..::Wawa Yusoff::..: ..::Short review - Bento::..

Wednesday, May 22, 2013

..::Short review - Bento::..

Kerja da siap! next deadline is about one month to go. masih banyak masa! 
*silang kaki tiup kuku*

Self remind 

Quote begini mmg jadi penguat hidup utk hadapi dugaan yg datang. moga ade hikmah. in shaa Allah..

by the way, harini ade bento! ahak! setelah sekian lama x upload sebab x senonoh, harini baru elok sikit la.. kot.... :p

Bihun Sup ikan Dowry & Sarawak's kek Lapis untuk kudapan :)

Resepi boleh baca sini [LINK]

Kek lapis sarawak tu bos besar bagi. Xtau nak bg ape kat elman harini, tgk biskut takde yg sedap, buah plak habis stok, kek pun bolehlah labu...

meh nak story pasal pantang larang no sugar and salt for kids below 2yr. 
Aku dah banyak kali langgar dah.. haha. Langgar tak bemaksud aku galakkan ok. aku masih lagi kawal yg mana aku temampu. Cikedis & MSG aku masih lagi elak. Tp klu dengan pengasuh aku tak tau. Ummi liza dan adik2 nye jaga elman dah cukup elok Aku bersyukur ada diorang. Elman pun belum pernah ade masalah lagi. kalau aku hantar pepagi pun dia happy je.

Aku masih lagi berusaha masak untuk elman cuma kalau dah terlalu letih mcm last week aku bekalkan elman biskut oat munchies tu aje. Aku cuma pastikan elman bawak sesuatu dari rumah. Segan aku hantar anak kosong gitu je x bekal ape2.

wait.. aku nak share satu benda ni pasal seaweed puncher yg aku beli kat daiso. 
Kire review la ni tau. 


Korang tau kan barang bento elman setakat ni yg aku beli semua kat Daiso je. belum lagi beli on9. Ok, Seaweed puncher ni mmg ok. Harga pun RM 5 je. untuk 2 kali pakai memang ok, masuk kali ke-3,4,5 terus TAK OK...! Aiyyooooo geram nye, abis koyak2 seaweed aku. Dari smiley face aku nak buat terus masam mencuka jadi nya...! My advice is, klu nak beli seaweed puncher korang beli la yg mahal sikit. Klu RM 5 boleh pakai 5kali bebaloi la jugak, ni baru 2 kali pakai dah tak best. patutnye jual la 2 hengget je... 
Grrrrrr >,<

Tapi kalau produk lain mcm food pick, silicone cup atau diablock boleh je beli kat daiso. yg tu ok je elok. 

Sekian, short review dari aku.

Ni tengah usha bento stuff kat hana [LINK]
mengancam semua nya! Harap ape yg aku nak ade stock. :D





**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 

4 comments:

Cik Puan Tqah said...

sukela wawa tgk bento elman ni..comel2 gile.. hubby tqah de bc blog wawa yg psl anak kwn wawa yang meninggal tu.. die ckp cian baby tu.. huhu

Mimy Hamid said...

hari hari skodeng bento elman..mampu tengok je hukhuk...mama fayel tak sempat buat.....huhu

hayati hashim said...

Mgharapkan jdi rajin sperti wawa supaya aisy merasa bento bento ni. Masa mbeli ligatttt.. buat je belum. Kiki

LisaLisut said...

jap,correct me if im wrong. seaweed puncher?maksudnya yg hiasan mcm rumput kt bento tu seaweed n bole makan? sorry i penah tgk n buat huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...