..::Wawa Yusoff::..: ..::Berbubur Lambuk::..

Friday, July 19, 2013

..::Berbubur Lambuk::..

Assalamualaikum.. Salam ramadhan yg ke-9. waiseh!
starting mcm cikgu gamak bahasa nye! hahahaha! puihh!

Alhamdulillah..Syukur!

Masih aku berpuasa dengan jaya walaupun dah masuk 3 kali terlajak sahur tp alhamdulillah boleh je puasa elok2 sampai abes waktu walaupun klu pegi sembang perut aku diorang boleh dengar bunyinye. Moga tahun ni aku puasa penuh. Rasanya mmg penuh pun kecualilah mendatangkan kemudaratan... Eh? Lain mcm je bunyik...ok, ini bukan entry "double Line" eh.. BUKAN.

Rasenye ramai yg dah tau kan semalam pagi aku baru update Stok tudung hoodie kat page. Ape? tak tau? mcm mana ko boleh tak tau? sah2 la tak LIKE page aku kan... pegi LIKE cepat! hahaha. dah mcm kakak kawasan dah aku rasa. Camni la korang kan... support la sikit bisnes kawan2.. hehehehehe *malu tutup muke*

Alhamdulillah.. Hot Selling. Syukur.. aku pun tak sangka la sampai gitu sambutan. Rezeki Allah! oklah, taknak cerita panjang2. yang belum tau, sila ke Facebook Page Uzdah ye [LINK]

Meh ler kite becerite pasal puasa kali ni. ingat tak aku kata ritu mirzal jenis x kesah makan. kebab, murtabak pun dah ckup utk dia buka puasa. dan Kalini TIDAK lagi... huwaaaa. Aku ni hari2 masak u ollss. dah dia mintak nye cenggitu nak aku masak hari2. Rajin dia topup stok kat fridge, rajin dia pegi cek stok bwg semua. Mmg tak pernah putus la. Sebab nye.......kalau bwg tinggal sebijik je aku dah boleh jadikan itu alasan taknak masak. hahaha. pandai ye kamu mirzal >,<

Takde la aku masak beriye pun, lauk simple2 je. Camne gaye nak masak beriye klu dah sampai rumah pukul 6, 6.30 pastu si elman plak dia dah pandai nak mak nye ni duduk congok depan muka dia sambil dia main. Ngan ayah nye asik la gaduh aku dgr, pastu kang kejap2 tepacak la muke dia celah2 gate nak masuk pintu dapur. Payah nak masak beriye, asik kesahkan dia aje.

Sebeanrnye aku ngantuk ni. sangat2 mengantuk. Pagi tadi ade gotong royong masak bubur lambuk kata ko... opis aku buat. 1st time. memang best la. *eh, dah kenape aku asik bersin dari tadi*.  Tp aku dtg lenggang mak jemah je, sebatang pisau pun tak bawak. nak rewang mende! Buat tebal muke gi pinjam pisau kak azrah dan potong bawang sambil bejujuran air mata. Sah2 tak pernah merewang. dulu masa anak dara mak ajak aku malas. ape kelas potong bawang dok kat dapur tu. baik aku menempel depan pelamin kot2 pengantin ade adik hensem  anak buah comel2 boleh gak layan kan. eh.


lepas je settle membungkus aku sempat balik rumah jap. tido. kemain ngantuk mata aku ni. ni pun dok tekebil2 lagi depan komputer. marilah hantuk kepala barang sekali dua. dush!

Boss dah tanye ape idea nak decor2 raya kat opis ni. alamak, kepala ni dah bekerak la bab2 keluarkan idea ni. dolu2 masa belum kawen aku la umat manusia yg suke sangat menghias2 ni. La ni ha..ikut aci dan aje. Rasa mcm dah ckup je aku merepek. oh belum habis lagi. ni nak tunjuk satu gadget baru untuk bento elman mikhael

dan jugak lagi satu, aku baru start amalkan pemakanan sunnah untuk elman mikhael. kenape aku memilih Qaseh dan bukan supplement lain?? Sebab sumber dan bahan yg di gunakan adalah sahih dan jelas dan yg pasti aku tau. Kurma, Kismis, madu, Limau, Delima dan lain2. Bukan sekadar bahan yg ditulis seperti Kalsium, Mineral, Multivitamin or lain2...


In shaa Allah aku akan review. Perkara baik harus di kongsi.
Kalau korang nak tau info lanjut boleh direct contact

Beauty Qaina & Healthcare [LINK]



**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 

3 comments:

yUmiE AzuRa said...

owh produk ana qaseh ni.ingat dlu2 makcik mak semua selalu beli n guna produk ana ni.lps tu terus senyap cmtu je dh xde nmpk dh produk ni.huhu

Aty_Fared said...

Kat rawang ni tak tau mane nak dpt bubur lmbuk besh...kalau beli pon tak besh..hukhuk

Haslinda Sadiken said...

skrg nie mmg susah nak cari bubur lambuk yg sedap..selalunya kurang berasa laaa..sedih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...