..::Wawa Yusoff::..: ..::Kesah anak kena kurung, Kesah 2012 laaaa::..

Friday, August 23, 2013

..::Kesah anak kena kurung, Kesah 2012 laaaa::..


harini lambat sket update blog sebab pagi tadi buat kerja.. giteww alasan. hahaha!

sape yg follow instag ngan FB aku mesti tgk dah gambar ni kan. Lunchbox yg cute mute super duper comel ni. aku beli kat Awesome Bento by Hana Soffelia [LINK]


Dan aku pun gigih sangat bangun pagi harini dok persiapkan bento si budak cendawan tu. Gadget sangat mempenaruhi mood berbento ko tau tak. itu  akulah.. korang aku tak tau. maybe korang mmg dah rajin semula jadi kan.. *tabik spring*

#bentoelmanmikhael filled with rice and carrot suop. TgiF..! really love this pooh lunchbox.. sangat comel..!


Enough said, aku mmg happy dgn lunchbox ni. yg lego hari senin la kot baru pakai, itu pun tgk la menu ape plak aku masak.

Macam2 kan isu minggu ni, Pergolakkan negara islam yg semakin meruncing, tgk paper hari2 aku nangis. Pastu kes PTPTN pulak, aku tak rasa jejas sangat sebab dari start msuk kerja aku potong gaji dah walaupun masa tu takde ape2 pun isu. Hutang tanggungjawab individu, ko taknak bayar bukan takat urusan ko dgn PTPTN ja tp urusan ko dengan ALLAH jugak. So, sila amik tindakan segera. Yang PTPTN ni pun satu hal, tak cukup dgn belanja pentadbiran yg ntah ape2, pastu blacklist nama peminjam sampai nak pi melancong pun tak dapat. Tak ckup dgn tu nak CCRIS org plak. lah haiiiiiii.... klu kata dana tak ckup nak bg kat peminjam baru, PLEASE STOP. jangan bagi pinjaman dah kat org. Camtulah jugak yg org bising harga ayam mahal lepas tu keluar Statement JANGAN MAKAN AYAM... Ah, merepek! 

Oh, satu lagi isu yang kurung anak kat STOR TASKA tu kan. yg  kat Putrajaya tu.. haaa...yg ni mmg cukup terkesan kat aku. Baby tu sebaya dengan Kael, geram plak aku ade yg komen sesuke nak hentam akak tu. Suruh jadi suri rumah and bla..bla..bla..! Lepas tu ade la lagi yg post ntah ape2 pasal isu tu blame working mums. Tersentap menyentap aku weh! Hoi kakak! ko dah kenapa nak cakap mcm tu?! cakap ikut sedap molot je..!

Tapi kan......aku tergerak cari entry ni sebelum stress x menentu dek kerana pengasuh tu.. haha. Tak silap aku ni kesah TAHUN LEPAS. aku tak paham kenapa masih ada ramai blogger yang Copy Paste cerita ni. Kalau aku salah, tolong betulkan ye..


memula aku tergerak nak tgk tarikh bila post ni, then aku tgk Disember 2012?? Pastu aku carik plak dia punya author, betul ke dia karang ni. Pastu aku tgk footer...

ye, betul. author dia Airus dan karang benda ni pada 17 disember 2012 pada pukul 6.01 ptg.

ha..... kesah lama ko tau x.. kemain ramai org komen aku tgk semua nya tarikh 2,3 hari lepas dan tarikh harini. Hai la korang... Aku rasa Taska ni pun dah kena tindakan kottt.. 

Yang lain2 plak kemain sedap kopipes cerita ni kasik ade entry sensasi ye dopp?? ehehehe :)

CHILL...!!!


**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 

6 comments:

Cik Puan Rara said...

hmm mmg ptptn ni ntah pape.btol! kalau dh xde duet.stop bg org pinjam.senang! kan.hmm pelik lah dorg ni.

oo tu isu apa? xtau lak rara.hahaha.sabo jelah~

achiek anis said...

aah perasan...isu lama...saje dibangkitkan semula....

Chekgu Azrine said...

Mcm2 isu..nk bkk paper pun akk.seram.sis..huhu

cikpingu said...

ooo cite lame... adehhh...

cha said...

rajinnya buat bento. hana tu pn i tgk instagram dia mmg rajin sungguh buat bento ni u. keep it up

Jumria Alimuddin said...

salam..
nice entry...
bab yg last tu besa la bab2 kopipes ni...org nak naikkan rating...so plg senang kopipes la isu yg tengah hangat...hehehe.