..::Wawa Yusoff::..: ..::Histeria::..

Thursday, February 28, 2013

..::Histeria::..

Ngantuk weyh...ngantuk..!!
ntah ape mambang yg merasuk kitorang kat opis arini. semua nya dok pakat tersengguk depan PC..! Ngantukkk...!!



Semalam ngantuk gak. tp dek kerana Histeria melanda opis aku, Memule camni. kitorang ade gak dengar mcm kecoh2, lepas tu dengar org azan. tgk jam baru pkul 11. azan ape plak ni. takkan org tgh belajar azan plak. mcm tak kelakar sbb bukannye sekolah menengah kan. kolej. mana ade lagi silibus belaja azan tu. si maka aku ngan cik.rose pun pegila kat tempat bebudak tu kena nak nengok.. mak jemah sangat we olls. sesibuk je nak tgk2 org jerit2. Ramai tau x. rasa nye dekat 20 lebih gak pelatih nursing yg kena. Staff 2orang.

kitorang plak bleh plak ter'satu lif ngan salah satu budak yang tgh kena. masa tu dia baru start nangis2.. kekawan dia semua tgh bezikir reramai kat dalam  lif tu. meremang gak bulu roma. ahaks! Sampai je kat tempat dorang kumpul bebudak yg jejerit tu mmg ramai rupenye. ustaz pun dah ada dan tgh cube tawar kan yg tgh kena tu. ade la beberape budak lelaki tgh azan kan kat patient yg tgh menangis2 jerit2. ni kali ke-2 la aku tgk live Histeria depan mata. siap pegi sebelah lagi nak tgk ustaz tu tolong ubat kan. 

Aku takde pengalaman kena histeria, tp ape yg aku tgk semalam memang ade yg betul2 kena rasuk dan ade jugak yg hanya gangguan psikologi. mcm dia terlalu takut dan terlalu ikut kan perasaan takut tu. Yu yg dok menangiisssss  je tu. Bile tanye kenape, dia ckp takut. tu je. yg semalam aku tgk ustaz tu tampar kan aje bebudak yg menjerit tu. merah jugak la pipi nye. Kesian jugak tgk yg kena tu. lemah je bdn diorang bile lepas sedar tu. Oh, ye. 5minit sebelum aku up entry ni pun ade lagi kejadian. sorang je. dia menangis je.. 

Korang ade pengalaman Histeria ke?? Ce share sikit...


10 comments:

Erna OhShawl said...

ada ada. masa erna sekolah teknik dulu..kawan katil sebelah kena histeria. seram nak tido. rasa nak pi tidur kat katil kawan lain. pengalaman sungguh..hehehe

CikNaa said...

haha.. ada, time sekolah dlu bebudak kene kat asrama. sampai tutup asrama seminggu. menggila btl.. budak ppuan smpai bogel2. yg lelaki plak jd baran nak belasah org.. hui..

Wawa Yusoff said...

erna : kat sekolah asrama mmg selalu jd gitu kan..

CikNaa : aiiyooo... menggile betul..!!

Allene said...

bukan kt asrama je. sekolah biasa pun ada... dlu sek. lin pernah kena histeria. sampai tutup 1 hari, sebab nak pulihkan class2 tu.. dasyat wow... orang terjerit2 berlari2 macam gempa bumi... benda tukan boleh menjangkit... uuhuhuh seram...

Wawa Yusoff said...

Allene : haaa.. benda tu menjangkit eh? perasan gak tu semalam. sorang start pastu mule la berturut2..

MimahAjil said...

ada..akak kt opis lama.tp dia saka kot.tkleh penat n stress sikit.mula la tetiba terjerit2.kdg2 kesian sgt.sbb dia sendiri tkleh wat ape.klu yg jenis camni tk bjangkit kot ek...

SweetLikeWhat said...

pernah..masa sekolah dulu..eee memang seram..setiap tingkat mesti ade yang kena...siap panggil kan ustaz pagarkan asrama..huhu

Erina Asmawani said...

Ada. Masa sekolah asrama dulu. Kecoh 1 aspuri. Sorang kena pastu berjangkit2. Kitaorang semua kena berkumpul dalam surau baca Yasin reramai. Huhuhu. Seram bila teringat balik

fifi said...

Histeria ni betul2 ek?sy salu ingat budak2 ni saja mngada tjerit2.huhu..

cikcoklat a.k.a Haiza said...

me is real life jd kt umah..ms tu jd kt kakak n anak dia..mmg sebijik mcm dlm drama..blackout bagai..y bes umah jiran sume ada lampu..umah i xde lampu..ms tu ustaz xdtg lagi...bygkan dr kol 10mlm until subuh baru ok..mmg takut la ms tu dgn i ada baby umo 10bulan..mmg scary tau..