..::Wawa Yusoff::..: ..::Bento Cekodok sajo::..

Thursday, March 14, 2013

..::Bento Cekodok sajo::..

Semalam mommy x post bento sebab x cantik langsung! mommy tgk pun xde selera. actually mommy muscle pain. so nak bediri lame2 kat dapur pun mood mcm ke laut..

Malam td pulak elman mikhael kekembungan perut. tapi dia x nangis, dia x meragam, dia x marah2. cuma tepusing2 serba x kena atas katil, tetonggeng2. Aku tak paham kenape dengan dia. bg nenen pun mcm sentap2 x nak minum. aku ingat dia x puas. buatkan jugak la susu. elok letak botol tepi mulut terus dia memancut2 muntah. banyak sangat! Serious banyak giler..! Memang habis selimut, comforter bantal. kesian sangat. bile dah muntah tu pun dia x nangis langsung. tp nampak dia sikit lega la. dia duduk diam je tgk aku tukarkan baju dia, lapkan badan dia.

Pastu pasangkan upin ipin yg merupakan kegilaan dia sekarang ni, settle la aku tukar cadar comforter semua dia elok je tgk. Penat muntah agaknye, pastu aku amik sapukan minyak angin kat perut, belakang badan, betis tapak kaki semua pastu picit2kan kepala sikit baru nampak dia cool. Bile di bagi nenen dia mcm x mau.  hulurkan jugak la susu suam dalam botol, minum setengah terus dia cabut botol dan tido sampaaiiiii pagi. Pagi tadi bangun sengeh2. aku bg jugakla sarapan sikit sebelum anta dia umah umi liza. buat alas perut. Tp mood dia sangat ok. Alhamdulillah.. Elman Mikhael mmg tahan sakit. Jarang sangat buat mommy tak tido malam.

harini punye bento elok sikit la rupe nye dr semalam :)

Ini je yang aku sempat buat harini. Cekodok ikan Bilis dan Cekodok Nestum.

Resepi cincai mcm cekodok biasa. cuma aku tukarkan garam kepada homemade kiub ikan bilis. Biar bayak xpe, biar ade rasa ikan bilis cekodok tu. campurkan sikit dengan air panas bg cair pastu masukkan je dalam bancuhan tepung. Yang cekodok nestum tu takpayah kagum sangat la k. aku salutkan je cekodok ikan bilis tu dengan nestum sebelum goreng. Rasa dia lebih sedap dan rangup!!


New Gadget New Toy : Seaweed Puncher yang ditunggu tunggu telah tiba :)



10 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

rajinnye wawa nie
bagus2

mama ila said...

semangat elman mikhael nak makan sbb cantik mama dia hias..hehe...

Aeen said...

bselera lah elman mikhael ni makan bila mommy dy hias cantek2...:)

fazilzura said...

cute nyewww...

** salam kenalannnn

Misz Pinkie Winkie said...

Cntiknyaaa hiasan tue.nmpk pon rangupp

Misz Pinkie Winkie said...

Cntiknyaaa hiasan tue.nmpk pon rangupp

ctmah said...

kagumnyaa kat kamuuu!

SweetLikeWhat said...

nampak sedap dan comel sangat

Mimy Hamid said...

ni mak budak pun naik selera join sekali hehehe

Elya Roza said...

berselra tgkk..dgn tupperware color mcm tu..hhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...