..::Wawa Yusoff::..: ..::Let's Bento::..

Thursday, March 7, 2013

..::Let's Bento::..

Bento.. oh! aku sukeeee sangat! dah mcm ketagih pun ye gak aku ni. tak sesabor nak membeli gadget je keje nye. Aku ni mmg tetunggu2 bile lah elman mikhael boleh makan makanan yg keras2. Konon aku target nak tunggu setahun la baru nak buatkan bento untuk dia. sebab makan pun dah senang kan. xpyh bubur2. Tup2, aritu bile ummi liza kata elman dah taknak makan bubur, dia lagi suke makan nasik aku pun ape lagi.... bedesuppp!!! ke jasko rawang :)

oh ye, Bento =  is a single-portion takeout or home-packed meal common in Japanese cuisine. 
Kalau orang melayu panggil Bekal :) 

Tp sekarang ni aku nak citer pasal deco pada bekal or bento untuk anak2. Tp aku nye simple je. baru nak bejinak2.

Memacam yg aku beli tp bleh lupe plak nak amik gambar. seminggu ni mmg aku dah stat bento untuk elman mikhael. tp x amik gambar sebab x ckup sempurna. macam ade je yg tak kena. harini aku rasa bento yg aku buat cukup sempurna untuk dia.. nah! aku kasi korang tengok :)

Cheesebake Pasta, Biscuit and Seedless Grape for Snack :)


ni beberapa contoh deco bento yang sangat aku suke. Aku beli gadget bento ni kat daiso. memang kedai kegemaran. macam2 ade utk korang buat bento. Selalu aku bekalkan nasik untuk elman bentuk2 bulat. Haritu seaweed cutter dah abis stock. jadi nye akak aku dah belikan. petang ni baru nak p amik..! tak sabar nak buat nasik ade gambar muke. hik3

Lebih kurang gini la seaweed puncher akak aku belikan. tp yg akak aku beli tu kenyit mata. Cute kan nasik tu. Ilham untuk esok!

nanti aku cube share setiap ape yg aku buat. tp korang toksah la expect aku punye akan da bomb mcm dalam gambar tu.. ala kadar sudah... :)



p/s : resepi cheesebaked pasta di next entry!


7 comments:

MimahAjil said...

pasni mommy post bento Elman Mikhael pulak ye....:)

Lyana MK said...

wawa slaloo gak gi daiso..tp area mane yer jual yg bento2 nyer nee..

Wawa Yusoff said...

MimahAjil : in shaa Allah... moga terus diberi kerajinan! amin. hik3 :p

Lyana MK : eerm, kalau kat daiso rawang tu. masuk je pintu daiso pegi ke kiri. dia betul2 2 rak selepas pinitu masuk.

humble.yat said...

suka jugak tengok bento nih...macam syg pulak nak makan..:-)

~ NANA ~ said...

i yg tua ni tengok pon rasa seronok je nk makan...hehe comel!

Cik Puan Rara said...

Ya Allah,sonoknya dpt mak cm ni.

ciNDerella stRikEr said...

sangat rajinnye... saya follow blog awak ye.
nk jd kan kerajinan awak ni inspirasi. hehehe