila said...

Encem...

wow...wall raya kah?? baru perasan ni sebab baru berkesempatan membaca blog u =)

Kite dah start main bento2 tapi xcantik lah. HUHUHU =(

Nak usaha kasi cantik macam awak punya. HAHAHA dasar nak kopi pes je =)

D Yatie said...

Jeles kan nengok dorg berbaraan tuh. Huuuuu. Daku mmg tak bpluang lngsung la. Sentap!! >_< Btw elman... awk hensem. Auntie pun cair tau! Ahaks!!

ayahmamilisa said...

pon melting tengok elman pakai baju melayu berstripes2 :)

mrs kayrul said...

sana sini geng gojes baraan....jealous tau........


cantik la baju melayu elman....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...