..::Wawa Yusoff::..: ..::Setahun : lima tahun : rezeki::..

Tuesday, April 16, 2013

..::Setahun : lima tahun : rezeki::..

Alhamdulillah....


Ape lagi yg boleh aku cakapkan...?? 
Terlalu bersyukur atas nikmat Allah. 

Untuk Elman Mikhael..

Ketika mommy menulis entry ini awak dah berusia setahun. kalau setahun yang lepas tepat jam 8.58 pagi mommy dengar tangisan comel awak. Dengan muka biru rambut lebat yang baru je keluar dari rahim mommy SubhanaAllah, masa tu mommy tgk awak sangat la sempurna. Suara awak mmg comel. ye, mommy masih terkenang2 akan kelahiran awak. satu kenangan yang MUSTAHIL mommy akan lupa dan akan mommy ingat sampai bila - bila.. In Shaa Allah...


hai la badan....hai la nyawa....

Elman, di usia awak setahun awak dah pandai jalan tau. Siap rentap2 lagi tangan ayah bile ayah nak pimpin awak. walhal awak jalan2 jatuh jugak. Semangat awak nak bejalan sendiri tu buat mommy ketawa. Tekedek2...! Mak awaon hadiahkan awak kasut yang comel. so mommy pakaikan semalam dan awak lebih kesah kan kasut tu dari mommy.. Grrrr... Ibu ayu pulak hadiahkan awak stereng kereta. nnt kita pasang ye sayang, so that awak boleh drive same mcm ayah :) 

Malam tadi sempat ayah bawak kita jalan2 ke Aeon Rawang. kata nye nak pegi beli kek untuk awak bawak pegi rumah umi liza. tp bile sampai sana kek semua takde yang berkenan.  In Shaa Allah malam ni kita cari kat tempat lain pulak. Mulut awak makin becok. ayah selalu ketawa dan ckp yg awk ni becok. hihi. moga cepat cakap ye sayang.. bukan ape, mommy kadang tak paham ape yg awk cube sampaikan. beriye2 awak ckp tapi mommy tak paham... last2 awak ngamok. awak sangat comel :)

Alhamdulillah awak sihat2 sahaja, walaupun kesihatan awak tak berape baik 2,3 harini tp awak masih active.  mommy sangat eksaited utk menunggu perkembangan awak yg berikutnya. khamis ni kena bawak awk pegi check-up. sediakan peha awak ye elman.. hehe. moga semua nya baik2 sahaje :)


Bento awak bekalan ke rumah umi hari ni.

Bihun sup and manggo for snack. moga awak kenyang ye sayang. ini je yg sempat mommy sediakan pagi tadi. Moga kerajinan mommy berkekalan untk terus sediakan bekalan untuk awak. elman perlu tau yg mommy sangat enjoy siapkan makanan untuk awak. tak pernah rasa untuk mengeluh. kalau tak dapat buatkan tu mule la mommy akan resah.

Alhamdulillah... harini jugak genap sudah 5 tahun mommy bekerja sebagai gov.servant. Masih ade rezeki buat mommy dan Masih diberi izin Allah. Mommy bersyukur dapat sama2 menyediakan keperluan untuk kita sekeluarga. Ape yang ayah sediakan memang cukup. tp awak kenal mommy kan... semua nya mesti lebih... hahah :D

Last but not least,
sayang, doa mommy moga awak diberi kesihatan yang baik,
dijauhkan dari bahaya dan bencana, moga Allah sentiasa memelihara awak dalam ape jua keadaan.
Moga awak menjadi anak yang soleh dan bijak.

Amin

******************************

Kronologi bersalin boleh baca kat sini :)

Presenting - [LINK]
part 1 - [LINK]
part 2 - [LINK]
part 3 - [LINK]
part 4 - [LINK]




**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 

9 comments:

MimahAjil said...

selamat ulangtahun kelahiran pertama Elman Mikhael...jadi anak soleh..ingat jasa mummy ayah bila besar nanti

e k i n ♥ y u s r i said...

happy besday menantu
hehehehe

Allene said...

setahun da elman ye... happy besday elman...

Cik Puan Rara said...

happy birthday elman.moga jd anak yg soleh ya =)

Aeen said...

happy birthday elman..semoga menjadi anak yg baik n soleh..:)

ayahmamilisa said...

eloo kawan *tarikhkejesama*..hehe..
tapi sebak pulak baca entry wa ni..
ayahmamilisa ucap selamat ulangtahun yang pertama buat Elman..semoga Elman jadi anak yang soleh dan selamat dunia akhirat..aminn..

puan.mila said...

hepi besday elman..gud boy ye!

erna said...

setahun dah elman..selamat hari lahir elman..bukan main banyak part kelahiran elman.hihihi

:)

~ NANA ~ said...

happy birthday elman syg! bestnya awak dh boleh berjalan...lepas ni mesti pandai bercakap pulak...hehe