..::Wawa Yusoff::..: ..::Al-Fatihah::..

Tuesday, May 7, 2013

..::Al-Fatihah::..

Assalamualaikum w.b.t

Seperti entry aku mengenai Aqil Hamzah yg lepas [LINK]

Pukul 7pm Aqil telah kembali kepada Maha Pencipta. Syurga untuk aqil.
Al-fatihah..

Semalam, jam 7.30 am kami dikejutkan dengan SMS anak offismate kami juga telah kembali bertemu Maha Pencipta pada jam 5.15 am. Mohd Saiful berusia 6bulan dan mengalami H.I.E iaitu komplikasi gangguan saraf otak sejak lahir.  Mohd Saiful sebenarnye telah "tiada" selama 3minit semasa kelahirannya. Officemate aku ni 2,2 orang satu opis. Miracle baby. Dia survive selama 6 bulan walaupun dalam keadaan "life death" 

Allah meminjamkan kepada mak dan ayah nye cukup lama. Dalam keadan umur 6bulan mohd saiful masih tidak mampu berbuat ape2 dan hanya berbaring sahaja. Mak dan ayah nye cukup tabah. terpaksa ambil cuti tanpa gaji kerana mohd saiful memerlukan super extra care kerana antibodi sangat lemah. Mohd saiful juga hanya mampu diberi minum menggunakan tiub.

10 hari di hospital kerana berak berdarah. Tadi melawat keluarga mohd saiful, difahamkan doktor membenarkan mohd saiful pulang ke rumah pada hari ini kerana perkembangan kesihatan nya semakin positif. Rupanya2 mohd saiful ingin pulang ke rahmatullah lebih awal..

Pemergian mohd saiful sangat tenang. Pukul 5am dia masih ade dan tanpa sebarang tanda jam 5.15 am dia dah "tido" takde sesak nafas, takde mendengus or ape2. memang takde! dia suci, dia pergi sangat mudah

Al-fatihah untuk kedua-dua ahli syurga ini

---------------------------------------------------------------

Me...??



Hanya menangis...
menangis memohon dan terus memohon agar pinjaman dan amanah allah yg sangat beharga untuk diri aku dipinjamkan lebih lama.. ye, lebih lama.




Ya Allah...
aku masih memerlukan mereka!



**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :) 
 

17 comments:

CikNaa said...

yess...
ciknaa pn doa mcm tu.. walaupun afiq tak sihat skrg ni, tetap doakan yg baik2 utk dia.. & semua anak2 kite panjang umur kan? utk yg dah dijemputNya, redha.. Allah lebih sygkn mereka..

With Julia said...

Ya Allah....sgt2 meruntun hati baca kisah arwah baby saiful....anak syurga...mereka tggu ibu bapanya utk ke syurga...subhanaAllahhh!

puan.mila said...

sebak baca entri wawa..syurga mnnti buat mereka brdua..Alfatihah..terus dakap zara ktika bca nih n brdoa moga Allah pinjamkan lama buat mila..

Nurul Hamimah said...

AL-fATIHAH BUAT KEDUA2 KUPU2 SYURGA INI....SEMOGA DAMAI DI SANA MENANTI KEDUA IBUBAPAMU....AMIN

Asz Miza said...

Ya Allah, sebaknya hati masa baca..nak nangis kat opis..moga anak pinjaman Allah kat kita ni dapat bersama ngan kita lebih lama. T-T

♥ ROS ♥ said...

Masih memerlu mereka kan.insyallah allah perancg yg baik :-) hehe

Veelara Shamsyul said...

Sebak hati....

Allene said...

sedihnya wawa... T_T
semoga allah [pinjamkan anak2 kita lebih lamakan... tak dapat gambarkan perasaan ibubapa dorang sekarang..

Ryn said...

x boleh bace..mesti nak mengalir je..ya allah..kau berikanlah kesihatan dan kesejahteraan buat zuriat2 kami ya allah.....

ctmah said...

bergenang air mata baca entry u ni.. moga Allah pinjamkan mereka yg kita sayang lama2 sikit. i rela diri i pergi dulu dr mereka2 yg i sayang..huhu

Mama Damia said...

sebak..ms dpt tau tu peluk fiyya..menangis smbl bdoa semoga Allah jgn amik ank2 dr eja

Aeen said...

bertakung air mata bila baca entry nie...(T_T)

e.t.t.y said...

anak anak syurga Allah....

Fiza Rahman said...

Al-fatihah buat anak² syurga. Ya! allah...sedihnya baca. Semoga parents aqil & siful tabah dgn ujian dariNYA. Yg pasti...anak2 ini menunggu mereka di SANA.

Byzura Mj (By) said...

Al fatihah ;(. Faris tengah batuk dan selsema. Cuaca skang tak menentu huhuhu.

Cik Puan Rara said...

Ya Allah.sedih kan.

Nora Karim said...

innalillahi wa innailaihirojiun... buat keduanya... beruntunglah kedua ibu bapa mereka...