..::Wawa Yusoff::..: ..::Bila botak ilmu senang masuk::..

Tuesday, June 11, 2013

..::Bila botak ilmu senang masuk::..

Wazapp..wazzap..!

ai is gumbiraaa :)

Hati sedikit senang dan berlagu riang. 

Lame x up entry kat sini kan, janji nye semalam..konon.. dah ku sibuk dengan benda yg ntah ape2, terus telajak telupe nak up cerita si botak nombor 2 yang ade kat rumah aku tu.. haha :D

dia dah botak :)

ini lah kesahnye, sebnarnye dah lame aku nak potong rambut elman mikhael ni. Rambut dia mmg nipis tu yg x nampak sangat mcm serabut. tp klu ko tgk betul2, rambut nye dah masuk telinga. yang belakng dah cecah tengkuk. dah melentik2 dah pun. banyak kali dah aku ckp kat mirzal nak potong. Banyak kali tu jugakla mirzal x bagi. Start rabu sampai ahad mirzal pegi johor, aku pun amikla kesempatan. wakaka. Ni kategori melawan suami la ek? Ahh..tak kesahla. utk kebaikan anak sendiri. kekeke :p

Memule tu aku risau tau nak bwk budak ni pi potong rambut. risau sangat takut dia melenting. dia kalau melenting boleh tebalik la mak nye yg kurus ni ha.Last time potong rambut dia masa usia dia 10hari. masa tu mana tau ape2, tido je kan. Memule tu aku duduk la kat kerusi pegang dia. Memang dah get ready pegang dia dengan kuat tapi, Dia pun elok diam tgk aweks tu setupkan persiapan utk ptg rambut dia. pasangkan alas kat dada, letakkan plastik sume. Memang dia diam je. pastu elok aweks tu start kan mesin tu pun dia diam...dia tgk je. bile aweks tu start potong rambut dia pun dia diam. ikutkan aje, aweks tu tundukan ke, dongakkan ke kapala dia, dia diam je. memang mengikut. Ketawa je kami tgk kan. Atuk, nyai ngan mak awon dia gelak2 je tgk. Kitorang bajet memang dia nak menjerit la sekali ELOK..!! pandai bagi kerjasama :)

Layan upin ipin malam tadi

Dia tido pukul 6.00 pm, dia bangun pukul 11.15 malam. aku plak baru je get ready nak tido, dia boleh layan upin ipin tanpa rasa bersalah dan bertimbang rasa yang mak nye kena keje esok... ! Lah haiii..kamu ni bulaaattt...!!


Aku rasa kan...ni aku la rasa, pasal anak aku kan..kot kalau korang pun rasa aku taktau la.. lepas je aku botakkan si elman ni, terus teserlah muka banyak akal dia!! Muka yg menunjukkan mcm2 ade dalam fikiran dia, macam2 nak dibuatnye..ha camtula umpama nya. Elman mikhael dh dapat mcm2 ilmu dah, walaupun tak cakap lagi tp sikit2 tu bolehla. Sekarang ni bile kita mintak sesuatu dari dia, dan dia akan bagi sambil cakap "asehhhh" dan bile kita bagi dia sesuatu pun dia akan cakap "aseehhh" jugak. terima kasih la tu maksudnye.. olololo...comel..! rasa mcm nak tunjal kepada dia lelaju. Tak sia2 la selama ni kami dok buat gitu kat dia sejak kecik, serap jugak ilmu :)

Pastu kan, wahhhh kemain banyak aku nak cerita. ada aku kesah? blog aku kan? 
elman kan dah pandai kemas toys dia sendiri.. pada usia nya 1 tahun 3 minggu aku rasa dah ckup banyak pencapaian yg dia tunjukkan. syukur! sekarang ni kalau menan dia sepah aku cakap je "simpannnn...Simpaannn" nanti laju je dia kutip semua toys dia masukkan dalam storage. Kerja aku dah semakin senang. tak payah aku yg kemas tiap malam. dia boleh kemas. sebelum masuk bilik aku suruh simpan nnt dah settle kemas aku hulur tgn kat dia dan dia pun sambut jalan sama2 masuk bilik. giler comel, rasa nak sepak dari belakang :D

Bento elman mikhael hari ini :)
mini hashbrown and chicken nugget. manggo for snack. semalam xde gambar sbb elman bwk bubur je. tak koserr nak deco nasik lembik tu;p

nugget dgn hasbrown ni adalah kegemaran elman mikhael. nugget ni made in giant je. tp aku penah buat nugget untuk elman mikhael. guna resepi dapur abah [LINK]





Eh, korang. Jemput terjah UZDAH. aku ada buat GIVEAWAY..! Sempat lagi kalau nak dapatkan koleksi terbaru dan joint giveaway ni :)





**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 

10 comments:

Aeen said...

dah botak makin bulat muka dia...heheeh...

With Julia said...

Yeayyy dh botak iyerr...makin encem :)

~ NANA ~ said...

i pon dari hari tu cakap nk botakkan si ayish, tapi tak buat2 jugak...haha

elman dah makin pandai :)

e k i n ♥ y u s r i said...

menantu dah botak
hehehe

Love Razila said...

Napalah bila budak botak nampak cute sgt...sama mcm my son, kalau botak je...ligat memikir pekerjaan baru yg dia nak buat.
Wow! syioklah, dapat anak yg nak kemas mainan, my son.....HAREMMM sudahnyer dia yg suruh kite tolong kemas balik =)

Cik Puan Rara said...

hehehehehe dh botak.banyak akai eh.hehehe.pas ni kena botak jelah eh.hehe.hmm bubur xleh deco ye.kalau deco jugak ntah cane lah gamaknya kan.hehe

ctmah said...

hi abg botak..makin bolat makin encem tawww..hihih

hayati hashim said...

Apa respin si ayah bila anaknya dibotakkan diluar pengetahuan..haha.

Mimy Hamid said...

Fayel dah botak hari tu..huhu cukup la...sayang pulak...papa dia asik sebut nak botak je...botak ni bagus tau...mmg sunnah nabi..terang hati..

wa..bab smpan barang tu best je dgr..fayel jerit simpan lagi dia terabur..huwaa nangis

ayahmamilisa said...

lisa pun baru potong rambut..tapi tak botak la..hee..elman kiut je botak pung :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...