..::Wawa Yusoff::..: ..::letak minyak kapak kat mata::..

Monday, April 22, 2013

..::letak minyak kapak kat mata::..

I is coming :p

korang penah buat x?? letak minyak kapak kat mata sebab nak bg mata tak tido?? haha! aku tak penah buat. tp ade org ajar aku. pastu aku mcm x puas hati kenape nak kena buat mcm tu. pegi basuh muke sudah la kan. hahahaha. sian kawan aku ni. tak pasal2 aku kata dia menipu. sebab tak percaya ade org penah buat mcm tu. tp dia besungguh2 kata ade. ade ke orang sanggup letak minyak kapak kat mata??? Pedih la wey!


Update sebab nak hilangkan ngantuk. nak sembang tadek kawan. depa pi kursus secara berjemaah. jadinye aku dok sorang2 depan pc ni tahan mata kire kambeng. Mata dah berair, mulut asik menguap tanpa henti. sumpah aku ngantuk.


jumaat malam haritu bwk elman pi I-City. asalnye nak bwk a day before his birthday tp demam pulak b'day boy aku ni. masa b'day nye pun dia masih belum sihat. so kami bwk la jumaat malam haritu. MasyaAllah...dia punye eksaited dapat tgk segala lampu sampai xberenti mulut nye. Masa sampai je simpang I-City tu dia nampak dah gondola besar ade lampu dok gerak2. masa ni ni dah x boleh duduk diam dalam kereta. nak bediri tegak je sambil mulutnye dok sibuk tegur kan lampu2 tu.

last time pegi I-city masa 2010. masa tu I-city tadek pape. masuk pun free lagi time tu. sekarang ni I-city dah mcm2! dah rupe fun fair pun ade aku tgk kan. siap boleh naik kereta kayuh terapung kat lagi untuk pusing2 dalam I-city kalau malas jalan kaki. 
Si elman mikhael pulak dok leka tengok atas orang lalu naik kereta kayuh tu. AKu try keluarkan dia dari stroller.. wah... lagak nye mcm nak belari pegi kat lampu2 tu! Tak tekawal. 



Tak lame pun kami kat sini. dalam setengah jam je. panas! bepeluh2 si elman. walaupun datang malam tp dek bahang haba lampu2 kat situ boleh tahan panas nye. Lepas ni nak pegi siang pulak. nak pi Muzium art tu.

Pastu dah banyak kedai makan kat situ, kenny rogers la, KFC la, mamak pun ade. so kalau korang rasa2 nak lepak dan makan kat satu tempat pun ok je kat I-city ni. nak2 nye yg dah selalu pegi tp kena pegi lagi sebab nak bawak sedara mara bejalan sampai diri sendiri pun dah tak tau nak buat ape kat situ jadi boleh la menolak diri ke dalam kedai makan sambil tunggu sedara mara mengenjoykan diri mereka :)


ok. update dah cukup panjang tp ngantuk masih setia berasama. Ape lagi nak aku karutkan nih....


oh ye! Ni bento untuk elman mikhael hari ni :)


Nasik cinta! hahak. padprik sayur, salmon bakar, oreo untuk kudap!




Masih jugak menganttuukkkkkk...!!!!!
minyak kapak...minyak kapak......




**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :) 
 

9 comments:

Nurul Aziz said...

Pernah buat. Masa orientasi.. kan tak cukup tidur apa semua.. tapi sekejap je bertahan, bila angin minyak tu hilang, ngantuk balik.. hahaha.. tapi takdela masuk betul2 dalam mata, letak sipi-sipi kat mata.. kang takut buta lak tetiba eh boleh buta ke.. hantam saja la labu.. :D

ayahmamilisa said...

gi i-city ke? alahai asal x cakap wa?kalau tak, boleh singgah umah ai yang tgh berserabut itu..huhu.. umah dd dekat gile kot..masa celeb new year pun kitorang jalan kaki je gi i-city..huhu~

Aty_Fared said...

Ok lg letak minyak tuh..kalau kate minyak kapak tu..haaa..tu aty sure mate kompem segar bugar..heheh

Mommy_Cha said...

penat letak dulu wa. tapi mommycha ngelat tanak g keja. member kasik idea...wey try buh myk kapak kompom mata hang merah...terus zass bubuh, mmg merah hoiiii! dpt mc sehari :) hihihi!

Mrs Syaz said...

hye wawa...

ish tak berani lgsg nak letak apa2 kat mata...
jap.. i-city tu dah happening ek? kena pg ni... huhu

D Yatie said...

Ad cuba x letak minyak kapak tu? Hihi. Kite klo.ngantuk sgt mg kite napping jap. 5 min gitu. Terus segar. Hihi.

Linda Yusoff said...

Pernah letak zaman belajar. HAHA. Bila u tulis entry ni baru teringat

nida-razak said...

Oh my,letak minyak kapak kt mata,nida pon xbape nk pecaya,sbb pedih..nida slalu letak antra mata,penah terkna mata pon dh pedih,huhu..

Mama Damia said...

Dl seronok je pegi icity..skrg ni rabak..satu mlm blh abis dkt 100..smpi ckp kt asben baik pegi genting...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...