..::Wawa Yusoff::..: ..::Review Sebamed for Baby::..

Thursday, April 11, 2013

..::Review Sebamed for Baby::..

ehem! 
sakan pulak aku buat review product sekarang ni kan :p
Benda baik elok dikongsi.. tak gitu? Tapi benda tak baik pun kena bagitau jugak supaya org lain tak teraniaya.. wah. starting mcm tazkirah. hahahaha!

Elman Mikhael, mommy rindu awak walaupun depan mata. tu pasal asik nak cium2 je selalu. oh ye, elman sekarang kalau mintak kiss dia dah pandai bagi kiss dah. sebut je Kiss.Kiss.Kiss dia nganga mulut siap2 tale kat mulut or pipi kita. geraammm :)

ok! berbalik kepada entry. sabun Sebamed ni aku pakai since umur elman 6bulan rasa nye. masa tu aku tgk kulit elman selalu naik merah2 bwh leher pastu kat pelipat2 yg senang berpeluh. 
baby liquid cleanser

kalau korang nak beli untuk baby pastikan botol dia kaler mcm kat atas tu. yg sebamed hijau pink untuk adult. jangan ko salah pulak. mula nya elman pakai shower gel Kiko warna ungu. elok je sesuai dengan dia. pastu dah habis, aku guna kan je stok hamper yg baru bukak kat rumah tu brand puree. jimat! dasar mak nye... hahaha. sekali padan muke aku anak aku x sesuai dengan sabun pureen tu. terus lah serba tak kena. pantang bepeluh sikit terus garu sampai melecet. Lagipun elman jenis budak kulit sensitif disebabkan mak nye telan air soya hampir hari2 masa ngandungkan dia. yg ni nnt aku buat entry lain. penyebab minor eczema :'( aku nengok anak buah aku pakai sebamed masa dia kecik2. teruslah aku cuba. alhamdulillah serasi dengan elman
Baby cream sebamed sangat best. texture dia sangat lembut. kalau gatal2 aku sapukan sikit terus mcm reda merah2 tu. pastu bau dia wangiii..xde bau ubat langsung. 

baby lotion ni aku baru je beli. aku pakai kan kat area kulit elman yang kasar. Masa gatal2 sapu cream sebamed tu. bila gatal2 dah sembuh nnt kan kulit baby akan kasar sebab kesan dari diorang menggaru tu. terus sapukan lotion ni. dalam 3 kali belek sapu2 elok dah kulit elman :)

Alhamdulillah ini produk yg paling sesuai untuk elman mikhael. kat rumah ummi liza pun mmg aku hantarkan sabun sebamed ni. Dan yang penting murah dari produk yang lain2. muahahaha!! Tak la. bukan sebab murah la... dah kebetulan aku beli yg ni terus serasi, xde la aku beli yang lain. tp kalau tak serasi, mmg confirm2 la aku pun beli yg mahal tuuuu.. anything the best for elman mikhael..!




**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 

8 comments:

MimahAjil said...

Setakatni sy pun puas hati dengan sebamed...tak tukar dah walaupun kadang2 terpengaruh gak dengan review2 pasal pigeon.tapi suami kata takyah nak tukar2 takut anak tak serasi.bab harga...memang sebamed adalah agak murah

Nadt said...

saif pun pakai sebamed jugak. sebamed tu pun dapat sebab jiran bagi, anak dia tak serasi. tengok2 saif serasi plak. saif pakai sabun, shampoo dengan cream sebamed. lotion pakai pigeon sakura tapi jarang pakai pun. sebamed memang best, rasa confident untuk kulit anak yg sensitif.

ayahmamilisa said...

yep..my daughter lisa pun pakai sebamed masa baby dulu now dah setahun lebih baru pakai balik coz lately ada rashes kat leher lisa..bagi saye mahal sebamed ni..hihi, x mampu sangat tapi coz berkesan kat anak, tak kisah mahal murah, beli jugak demi tuk kesihatan anak..
anyway, saye nak email address puan wawa boleh? nak tanya pasal bento..heheh ;P

puan.mila said...

Wa, kt mana leh beli sebamed ni? Farmasi ada?

ayahmamilisa said...

terima kasih wawa follow my blog ;) suke! nanti nak email address tau..

SarahSyafiq said...

kalau untuk newborn sesuai tak rasanya?tgh nk cari2 gak untuk baby nnti tp tak tau mn yg ok.takut allergies.

Aty_Fared said...

Dulu mase awal2..pakai gak sebamed tuk qaleef...masetu die ruam teruk dan sesitif...so far aty okdan suker ngn sebamed ni gak:-)

Ms. Anne said...

assalam.. ramai kata sebamed ok.. mmng nak beli baby baru usia 7 hari dah tumbuh ruam2 peluh dan jadi teruk dekat dahi dan kepala.. cian kat baby..

harap dia sesuai.. takat nie guna neomycin dari doktor..

You Might Also LIKE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...