..::Wawa Yusoff::..: ..::Cak!! aku datang.. ::..

Thursday, November 22, 2012

..::Cak!! aku datang.. ::..


haha. tajuk menggedik. Weyyyy..lamenye aku x merepek kat sini. bizi wey..bizi... seriously bizi. mmg x penah la aku abai blog dr cerita yg bukan2 banyak2 hari cam ni. ni pun capaian kerja harini dah sampai target. so bleh rest kejap intai blog. ok2. disebabkan lama x story mory kan, so aku xtau nak mule dari mana and cerita pasal ape coz banyaaakkkkk sangat aku nak share ngan korang!! oklah, aku nak start ngan cerita yg light2 dulu la k :)

Happy 7 month Muhammad Elman Mikhael : DEMAM


yup. 16 nov 2012. on the day he turned to 7 month he got fever. poor him. tengok bibir dia. sangat merah. panas dalam. boleh kata high fever sebab suhu dia almost 39degree. Alhamdulillah dia demam x lama. dalam 2 hari camtu kebah dah. dah boleh sambung main mcm biasa in fact lagi active dari sebelum ni. Biasalah, nak dapat ilmu kena la "bayar" sikit kan sayang :)

Masa ni dia x larat sangat. pasrah je mommy tepek towel basa kat dia :(

Nak update sikit pasal elman mihael. alhamdulillah dia semakin bijak. last checkup pun semuanya ok. semakin tinggi dan berat badan berkembang dengan baik. Mikhael semakin bijak. dah pandai hulur tangan kalau tgk mommy dia siap pakai tudung. bukan tu je, siap jerit2 lagi. mcm nak kena tinggal sangat keadaannye. Kalau naik walker tu dah boleh keliling satu rumah dan dah pandai carik aku kat dapur.

ni senyum gaya baru. senyum kemek nama nye! 

setiap kali dia buat gini aku rasa nak geget2 je. geram betul nengoknye. dia dah semakin banyak akal. Dah pandai dah pegi ke arah TV. abis speaker ayah dia jatuhkan. tepuk dahi jela ayah..... nak marah x boleh kannnn.. aku gelak je. sape suruh beli semua2 tu. Gaya mcm org bujang je kan. hahaha :D

Ni tgh syok dengan segala toys dia. aku saje je jatuhkan bakul ni nak bagi dia main sendiri. aku tgh lipat kain masa ni. ha, ralit sangat sampai dia nak masuk terus dalam bakul tu. Masuk jugakla sikit pastu dia bising sebab nak keluar x boleh. nak pusing kan badan kepala dia sangkut kat dinding bakul tu. kelakar!


*Wajah kesayangan hamba*

Alhamdulillah perkembangan dia sangat menyenangkan hati aku dan mirzal. dia belum duduk dan belum merangkan dengan laju, tp kami x kesah. as long dia active dan activiti sesuai dengan umur dia maka kami OK je :)

oh ye, lupe nak cerita. Pengasuh elman Mikhael ni org terengganu. Dia bahasakan diri dia ummi. dan yg bestnye elman mikhael dah paham cakap ganu... hehehehe. 

perkataan yg dia sangat paham adalah DERAH :)

Semalam masa kami nak amik dia, ummi dia letak kat lantai suruh kejar kami yg kat pintu. mule2 dia biasa2 je, elok je ummi dia cakap "derah mang...derah..." terus dia menggelupur pegi kat kami cepat2. hahahahahahah. Jang nogori ni pandai kecek ganu la besar nanti. 
hehehehe. Lucu la sayang!


8 comments:

Aeen said...

bulatnya dia...comey....pipi tu...auuumm..geramm..:)

Allene said...

comel nya mikhael... demam2 pun comel...

Mommy_Cha said...

alahi demam-demam pon comel lah mikhael awak ni :)

CikNaa said...

huk aloh.. derah molek die.. yey! razin mikhaill & elman mikhail lebeh kurang je lahirnye..dia pn sokmo demam..

Wawa Yusoff said...

Hehehe. Alhamdulillah.. si comel ku ini rezeki allah.

Terima kasih semua. :)

fuza said...

Salam...comel betul baby you. geram tgk dia senyum. Kalau nak beli romper carter's murah bleh lah singgah blog saya : www.gugugagafamily.blogspot.com

~yaya~ said...

Comelnya Mikhael senyummmm :)

erna said...

ciman, kalau aunty dapat ciman...aunty gigit2 ciman. sangat comel. rajin senyum la..best nyer..semoga terus membesar sihat :)