..::Wawa Yusoff::..: ..::Pengguna CD tegar::..

Monday, June 3, 2013

..::Pengguna CD tegar::..

Tajuk tak menahan :p

Tgk komen2 tu. hehe. susah nak explen :)

Hye, selamat hari isnin. harini xde bento.. mommy kelesuan disebabkan weekend yg padat dengan kenduri.

yg ni sume koleksi Favorite. yg tak favorite ade kat dresser laci bawah. hehe

Dalam pada kepayahan aku nengok mommy yang lain berusaha bertungkus lumus membeli pampers, aku bersyukur masih diberi kesihatan yg baik utk handle cd elman mikhael. kadang tu aku salute dengan korang yg sanggup habis ribuan ringgit, bersesak ke expo semata untuk pampers.

Ramai kata nak handle CD susah, sebenarnye tak pun. Korang tetap akan basuh baju anak kan. Jadi masuk jelas sekali dengan CD ni. Yang penting mana CD yg ade poo tu korang jirus dlu kat toilet. pastu baru masukkan mesin. Masa lipat baju anak, korang lipat la CD ni sekali.. Zasss..! anak dah boleh pakai.


Rutin weekend. lepak depan TV masukkan insert. Datang elman mihael dia sepahkan semua! Ade yg dia amik pegi  letak kat dapur, bawah meja makan, atas meja TV. Sudahnye mak nye amik masuk dlm besen, tunggu malam baru buat. Grrrr >,<

Alhamdulillah kitorang belum lagi huru hara pi serbu expo gi memborong pampers. Sebab tu klu ade expo mmg kitorang x amik pot sangat. klu ade pun sbb nak membeli baju. Tp sebenarnye kitorang xpernah pun pg expo baby. tp kalau warehouse sale tu mmg ade la. Aku ngan mirzal belum ade lagi perasaan kepayahan membeli pampers ber bag-bag. belum pernah merasa ternanti-nanti kan sale untuk pi borong pampers.

Brand Nataha Bum dari indonesia. beli dari kak Erma [LINK]
Brand ni bessstttt. lembut gile inner nye. mcm bulu2 gitu. selesa sangat tgk. Cutting pun mengancam :)

Untuk anak yg pertama, aku bersyukur masih ade kederat menguruskan CD ni. mirzal pun dah pandai basuh cd dah. yg mana ade poo tu dia cuci dlu kat toilet. nak pakai pencuci mana pun dia dah tau. nak letak time mesin basuh tu bape minit pun dia da pandai, nak masukkan insert ngan lipat cd elok2 pun dia dah cekap. kire mmg dia expert dahla handle cd ni. :)

Brand Pororo. 2 keping dari kiri atas yg aku beli kat Chomeycheeky [LINK]

Dengan pembelian cd kalini maka genaplah sudah 40keping CD elman mikhael. muehehehe :D


1. Cubaan membuka CD
2. Berjaya melorotkan cd dan tgk tv tanpa bersalah.
3. Cd ditinggalkan begitu sahaja dan tuannye entah kemana.
4. Cubaan memakai CD semula dengan Sendiri.

Dengan CD GG series. Kalau jenis button mmg takboleh dia bukak. tp kalau velcro cepat je dia tanggalkan macam gamabar atas tu.

Aku jugak pernah ade pengalaman pakai elman pampers. masa pegi langkawi haritu. 5hari 4 malam. disebabkan kitorang menginap hotel. jadi mmg takde tempat nak mencuci, jadi kami bwak pampers je. Boleh kata elman mikhael adalah pengguna CD tegar. Dari segi pemakaian nya ape yg aku nampak bile pakai CD elman lagi alert klu montot dia dah basah. so aku tak payah nak bangun tgh2 malam untuk cek. Bile kering elok dia lena, tp bile tak selesa mmg dia akan hokhek2 la. lepas tukar terus sambung lena. nappy rashes mmg JARANG sangat elman kena. 



Sejak elman mikhael umur 2 minggu dia dah pakai CD.  Dan Alhamdulillah setakat ni semuanya berjalan lacar, dan moga2 kami terus ade kederat dan kerajinan untuk mengguna CD untuk anak2 yg seterusnya..

