..::Wawa Yusoff::..: ..::Review Buggy QQ SeeBaby::..

Tuesday, April 23, 2013

..::Review Buggy QQ SeeBaby::..

Comel dan tersangat comel :)

A simple on the go travelling buggy for your kids!
Suitable from 1-4 years old (max weight about 20kg)
EXTREMELY LightWeight (about 4kg) and compact

3-point harness SAFETY BELT
Adjustable handle bar
FRESH DESIGN
Non recline
EASY CARRY, EASY FOLDING, EASY STORE
Easy travel and dont worry about excess baggage charge 


RM 140

Almost a month kitorang dah pakai QQ2 seebaby ni dan sangat berpuas hati.

memang ape yg dikatakan sangat ringan dan senang nak handle tu adalah sangat betul. Tujuan pembelian adalah kerana..........aku tak reti nak lipat SCR 5 yg kitorang ade tu. muahahahaha!!! Serious wey...aku tak tipu korang....

Aku beli SCR 5 since pregnant 7month lagi. sekadar buat persiapan awal. Masa beli tu SA tu dah tunjuk camne nak lipat. tp bile time pakai aku tak reti nak lipat2. last2 fedap terus xnak pakai SCR 5 tu sbb bulky dan susah giler nak handle. Memula ok jela dok kendong si kecik ni yg masa tu mmg kecik2. last dah besar gini rebeh bahu kitorang nak kendong dia.

Masa pegi GM last month kitorang ternampak buggy ni. belek punye belek terus aku rasa berkenan sbb mmg dah niat nak beli buggy memandangkan kitorang rasa leceh pakai SCR 5 tu

Pengalaman aku guna buggy ni sangat best. sangat ringan. aku boleh kendong elman sebelah tgn, sebelah lagi setup buggy[Bukak/Tutup]. Buggy ni sangat senang nak handle, boleh angkat sebelah tangan dan masukkan dalam boot kereta. Lepas tu boleh separa baring, baby pun kalau nak lelap selesa sikit la. tak tegak sangat. ade lagi satu Seebaby punye buggy tu tak bleh adjust langsung seat nye kan. tp yg ni boleh. ade penutup atas kepala lagi, klu anak nak tido pun boleh cover sikit dengan kain klu nak kasi gelap. satu lagi sangat jimat space dalam kereta. kitorang mmg biar je buggy ni dalam kereta. nak pi mane2 senang. dah ade.

Satu je yang aku tak berapa berkenan adelah buggy ni takde tempat letak kaki. haritu Elman Mikhael tido lena kesian dia kaki tejuntai. lenguh. Start pada haritu gigih aku carik camne nak lipat Stroller SCR 5 tu. sebab rasa membazir dah beli tapi tak pakai pi sorok bawah katil. Last2 baca blog si Intan barulah dapat jawapan..... muahahaha. Terus msg mirzal lelaju bgtau aku dah pandai mcm mane nak lipat stoller tu. balik rumah tu terus praktis dan menjadi...! hahaha!!

Sekarang ni dah terer handle SCR 5, buggy plak simpan kat rumah. hehe. bukan ape, elman mikhael sangat senang lelap klu bwk bejalan pi mall. boring gamaknye tgk mak ngan pak nye shopping. bile bwk SCR 5 ni sangat selesa untuk dia. penah aku tgk dia bosan siap kangakng2 angkat kaki bagai dlm stroller tu. tp mulut senyap. pastu kadang2 tau2 je dia lelap sendiri. kaki pun elok je letak. baringkan sikit teruslah dia lena amat dan boleh la kami shopping dengan tenteram nye... hehe. 

10 comments:

hayati hashim said...

tgh plan nk grab buggy jugak, sbb quinny gedabak gila nk bawak rata rata. bonet asyik penuh jek...

Mommy_Cha said...

pas beranak nak beli buggy seketoi. sebab ape? sebab nak taruk si Mikha senang. stroller ferrari dia okeh cuma bab nak pasang & lipat je mommycha amik masa setengah jam kalo baba takde. ni pulak dgn nak ade adik baby lagi, mau daku campak jer ferrari tu kang..kahkahkah!

CikNaa said...

buggy mmg berbaloi beli. ringan, jimat space dlm kereta kan.

D Yatie said...

hahaha. gelak pulak saya baca entri wawa nih & terjumpa pulak dengan komen mommy cha.. hihi.. nasib baik lah McLarren Arissa tuh ringan.. senang nak handle.. kalau tak ada jugak kes nak kena carik buggy.. hihihi..

Anak Lebah Comot said...

betulla...sekarang scr5 tue dah selamat masuk dalam stor..memang pasnie nak cari buggy la pulak..

erna said...

wa. haritu ibu erna nampak buggy ni pastu ibu cakap.."owh sgt comel la buggy ni. senang bawak iman dlm tu.." tapi dah beli buggy sweet cery yg RM134. not bad. tp mcm wa ckp la..klu iman tido, sian kaki terjuntai. huhu

Ryn said...

malam tadi g tengok hajat nak beli la buggy ni tapi harganya mcm mahal la...219....bile tgk org2 dok beli x la mahal...jadi...dlm pencarian ni...stroller lame yg kakak bagi tu pyh sgt nak lipat...hihihi..dasar nk senang je kan...hik3

ayahmamilisa said...

bestnye anak tido elok je dalam stroller/buggy time menshopping..lisa, kalau maminye shopping dia pun turut sama menyopping..xdenye nak tido..pastu tanak duduk dalam stroller scr8 tu hokeh..nak mendukung je..sudahnye dok dalam stor jela scr8 tuh sampai skarang, sempat pakai 2,3 kali je..alahai anak..

Allene said...

dari dulu nak beli buggy... tapi tak terbeli plak... =D

yUmiE AzuRa said...

gmbr buggy dh lipat xde ke wa??hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...