..::Wawa Yusoff::..: ..::M.I.R.Z.A.L::..

Friday, February 8, 2013

..::M.I.R.Z.A.L::..

hai. eceh.
macam malu2 plak nak buat entry kali ni. wakaka.
aku nebes ni. nebes! dah lame x ungkit mengungkit. bahahaha *gelak beterabur*

Entry harini adalah hasil merapu kat Group momies.
kikiki. Nak buat kisah cintan cintun yang lama dan Kalau Dah Jodoh...

Camne ek nak start?! aku punye nebes dah mcm org becinta dah ha.
padahal nak menaip je pun. ok la.. ok la... 

Mirzal untuk aku..


Jodoh kita hanya Allah yang tahu. Macam aku, bercinta 7 tahun beb.. 7 tahun... kalau kawen dah anta anak gi tadika dah. Kalau rajin bukak la balik entry memujuk hati yang pernah aku buat dulu. [LINK] Bercinta stat habis SPM. mmg masa sekolah xde istilah kapel2 ni. aku bukan hot chic sangat pun kat sekolah. budak sukan. men netball ke hulu ke hilir. hitam dek berjemur. so mmg xde la jejaka tampan kat sekolah tu nak nengok aku.

7 tahun bercinta, aku belajar, dia belajar, aku kerja dia still belajar, bila dia start kerja dia pasang lain. eh?! mcm kurang hajar bunyi nye kan? ye. itu lah yang jadi. Frust tonggeng? Agak tonggeng la jugak tapi xde la nak menonggeng sangat kan. cuma terlalu sayang kan hubungan tu. Parent pun dah kenal sesangat. Memang dari segi keluarga takde masalah. End up aku redha.


Tp dalam pada masa yang sama, aku baru je start berkawan dengan budak yang baru masuk opis aku ni. budak baru, botak plak tu. Nama dia Mirzal. 
1st time aku tengok dia masa berselisih kat ruang legar opis, terus terdetik dalam hati 
"macam mana kalau dia jodoh aku... Eh! gile. kau kan ade ****..."

Ha kau, sampai mcm tu sekali Allah nak bg hint kat aku. Dalam sebulan aku kawan ngan Mirzal, kawan kat sini mmg kawan yg betul2 kawan. Sengal sama naik. membahan orang boleh tahan. memang xde perasaan ape2 pun. Dan kebetulan aku putus dengan cinta lama atas sebab beliau dah berubah hati kepada orang lain. 

Aku ngan mirzal mmg terus berkawan dan dalam masa yang sama mengenali hati budi. Aku ngan dia memang ber-AKU, KAU sebab mmg kawan kan. Walaupun dia tua 3tahun dari aku. Tp selamba je aku layan kan dia. Kitorang kuat begurau. mmg takdela nak feeling2 ni. Kitorang xde nak bercinta SMS bagai. ape2 dia akan call. ckp 2minit dan letak. Agak bosan la utk aku yang dah terbiasa bercinta SMS.


Pastu kami semakin rapat dan rapat sampai lah dia sendiri suarakan hasrat di hati. kui3. kapel sebulan then dia purpose aku nak buat binik. Dan bila dia dah purpose tu barulah aku bwk dia dtg rumah jumpe parent. Dan penerimaan keluarga aku sangatlah baik untuk dia....even sampai seakrang pun... Alhamdulillah....

Setahun bercinta parent dia datang merisik dan bertunang less than a year bertunang kitorang terus kawen... Tapiiiiii menjelang tunggu nak kawen tu dugaan nye... MasyaAllah...! mmg sangat lah di duga. Tak ketahanan rasa nye! Tp Allah maha besar dan Kalau dah Jodoh Memang Tak kemana...



Now, Alhamdulillah aku bahagia dengan Mirzal. Super Duper Caring Husband dan Buah cinta kami yang semakin berkembang dengan ada nye Muhammad Elman Mikhael yang Super Duper Active..!!
Memang aku takkan jumpa orang sebaik dia. yang boleh tahan dengan aku punya degil. yang boleh layan aku punya sengal dan orang yang sangat bertolak ansur. Aku betul2 bersyukur ada dia.


Alhamdulillah...

moga cinta kami terus mekar.. In Shaa Allah.. Amin...





11 comments:

Mimy Hamid said...

dan lahirla elman yang cute comel itu...ameen ..kekal ke jannah...

Aty_Fared said...

Tu la namenyer jodoh kan...:-)

MimahAjil said...

Setia hujung nyawa...Amin....:)


p/s:terpengaruh tivi...hehehe

Miss Izzati said...

Jodoh itu rahsia Allah~

CikNaa said...

ciknaa plak kene mse chatting kat kampungchat.. oh zmn skrg takde dh website tu.. huhu. pape pn comel sgt elman.. bambam pipi tuh!

Mommy_Cha said...

caiyo lah....
omak lawo, anak pulak engsem :)

Allene said...

ihhiih... jodoh yang tak di sangka... =) semoga kekal bahagia...

cikpingu said...

nk menulis jgk la..heee..

smoga berbhgia... :)

erna said...

Awal-awal entry dah siap tulis.."mirzal untuk aku.." ngeh ngeh ngeh..smeoga berbahagia hingga hujung nyawa. elman yang somel. aunty mau giget!

yatd said...

sweet...

Ideologi Hidayah said...

sweet kisah cinta awak...hehe..rse cam baca novel :)