In shaa Allah. amin :)






**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 

21 comments:

achiek anis said...

rajinnya wawa....mami airis belum dilanda kerajinan nk pakaikan anak CD walaupun abahnya ada juga bersuara...ngeeee

missayu said...

ayu pun guna,tp bila Nia duk rumah dengan mama....

Hana Soffelia said...

Kagumnya wa.. hana tak ada sekeping pun CD. Nak try la wa sbb hana nak spent more money pada FM yg elok. Wa, kan ada mcm2 jenis CD. Cer ajar hana CD jenis mcm mana plg elok, pastu kat dalam dia tu panggil ape enth, tu satu set dgn CD ke kena beli asing?

ayahmamilisa said...

bravola wawa...rajin sangat tau pakaikan anak cd..dd masa pregnant memang niat nak pakaikan cd untuk lisa..tapi cemano..tak terbeli and tak mampu nak basuh masa dalam pantang..trus hilang niat..huhu~

Cik Puan Tqah said...

wawa...share harga n jenis mana yang senang nak pakai.. tqah da beli happy flute ai2.. br de 8..baby lom kua lagi.. nk beli utk nb rs cm bazir lak.. huhuhu.. tp ade gak beli yang pureen tu.. try lapik ngn insert cd tu cm ok.. igt nnt dlm pntg nk ltk yang tu je la.. lagi 1 bs ok ke kalau pakai cd ni?

Rilla said...

Bestnyaa fully CD. Teringin jugak, tapi taska Zain x accept CD. Makanya time weekend dan malam jelah. Comel je dia bukak cd dan tinggalkan depan tv. Dah lama aim Pororo tu, comel

e.t.t.y said...

good job mummy..ingat nk try gak cd ni bila dah pindah rumah sendiri. sebab nk direct kena matahari. skrg tinggal umah mak. limited space nk sidai baju...kang boleh wasap wasap wa kan...

nida-razak said...

wawa... bagus eh pakai cd ni..xpayah dok slalu beli pampers kan..

Anak Lebah Comot said...

Hua...kita sama..peminat tegar cd..chomel la siap berusaha nak tanggalkan cd..

Anak Lebah Comot said...

Hua...kita sama..peminat tegar cd..chomel la siap berusaha nak tanggalkan cd..

Fifi Nadhrah said...

vote for CD.. fifi pon pakaikan ufairah CD.. akan pakai DD bile keluar holiday je.. memang jimat da senang.. orang kate susah.. bagi fifi tak langsung.. lagi pon DH yang buat semue.. dari bilas basuh jemur dan lipak..

salam kenal dari fifi!~

ctmah said...

i tak serajin u wawa...lipat baju pun berjanggut, lagi lah nak urus CD ni..husband dah sound2 nak beli CD, i buat2 tak dengar aje..hikhikhik

♥ ROS ♥ said...

Ros pkai 3bulan ja.hahaha.. Bkn momy malas tapi tapi.. Hahaha

Mama Damia said...

Kyra dl akk guna juga cd..then mabuk ke fiyya terus tersadai smpi skrg..

cikpingu said...

weeeee... suke2..
byk tu 40keping... dhia duk ade 29keping ja.. nk tmbh.. tp asben xbg..haha.. suh tmbh anak dlu bru tmbh cd... kuang3

Cheyan said...

tabik spring kepada mommy yang gune CD..aiii tak mampu lg nak guna..hehehe..tak mampu dr segi nak mencuci..mihmihmih...

~ NANA ~ said...

kagum sgt2 dgn u tau! i tak sanggup...haha

amal said...

hihih seronok kan bercd ni.. shaheem pun klu yg velcro pandai je dia bukak huhu..

Cik Puan Rara said...

huaaaaaaaaaaaaa mmg RAJIN.rara salute org yg pakai CD ni.rara ni basuh baju pon seminggu sekali.kalau pakai CD ntah lah.ntah bila nk membasuh.salute2!

Wanie Specteles said...

wa..akak wa yg jual ye? cm tu lg senang..x payah pos2 la..nk beli la untuk train my baby nanti pkai CD..because SIL pn pkakikan CD kt anak dia.. jimat..

ketawariang said...

assalam kak, memang boleh bagi pakai CD dari baby umur 2 minggu ye?
saya nak try tapi kawan-kawan cakap tunggu setahun baru pakaikan...