..::Wawa Yusoff::..: ..::Entry dia memang aku x boleh terima::..

Wednesday, November 7, 2012

..::Entry dia memang aku x boleh terima::..


Aku taknak komen banyak. tapi jujur aku cakap entry dia agak biadap dan ayat2 dia langsung tak menjaga sensitiviti ibu menyusu. [LINK]

Come on la wey! Breastfeeding pun ko nak jadikan isu ke?! ade banyak lagi isu hot2 dalam dunia ni yang ko boleh tulis. tu, obama menang undi. ko x nak cerita pulak!

Sesiapa sahaja kalau nak bagi pendapat pasal isu breastfeeding ni tolong lah buat research wey. jangan nak tulis melulu. Yang aku tau point ko tu klu nak menyusukan anak tolong cover aurat. Fine, ko memang betul. tp cukupla ko highlight yang tu je. Ni kalau ko nak komplen pasal persatuan2 ibu menyusu, itu hak diorang! ko pesal nak kondem2. 

Seriously aku emo. dah! bye!


14 comments:

Cik Puan Rara said...

erk,knp ni.jap nk g tgk.

Suria said...

ha'ah la
ade ke pulak bandingkan NIP dgn lelaki bukak seluar jln merata², dh tentu la yg tu keje gila. bengap! kuno betol pemikiran dia..sedangkan bkn muslim pn NIP ber'cover..

dh tu aurat minah salleh kt blog x pe pulak dia letak, mane ade org malaysia camtu..eee!

e k i n ♥ y u s r i said...

setuju ngan suria...
sakit hati plak bace
sbb ekin adalah slh seorg yg BF anak kat tmpt public....
bukannye kite bukak aurat pon
kan ade cover....
kite pon tetap jage maruah suami jugak
alahai manusia mcm nie....

Mommy_Cha said...

dah baca. orang tu macam ntah la nak ckp apa dah :)
tak kenai nursing cover kot?
sat nak tolong beli satu hadiah ke bini dia...ahaks!

Aeen said...

Sakit hati bile bace...terok betol org tu...mcm bagus sgt je nk wat entry psal bf tmpt awam ni..huh..

erna said...

aiyoooo terkejut!

Maria Yusoff said...

no..no...dear all mommy,

tak yah nk sakit2 hati pikir pasal post tu. dia cuma nk promote blog dia je tu..ngeh3..

geram tu mmg la geram..tp, ape yg kita dpt kalo kita geram pn kan.

ape yg penting kita tau yg kita bkn spt dia dia cakapkan.

ok mommy...enjoy bfeed your child.

cha said...

kes apa ni? nak baca jugak :OO

puan.mila said...

org ni sje nk cri publisiti..tgk2 trafic dia dh naik..ckp cam xckup akal!

aTy _faRed~ said...

bangang giler die tu....

Anak Lebah Comot said...

Gerammmknnnn...mcm nk korek otak dier pastue cuci gune clorox.

veesakura said...

me jugak emo. rasa nk p jumpa depan2 ja. agaknyer nak bagi trafik dia tinggi kot?

fifi tiez said...

dia naik naikkan trafic blog kot.i ni bukan islam pun, takde nak tayang breast depan orang. gila apa nak tayang-tayang?

MimahAjil said...

sakit hatinya baca statement mamat tu..
mmg la breast tu aurat..bukan takde akal sgt mommies especially muslim sampai nak tayang pada semua org...mst la cover..aish..
dah kalau ank lapar dan2 tu..dengan takde tempat yg sesuai nak menyusu..ko nk tahan anak ko dari minum susu??buatnya dia menangis..aduhai lelaki..cakap tu biar berlapik dan berakal..