..::Wawa Yusoff::..: ..::Review Munchkin Fresh Food Feeder::..

Tuesday, November 27, 2012

..::Review Munchkin Fresh Food Feeder::..

Atau tajuk yang lebih tepat 

Munchkin fresh food feeder yang sangat membantu

Apa yang aku kata sangat membantu adelah aku boleh biar dia mkn sendiri tanpa bantuan yang sepenuhnya. maksud aku kat sini, aku x payah nak hadap time dia nak makan buah tu. dan lagi satu x payah pun aku lenyek2 buah sebab bile dia gigit2 sendiri feeder tu nnt buah tu akan hancur sendiri dan keluar ikut net feeder tu.

Cara aku : 
Rebus/Stim buah
Potong Dadu
Masukkan dalam Feeder.
Tekan2 sikit feeder tu bg buah lembut
Bagi kat anak

Korang pun dah tau sangat pasal feeder ni kan. 
certain people said that let the babies use their hand to train their motor skills.
Pada aku senang. asal anak ko boleh makan dengan selamat dan tak tercekik sudah. safety! itu lagi penting.  Aku beli feeder ni kat kat online store [LINK]

Price : RM 25.60

Ko tengok betape sedapnye dia kunyah feeder tu. masa ni aku bagi pear. licin ok! dia gigit2 ngan gusi keras dia, mmg keluar pear tu pastu dia sedut2 sampai bebunyi2. senang hati aku tgk dia makan. Sambil tu aku boleh kemas rumah segala. Membantu sangat dan berbaloi beli.


Aku ade beli mangkuk ni jugak sekali dengan feeder tu. Sekadar nafsu. haha. sebenarnye aku tgk mangkuk ni sekali dengan sudu dan sudu tu pulak ade cover kan, jadi senang la aku nak anta kat BS dan dia pun takdela pakai sebarangan sudu. yang bestnye kan sudu dia silicone, sangat lembut dan senang nak handle bg baby makan. bile baby gigit2 sudu tu, sudu tu akan melentur sekali. Bawak travel pun senang tau, tutup dia susah nak terbukak dan sudu dia pun x dela kotor. Memang best la!

Brand : Tommee Tippee
Price : RM 30.00
Manjaku Sungai buloh

Ni pulak training cup tommee tippee. Tempat minum dia silicone da sangat lembut. Tempat minum dia tu susah nak tumpah, air akan keluar bila baby sedut je, Tapi kalau dah ditonggeng2, dihentak2 lencun jugak!! Grrrrrr...!! 

Si elman mikhael lagi suke gigit dari minum. Tapi yang bagus nye dia ni, dia suke minum air kosong dan ko bagi la dalam bentuk apepun, botol apepun wa'ima dalam cawan sekali pun dia ok je minum.  
Dan aku antara yang terpilih jugakla kot anak aku ni x kesah botol. Humn, mcm menarik je nak buat entry pasal anak aku dan botol ni. hehe :)

Aci x? tajuk untuk buat satu review tapi aku campak semua produk pun dalam ni. 
Okla kan, dapat elak korang muntah baca entry aku bak kata Cha. haha :D

NEXT...!!!!


5 comments:

erin said...

Aish punya kidsme food feeder, tp training cup tu same :P

izwahasnan said...

sedapnye dia makan.. izwa pun ade belikan untuk damia juga kat fabolusmom RM22.23 sahaja...

erna said...

Yes! memang benda-benda alah ni membantu :) sippy cup tu pun bantu jugak. kan? elman mikhael comel je. khuyuk bukan main dia masa makan buah tu. hehehe

CikNaa said...

tgk dia mesti ingat cite 'derah mang' tu.. eheee..ciknaa pn nak mencari mendalah sebegitu. bl la dpt pigi itu manjaku..

Mommy_Cha said...

mikha napelah sampai sekarang tak reti minum dalam cup gitew...adess dah ku belikan brand Avent kengkonon cantik, lawa, mahal, berkualiti..last-last minum gak air masak dalam botol susu....eeiii geram pulak rasanyer! huwaa.....!