..::Wawa Yusoff::..: ..::Unplanned Birthday Bash::..

Monday, June 17, 2013

..::Unplanned Birthday Bash::..

Hai isnin.. ko datang lagi?? baiklah. ni nak terus terang ni. sebenarnye ko bukan lah hari feveret aku. tp kurang2nye aku besyukur sebab kite masih berjumpe. ok kite kawan. salam sikit.

baru lepas meeting. dulu kan, aku tak rasa pun meeting ni bosan. ok je. klu kena masuk meeting takde masalah pun. tp kan.. sejak..ni kan.. sejak ni la... aku rasa meeting tu adalah super2 membosankan lebih2 lagi bile hanya ade seorang sahaja yg becakap dalam meeting tu. dan disebabkan baru abis meeting memang tak la aku nak kena terus buat keje. otak ni mcm x boleh terime lagi. jadi, marilah kite besembang.

simple and small birthday celebration for our lil angle  #elmanMikhael on 16.april and nur safinah amani on 14.june  #diy #mickeyandminniemouse
Angin xde, ribut takde tetibe je ade belated birthday celebration kan?? hehe, iye, memang pun. sebenarnye birthday bash ni untuk anak abang aku. Nur Safinah Amani. Abg aku nak buat majlis doa selamat je kecil-kecilan utk kami sekeluarga, jadi dia ajak sekali utk sambut birthday Elman. Memang aku dengan Mirzal tak pernah t'pk pun nak buat celebration setahun sbb kami tahu elman tak paham ape2pun. jadi ni kire rezeki la utk elman mikhael. hal ni persiapan cuma 3minggu je kalau tak silap. Abg aku call utk sampaikan niat dia dan  mintak aku buat persiapan sikit2. Dia bg duit je.

Majlis buat kat rumah aku dengan berkonsepkan pot luck. aci tak? tuan rumah cuma sediakan air je. kekekeke.

Menu :-
Nasi beriyani : Sponsored by abg zafir
Cake Secret recipe : Sponsored by abg zafir
Veggie Popia : Sponsored by Awon
Mini Burger : Sponsored by Awon
Karipap : Sponsored by Mak
Tiramisu : Sponsored by Mam
Puding Roti : Sponsored by Abg syam
Air Jus Ginko & Grape : Sponsored by Aku
Decor : Sponsored by Aku

Alhamdulillah semuanya sedap! memang sedapp..! Mirzal xde dia pegi JB. Clashing plak tarikh ni. dah name tak rancang kan. Mirzal gi hantar adik dia daftar poli. takpelah xde rezeki. tp ade jela aku hantar gambar kat dia.


Lucu wey tgk bebudak ni nak potong kek. Berebut pisau. sudahnye elman ptg kek pakai pisau ikea je wane kuning. haha. Semalam sangat la haru, Masa atuk dorang baca doa kelam kelibut semuanya, yg si aina gigit aqil, dah menangis, yg mama plak pi marah aina dah aina plak menangis, yg  si elman dok kulur kilir time org baca doa, yg  si amani bleh tertumus main sendiri pun, dah menangis.. macam2. dah rupe taska. kelakar betul tgk gelagat bebudak tu.

Alhamdulillah selesai majlis semuanya. Terima kasih buat semua yg membantu, yg tlg setup rumah, yg tlg buat paper fan, dan yg pasti buat kakak2 yg tolong kemas, sapu rumah, basuh pinggan dan pastikan semuanya bersih. sangat terima kasih..! Kalau dorang tak tolong make sure rumah aku bersih, mmg kompom la aku e.l.

Malam tadi elman kebosanan sebab sepupu dia semua dah balik. asikla nak menempel kat mommy. duduk tgk tv pun badan tu mesti nak kenakan kat mommy, tinggal kejap pi basuh pinggan pun dia dah buat drama teruk. 
#bentoelmanmikhael on #17jun2013. filled with sweetcorn,currypuff and veggie poppia :)

Mesti ko tau menu harini datang dari mana kan?? haha. banyak balance makanan, so aku panaskan aje. sweetcorn tu aje aku rebus pagi tadi. elman plak mmg suke karipap dengan popia. jimat masa mommy pagi ni. tp sampai opis lambat jugak. punch card pun tetinggal. acaner tu??




P/S : Sorryla yer kengkawan, mmg aku tak jemput sesape pun utk birthday party elman. sebab yg dtg tu mmg semata keluarga aku je, adela dalam 15 orang je semalam. lgpun plan asal adalah nak celebrate birthday amani, i is menompang sajokkk :)


**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 

6 comments:

CikNaa said...

takpe, janji elman sambut befday.. yeay! setahun sudah budak bambam ni..

Aty_Fared said...

Bento tetap ade yer..:-) comel..

~ NANA ~ said...

unplanned pon dah nampak meriah wawa! hehe

elman dah big boy :)

ayahmamilisa said...

happy birthday big boi elman :)
psst wawa, bila nak bagi adik kat elman..hehe..:)

LisaLisut said...

ye wawa.unplanned pn dh lawa.ade deco2. wondering if i ni rajin nk deco2 bagai. dgn xsdp bdn nye. malas tu satu hal.haha.

Fiza Rahman said...

Qhalif 12 april, beza 4 hari ☺☺. Nampak meriah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...