..::Wawa Yusoff::..: ...::Update BreastPump MODU::..

Tuesday, March 26, 2013

...::Update BreastPump MODU::..

Memule sekali nak minta maaf bebanyak. ape yg akan aku tulis ni barangkali akan membuat aku dihentam oleh certain pengguna or supplier. Tapi ini hak aku untuk meluahkan segala kekecewaan yang tidak berbayar. Hak aku sebagai pengguna dan juga hak untuk berkongsi pengalaman.

Hak komplen hak kami..! 

gitewww.. terus keluar tagline :p


Ye...terjadi lagi untuk kali ke 2..!!

Masa ngam2 3 bulan aku pakai dia buat hal [LINK] aku pun pegi la anta kat fab mom. Selama 4bulan aku tunggu diorang nak services kat HQ sarakids. Terlalu banyak masalah nak service. Lama kot aku tunggu. 4bulan..! nasib la aku ade spectra dew. Takde la rasa nak hangin. Fab mom dah banyak kali call minta maaf sebab kelewatan. Sarakids amik masa terlalu lama nak replace spare part.

Masa bulan 12 barulah aku terima balik MODU aku ni dan service pun ok. mcm biasa [LINK] . Baru 3-4 kali pakai terussss dia out of service balik. Pam ape pun x mau keluar, suction pun x bagus dan ada kala tamo sedut langsung. letdwon pun tadekkk..!!! tp engorged kemain lagi.  Masa ni dah start hangin. Nak marah pun mcm tak kena. Nak jual pun dah tentu tak boleh. Ape nak buat?? Bersabar aje lah.

Kat sini aku nak nasihatkan korang, Berhati-hati kalau nak membeli breastpump. carik review betul2, tanye kawan ramai2, mintak nasihat dari mcm2 orang. Aku ngaku aku tersilap. aku just jumpe 2 orang je yg buat review pasal pam ni. dan dia kata prestasi dia ok. Mungkin ade yang pakai dan berpuas hati sepanjang masa. tetapi tidak pada aku. Aku kerugian banyak di sebabkan pam ni. mana nak beli pam lain lagi masa rosak. mana nak keluar duit untuk servis lagi.

So nasihat aku, kumpul duit bebanyak sikit dan beli lah pam yang betul2 berbaloi. Ataupun survey betul2 sebelum beli pam. Pada aku pam spectra aku yg murah pada pam ni sangat bagus prestasi nye. xpernah service dan masih elok sejak dari mule. Memang,ape pun yang terjadi adalah untung rugi nasib masing2. 


Tapi korang kena ingat Kalau perkara ni boleh jadi kat aku, tak mustahil boleh jadi kat korang.  

Sekian terima kasih, 


Say NO to MODU :(



**Tak sempat komen??? LIKE pun OK ape :)


17 comments:

Mimy Hamid said...

hukhuk lama nya tak proses mengepam rindu...akak setia ngan avent..simpan elok elok...mana tau anak no.2 kan

YanaUjang said...

ai pakai spectra..dh almost setahun berkhidmat..Alhamdulillah..xprnh buat hal lg..service pn xpnh lg..sbb masih elok..hihi~

Erna OhShawl said...

rupa mu menawan kalbu modu..kenapa servis x seindah rupa???? hukhukhuk

erna pakai ameda ni x pernah bermasalah. servis pun belum pernah lagi. harapnya terus ok

Allene said...

uhhuhu ada gak cita2 nak beli moduu ni.. alhamdulillah... ada review bad pasal benda ni.. tq wawa.. lap u... ihihih say no tu moduu....

sweetlavender86 said...

lamenye.nasib baik la awak ade pam extra.huhu..i pakai medela mini e alhamdulillah smpai anak ke-2 pun masih ok lagi.pernah hantr servis sekali.lepas servis terus tip top.hehe..selamat duit dri beli bru.heheh

Syima Syaz said...

bagus wawa ada review...atleast org tau.i ni pun jenis nak beli apa2 mahal yg makan ratus kena baca review dulu...

SweetLikeWhat said...

anis pakai medela swing dengan medela harmony setakat ni alhamdulillah takde masalah..memang geram bile beli sesuatu bende tak berbaloi dengan penggunaan kan..sabar ye wawa..

D Yatie said...

part pump memang kita tak boleh nak komen apa. sebab dulu pam pakai pureen manual ngn disney jek. hohoho. Alhamdulillah. walaupun arissa tak full bf tapi sampai 9 bulan. :D

Anonymous said...

http://cahayauntukku.blogspot.com/2012/07/modu-sarakids.html

sekian T_T

Anak Lebah Comot said...

Jasmin setia dengan spectra dew..walaupon besar tapi still the best.

ctmah said...

good wawa..sharing is caring =)

aThidEaN said...

thanks for sharing dear.
ramai yg berkenan pam ni sbb pinky kan.
tak sangka xpower..sbb konon2 masa lancar dulu ala2 freestyle gitu

Cik Puan Rara said...

hmm xpe,anak 1st kan.lepas ni dh tau dh.heee

WaWa_EzRiLL said...

Alhamdulillah ameda wawa ok..nak masuk 2 ank.. wlu rupa xindah mana tp tip top.. tq wawa share jgn xshare..hak kita

Unknown said...

Samalah..sgt menyesal beli...sangat2..sebelum ni guna avent manual shj..tingin tgk org pakai letrik..yg lebih kuciwa..seolah tiada pkataan maaf dr sarakids...tgk modu geram..sbb mahal gak dkt 500 tu....

Unknown said...

Ye..saya pun menjadi mangsa...sgt kecewa.dgn pam yg bernama modu..

Unknown said...

Ye..betul...saya pun jd mangsa..sampai skrg masih nyesal n risau nak beli pam..takut jd lg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...