..::Wawa Yusoff::..: ..::Senang Hati::..

Thursday, June 13, 2013

..::Senang Hati::..

Jeng..jeng..jeng..

Header baru yaawww...!

Fuh, sangatlah ku suka hati. Jadilah kan, idok ler lawa bebenor cam kamu orang punye. tp cukuplah puas hati dengan hasil kerja sendiri. x susah rupenye nak buat. ku gobek punye gobek, dah jadi! Pasni nak try convert jadi katun plak.. kalau jadila nak gobek, kot nextime gobek ruper sin chan, mahap la ye :p

ok, enough merepek. Yang di tunggu sudah tibaaa...!!! Ku suka kan nya..!!

Bento tools : Shoe puncher, cookie cutter, rice mould (cousin punyer)
Semalam sudah tibaaa... masa aku bukak parcel ni elman mikhael pun dok sibuk koyakkan sekali, sekali keluar mende2 comel gini dia pun sibuk nak main2. benda 1st yg aku selamatkan adalah shoe puncher! haisshh. kalau terhempas nangis x berlagu. pakai pun belum lagi. yg lain2 tu kemain suke elman main. dia ingat toys agaknye, sampai sibuk nak simpan dalam storage dia. Tp mmg cute wey mende ni..! malam td gak rasenye aku nak buat sandwich utk elman. Gerammm..! Tp malam td sempat buat dadih dengan lauk sup je. 

Eh, aah la,. dadih banyak kat rumah. penuh fridge. lupe lak nak bwk ke opis bg kawan2. Ceh, konpiden je ade org nak makan dadih yg aku buat.. Wadehek, biarlah kan. Konpiden tu mesti ade dalam memasak. Sediakan makanan biar jujur. Dah pulakkkk aku feeling masterchef.. Baguslah Michael Ang dah keluar. aku mmg tak suke dia.

Eh, semalam kan aku EL tau. Bestnyeeee duduk rumah dengan elman mikhael...! dia pulak baik sangat semalam bg kerjasama. Bile macam tu mulela aku rasa nak berenti kerja lepak rumah dengan dia je. Cube budak tu activate dia punye super power, masa tu la aku rasa nak anta dia cecepat pg rumah umi liza. Haha! ok, tak kelakar. Sape tak sayang anak oiii..

Seperti biasa, bila ade gadget baru, maka mode bento pun membuak2. Tp malangnye, kalau ko sibuk dengan gadget, tp food ko x topup ape kesah nye kan?? Maka nye.. ko dapatla seaweed yg koyak rabak tak indah gini... Acaner la bleh luper nak beli seaweed...
Aku rasa memerlukan utk aku beli lunchbox yg lebih elok. tak comel langsung lunchbox elman mikhael.

Bento harini, sup ikan tenggiri, nasi dengan dadih. Dadih ni aku buat kurang manis. tp still manis jugak la untuk elman. Mule nak bg buah, tp tak sempat sebab elman dok ajak ngempeng. Kan aku dah kata food lupe nak topup, sup elman tu semata carrot je sayurnye, brokoli takde.

Bento gadget dari Awesome Bento by Hana Soffelia




**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 

7 comments:

cikpingu said...

header comel.. muke budak cendawan tu pun comel

Cik Puan Rara said...

heeee bli lego box pulak wawa,hehehe.tp bento ni mmg boleh buat rambang mata eh.sbb u i kenal k.ida tu.gila tgk semua pic dye.ich ich.hehehe

BTW header omei angat.

With Julia said...

Hati membuak2 nk buat bento utk si baby QI....hahah tp still mkn bubur baru umur 10 bulan...xpa tunggu dgn sabarrrrr...

hayati hashim said...

Rajin mama berbento. Terungin jugak mmy ni ha... tpi anakku mkn blenderrr lagi. Acaner??

puansazusarin said...

Kita pun ada beli satu bento ni..tapi masih dalm plastik..kihkih..

~ NANA ~ said...

Suka header yg simple cmni.hehe

Ahhhh bila la i ni akan rajin berbento.teringin tp malas :p

glazsliper said...

nak kata yabedabedu je :P