..::Wawa Yusoff::..: ..::Pendrive Corrupted-->Menangis::..

Wednesday, March 6, 2013

..::Pendrive Corrupted-->Menangis::..

Kejadian ni adalah yang paliiiingggg aku tak suke sekali. dan aku tak rasa korang suke kan. Aku ni ha beriye dtg opis nk siapkan keje. kengkonon boleh la aku fokus kat benda lain plak. Cucuk je pendrive terus keluar pop-out CORRUPTED..!!

Terus aku tekup muka kat PC. macam nak hentak2 kepala kat meja sambil jerit2 hentak kaki lari dalam opis sambil berkata "tidak...tidak....katakan tidak...!!" camtula perasaan aku. tp aku cuma mampu tekup tangan kat muka sambil mengucapppp panjanggggg... Giler wey... semua kerja aku dalam tu! ye, SEMUA...!! aku mmg tak suke simpan keje dalam PC sbb kitorang front liner ni mmg selalu alih2 tempat duduk. bukan stay kat satu PC je. Jadi segala kerja dalam pendrive tu mmg aku bwk ke hulu-ke hilir. balik kampung pun bawak tau.

Nak salahkan sape?! Dah tau pendrive tu umur dia dah 4 tahun. x pernah format or major service antivirus ke hape. Salahkan sendiri pasal tak buat backup..! ko ingat pendrive ko tu maha power la sampai boleh tahan 18 tahun tanpa rosak?! Danggggg..!!

dah2. malas nak pk. jawapan nye, BUAT SEMULA SEGALA KERJA... sib baikla baru awal tahun. kerja2 untuk 2013 pun baru sipi2 je aku buat.. phewwww...!!

Tetibe tgh stress2 tu keluar lagu KRU yg sweet.. WANITA. Shuuukeee sangat dengar! Tetibe nak tacing bile dengar lirik dia bebtul.. hek3

Wanita : KRU

Di sebalik semua lelaki di dunia
Pastinya didukung seorang wanita
Dia berkorban untuk
Memberi yang mampu
Demi insan yang disanjung dalam hidup


Chorus
Tatang hatinya bagai permata
Luangkan masa untuk bersama
Bilang padanya kau sayangkan dia
Sepenuh jiwamu
Tenangkan hatinya bila resah
Setia di dalam ceria dan gundah
Itulah saja balasan diminta
Seorang wanita



Senyumannya mampu mengubati pilu
Ketika dunia tak kelihatan indah
Wajahnya yang ayu
Menenangkan kalbu
Jangan kau hampakan cintanya yang tulus


Ulang Chorus
Lindungilah dia seperti dia menyelimutmu

Ulang Chorus
Itulah saja balasan diminta
Seorang wanita
Itu saja



6 comments:

fifi said...

pc saya pernah gitu kat ofis..menangis2 saya tau.hahaha..dahla time ujung tahun..

SAFIYYA QAISARRA said...

hahah nak kesian ke nak gelak ek...saya lg lah kerja pasal computer segala software,,driver2,dokumen simpan dalam external hardisk..2x dah jadi cmni beria ngis sebab bukan senang nk cr balik..tp slah dr sendiri jugak huhukhuk..simpati atas nasib awk=P

SweetLikeWhat said...

saya pulak pernah pendrive hilang..waaaaaaaaaaa..

kekadang lagi canggih lagi nyusahkan..huhu

Cik Puan Rara said...

hehehehe sbe eh,pendrive kdg2 xleh cucuk banyak pc.bahaya.org lain pon kalo cucuk pdrive kt pc kite,kena scan jugak.kalo x,menangissss.hehe

Allene said...

tetiba menyanyi plak... ihihih... normal la tu.. lain kali buat duplicate bnyk2... =D

ctmah said...

hahah!part lagu tu buat i tergelak aje..itu mmg big risiko la kalau pendrive rosak ka corrupted ka.mmg kena berserah jela kan