..::Wawa Yusoff::..: ..::Pencuci botol dan baju::..

Thursday, December 6, 2012

..::Pencuci botol dan baju::..

Kringgggggg!!! Masa rehat!

dah makan. so lepak depan PC jela. ni taknak cerita banyak. kalau haritu warehouse pureen semua pun pi borong memacam kan. aku tak pegi pun sebab last punye sales aku pegi borong sikit punye banyak! ade lagi baju yg elok berlipat aku xpakai lagi. heheh

Tapi bile aku tgk korang2 semua gi beli cleanser aku tepuk dahi! macam mana lah aku bleh tak terpikir nak pegi memborong cleanser tu. asik ingat nak shopping bajuuuuu je! hish! Bukan ape, aku nak memborong bottle cleanser tu. murah kan kalau diorang jual time warehouse sale. dahlah yg ade tu tinggal sikit sangat. Salah sendiri!

Kalau pencuci baju aku tak pakai pureen ABD/H.A.D. aku prefer COSWAY Kiddiewash. Memule dlu mmg aku pakai Pureen H.A.D tp H.A.D ni xde bau kan. masa kecik2 elman mikhael pakai pampers lagi so x pelah basuh baju je. tak busuk sangat. Bile dia dah start pakai CD memang tak sesuai dah pakai H.A.D ni. CD jd busuk! bukanlah busuk sangat2, cuma bau hamis. yela, dah nama cd. dah tentu lah ade bau kencing dan poo poo bagai. tak senang hidung aku ni ha. pastu insert plak mcm x cantik putih. kuning2 camtu. Akak aku yg cadangkan pakai Kiddiewash ni. memang puas hati sangat.
KiddieWash
1000m

tak silap aku harga dia sama je dengan pureen ABD tp labih murah dari pureen H.A.D. tp memandangkan aku nak beli ni tiap bulan so aku sign up je jd ahli cosway. beli 2botol dapat RM22.00. murah kan. bagi aku murah la tu. Wangi ok. yang penting selamat untuk baby dan sesuai untuk membasuh CD. Pureen ABD tak sesuai untuk basuh CD sebab ade enzim. Kalau x caya korang boleh try. seriously wangi. baju2 baby pun lembut je dan insert CD pun gebu je! aku bukan buat jualan online utk cosway ye. aku cuma nak share je. jangan memandai nak order sabun ni ngan aku. kihkihkih :D




16 comments:

Allene said...

bgusnya... lin punya pemalas, baju anak basuh sekali dengan bju kami.. :D
masa dalam pantang je guna pencuci khas... ;)

cikpingu said...

umie pki pureen jek... tp mmndangkan skrg ni kdi cosway dkt je kt umah... sebok la mmborong brg2 cosway tuk umah.. :)

Mommy_Cha said...

haruss ku coba kalo rege member pon only rm22 kan? murah lah tu, kalo ABC pureen tu sekotak dah 20hengget lebih, tapi wangi gak tu. momy cha tambah pakai comfort ultra sekali utk baby yg kaler biru. kompom wangi!

fifi tiez said...

Skrg sy pakai pureen ABD tu.nak tryla kiddiwash ni

ctmah said...

2 botol rm22 aje?eh murahlah.
1 botol bp liter wawa?
i pun pakai pureen ABD tu.last time beli kat pureen warehousales 1 botol RM16

Liyana said...

rajin nye...
sy bantai basuh baju bby sekali ngn baju mak pak nye... keh3

erna said...

iman dari kecik memang pakai pencuci kiddie wash cosway tu. memang wangi dan rumah erna pun banyak pakai pencuci cosway :)

harga ok..bau pun ok :)

puan.mila said...

mostly brg cosway mmg best..compact powder pun mila pkai y cosway jek..murah sgt2 kalau cosway wat sales..trus borong byk2 :)

Mimy Hamid said...

mmg setia jugak dengan kiddie wash...bau sedap

CikNaa said...

same..ciknaa dr bersalin pakai kiddiewash cosway tu..

Asz Miza said...

kiddiewash ni mcm best je..dia lebih kurang cm HAD ke? I pakai HAD skang ni tapi kan xde bau..xbesttt..tp doc suh pakai detergent yg hypoallergenic..kiddiewash hypoallergenic x?

e.t.t.y said...

seppttttt...kita pun guna cosway gak...

izwa said...
This comment has been removed by the author.
izwahasnan said...

izwa pun mmg guna ini sahaja dari dulu sampai sekarang .... beli di cosway.. wa beli 4 botol sekali untuk sebulan...bulan ni ade offer.. 1 botol 11.90 kalau belian yang ke 2 hanya RM6.90... so murah kan... ahahhhhaa

Cik Puan Rara said...

rara pon pakai ni gak.

Anonymous said...

Anak sy br kene demam campak.doc suh tukar pencuci bj..doc asik sebut pureen .tu nk try pureen dl..aslkan anak cpt sembuh : )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...