..::Wawa Yusoff::..: ..::Elman O Elman::..

Thursday, June 27, 2013

..::Elman O Elman::..

Assalamualaikum semua.

Punyelah aku taktau nak buat tajuk ape. ngeh3.
Bersedia semua. banyak entry nak update ni. tapi idok ler semua ku sumbat dalam satu entry ni. sok2 kang takde benda plak aku nak sembang ngan korang. 

Harini nak up satu cerita suka ria berjumpa teman bermesra. giteww tauuu :D

eh3.. jap2. rasa nye mcm x boleh nak update cerita tu pasal gambar semua x transfer lagi. ok, kita buat cerita lain pulak.

Kebanyakkan nye dah tau kan.. repost je dari instag. tak koser la nak transfer2 gambar.

ini kesah hari isnin 24 june 2013 ; Klinik Kesihatan Kuang.

Jerebu sangat teruk. semua orang pun mengalami kesan nye kan. termasuklah elman mikhael. 2,3 hari aku ade perasan dia dedar. tp dia still active so aku pun ok jela. masa bawak dia pg gathering kat Kidzoona aritu [later update gamba takde sekarang] balik tu dalam kereta aku rasa panas, tp malam tu elok dia ligat. tetibe senin pagi tu dia gesek2 badan mcm tak selesa pastu tetibe dlm rengek2 tu dia niarap atas badan aku. dok letak kepala je pastu tup2 dia muntah. lendir je.. terus bwk gi klinik. cuaca kat luar toksah cakapla. mmg teruk jerebu nye. in fact dalam rumah kitorang yg tingkat 13 tu pun teruk kabus dalam rumah tau.

Sampai klinik nak timbang berat dia, masa tu dia tesedak keluar lendir lagi, abis baju ngan tudung aku..kesian elman. dia x pernah lembik mcm ni. tak pernah. tu yg buat aku risau sebab perubahan yg drastik.

ni kat klinik, sementara tunggu doctor panggil.
#highfever#elmanMikhael lembik sgt pagi ni muntah2.. :'(

disebabkan keadaan dia terlalu lembik, doc pun tgk risau terus amik darah and result darah dia tak cantik. elman ada jangkitan kuman dalam darah. SEDIKIT. walaupun sedikit aku dah derau jantung dengar dah. Doc suruh pantau keadaan dia sebab tersangat lembik. doc pesan kalau dia x bg respond yg  +ve dengan ubat or terus lembik cenggitu b4 4.30 kena repeat jumpa docto dan warded :'(

lepas amik ubat terus masuk kereta. sampai kereta elman Still lembik. Duduk pun x boleh baringkan semua serba x kena. Pastu dia ckp “..men..men..” sambil baring tu dok selak2 tudung. Taula ape maknenye tu. Lapar agaknye dah muntah2 kan. Sian diaa…
sedang menenangkan diri..

Dia terus lelap.. letih dan lesu sangat keadaan dia.. Aku nak sesuatu yg tekak dia boleh terima untuk dia makan supaya tak muntah. Aku ajak mirzal gi mekdi memandangkan elman mikhael sangat suka kan hashbrown. Drive thru tapau. Elman tejaga masa kat mekdi tu. Dia tau dah bungkusan tu ape mende, terus mintak “..amam..mam..” comel je..dia lapaarr…


ni dia...bg jugak dia makan dalam kereta.. nak jugak dia makan. habis jugak separuh hashbrown menjelang sampai rumah. Bila sampai rumah..duduk kan dia, suap sikit2 sambil kitorang pun nak makan sekali.. Teruslah dia muntah lagi... abis segala baju mommy... muntah susu yg banyak dengan hashbrown pun sume sekali.. mirzal pun ckp jangan bg nenen dlu, bia perut dia padat dengan makan. lepas muntah ni terus dia lembik.. baringgg je.. makan pun baring..


memang zero energy la kalau ko tgk keadaan dia.. so nk bg boost balik energy tu aku suruh mirzal belikan air coklat dutch lady junior pastu aku bg dia makan pancake + syrup tu ha. manis kemain ko! tak kesah la. dah sah2 anak aku muntah teruk tenaga semua takde. klu kita yg tua ni boleh la paksa minum air garam/glukos tu kan. bebudak gini boleh?? tak sanggup aku nak tgk dia nenangis lg dah. 
sambil dia baring tu aku suapkan la pancake + syrup tu. abis gak separuh. bg dia minum air coklat tu sikit. lepas tu nampak dia mcm ok, dah boleh duduk. mcm nak sembang. lepas tu nampak dia mcm layu aku terus masukkan buai. taknak bg nenen punye pasal. xpela tido tak bekepit pun janji dia tak muntah.. dan berjaya!! hehehe

Alhamdulillah...lena dia tido tenghari tu... setel la kerja rumah aku. dapat kemas cuci baju semua kira ok sangat dah tu. klu tak, apepun tak boleh buat. bangun tido tu mmg aku harap dia segar. masa tu dah pkul 3.30 kot camtu. aku tgk dia mcm ok pastu aku tegur2 dia boleh sengeh.. ha...lega!

ko tgk dia punye menyeringai turun dari buai... bebunga2 rasa hati mak :')

Alhamdulillah lepas pada tu elman semakin sihat dan nampak active lebih dari biasa. phewww. esoknye tu pun dia ok je. pekembangan positif. Semalam pun nampak dia sihat dan aku pun boleh je pegi keje dengan senang hati. dan disebabkan elman tak sihat, makan pun pilih2, pagi tu aku bekalkan dia kepok je.

elman memang suke makan kepok ni, biskut yg aku buat tu, tak laku! sentap!
>,<



Thanks to geng GBSB. korang memang superb...!


**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 

11 comments:

Mimy Hamid said...

elman dh baik ALhamdulillah lega kita kan..ni akak episod Fayel demam...panik sangat

erin said...

budak kuat cepat recover..xmo sakit dah ye elman :)

e k i n ♥ y u s r i said...

cian menantu lesung pipit mommy nie

mama leen said...

cian dia ..Alhamdulillah dah ok.. macam ranea pun suka sangat keropok kaler2 tu..

ayahmamilisa said...

alhamdulillah elman getting better :)

ctmah said...

alhamdulillah....elman is a good boy
ahh untie gewamm ahh tengok lesung pipit ia tuuu

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah. Elman dah sihat.

m@m@yAyA said...

Lega elman da sihat..
Dhla aritu anty xdpt nk jmp elman sgt stkt nmpk sipi2 jer..

Nti kita jmp lg yer elman dan wawa yg kecik molek..jeles ai tau da terasa giant sguh mama yaya nie..huhu

Misz Pinkie Winkie said...

alhamdulillah ..sihat dah elman

D Yatie said...

Alhamdulillah. Dah sihat dah dia. Syukur... Mmg, bila tgk anak dh bail jenrasa nak melompat. Tehehehe.

Love Razila said...

Alhamdulillah, hope well ye elman...kita tau nape dia xmkn sebabbb xde bento mcm selalu. Nk tanya...acuan cookies muka pooh tu beli kat mn ye? Nk buat ni. Hikhikhik