..::Wawa Yusoff::..: ..::n.o.t.s.o.h.a.p.p.y.w.e.e.k.e.n.d::..

Friday, April 12, 2013

..::n.o.t.s.o.h.a.p.p.y.w.e.e.k.e.n.d::..

Esok cuti..! malam ni mak dgn bapak dgn awon tido rumah. yeayyy..!!

not so happy sebab ayah elman mikhael kena keluar daerah a.k.a outstation. huwaaaa :'(  that's why parent aku lepak rumah temankan aku dengan elman mikhael. Alhamdulillah. nasib la mak dekat. kalau tak huru hara gak weekend aku dengan si bulat tu bedua :p

esok weekend la ayah.. u shouldn't leave us.. wawawa T____T

couple of days he will turn to ONE YEAR. how time flies..!!!
cepat sangatttttt rasa nye awak dah besar. malam tadi dia tido pukul 1 pagi. malam tadi jugak dia dapat ilmu baru. dah boleh bangun sendiri dan bejalan. dengan galak nye dia bejalan bepusing2 dalam rumah. jatuh bangun jatuh bangun tetap tersengeh keseronokkan. seperti dia rasa bangga dengan pencapaian diri dia. 

Sayang, u should know mommy and ayah are so proud!!! 1 yr are not to late *tears*

Semalam jugak mommy dgn ayah fengsan melayan kan keletah dia dengan ilmu baru tu. sampai nak tido pun kena paksa, alhamdulillah dengan apa yg awak telah capai sayang. beyond my expectation. u can walk straight forward and turn back to me without help and without failed.



Elman mikhael semakin banyak mulut. he can say "no..no" when mommy said "no" he can say "nanak" when he need nenen and he can say "anan" when mommy said "jangan"

Elman jugak dah pandai tadah tangan kalau kita baca doa. specially bile baca doa makan. nampak mangkuk je pun dia dah tau tibe time makan dan terus tadah tangan. kalau aminkan doa tangan mesti lap sampai mulut je. tak pandai lagi nak aminkan raup muke :)

dia dah pandai protes kalau mommy cakap tak boleh. pandai dah sujud sambil jerit2 nangis tanda protes *sumpah comel* pastu dah pandai buang sesuatu kat tangan dia kalau mommy marah dari jauh. contoh nye kalau ade niat nak makan benda yg dikutip kat lantai dan mommy akan tinggikan suara "elman..! no...!" nanti dia akan terus lepaskan benda tu atau terus diam mcm x bersalah. Pencapaian elman buat masa ni cukup membanggakan kami, tidak terlalu awal tidak terlau lewat. just nice. bersyukur..!


nah! bento elman untuk harini. kuah singgang Salmon, happy rice ball, manggo and milna rusk untuk snack



have a great weekend u guys...!!!!



XOXO




**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)
 

4 comments:

mama leen said...

rajinnya buat bento..

ayahmamilisa said...

ololo ciannye mommy n elman kena tinggal ye..bertabahla ye..tak lama kan..nasib baik ada peneman..

alhamdulillah elman dah boleh jalan..my baby lisa belum boleh jalan even dah 1 tahun 2 minggu 6 hari..:(

cha said...

nasib parents u dekat boleh temankan

Cik Puan Rara said...

wahhh dh pandai no no no ye.hehehe.anyway bento still cute ok!