..::Wawa Yusoff::..: ..Review Gambang Part-1::..

Tuesday, October 2, 2012

..Review Gambang Part-1::..


Seperti yang dijanjikan aku nak review pasal percutian yang ditaja(lah)kononnye.

Bukit Gambang City Resort diberi nama. tujuan aku ke sana seperti yg diberitahu sebelum ini adalah untuk bermesyuarat yang mana sangatlah enjoy kerana meeting nya adelah dalam 1 hari, selebih nya kami berjalan dan bermain di waterpark. sangatlah aci untuk aku yg sedang dalam keadaaan tekanan :)

Review Pertama : Perjalanan
boleh kata ni 1st time kami bwk elman mikhael jalan jauh. 4 jam hokey. bertawakkal sungguh kami. yela, mana taknye, takpernah lagi handle dia pegi jauh2 gini. 3hari plak tu jauh dari family. Alhamdulillah dia sangat behave dalam kereta. Start masuk tol gombak sampai la exit gambang dia elok tido lena. mak nye pun sakan tido sama dan ayahnye tegar memandu.
Leka sangat dia tengok mainan gantung2 tu. dapat luruskan badan mcm ni sangat selesa kan sayang? nak golek2, tido mengiring pun best :)
Car seat mmg ade akak aku pinjamkan. tp elman memang takkan terima duduk dalam car seat. lagipun aku memang memilih utk tidak duduk kan dia dalam car seat. taktau kenapa. aku rasa dia kan lagi penat duduk dalam tu. so aku pilih utk biarkan dia baring je kat seat belakang.
which is lagi selesa untuk dia *aku yakin dia selesa*

Review Kedua : Penginapan
Penginapan kami sangat selesa.
Kitchen counter + mini fridge

Budak cendawan ni tgh selesa2 kan diri dia masa sampai tu. seronok dia golek2 ats katil besaq ni.

Lengkap dengan air panas. Ruangan shower sangat selesa sbb terlindung

Settle je amik gambar ni, kerusi2 ni semua kami alih pasal nak pacak buai elman mikhel nak kasi dia tido
Studio Room : RM250/night
2 queen bed, TV, Fridge, Kettle
Yang agak x selesa adalah jauh dari tempat meeting. wallaaweh, kental aku ulang alik ke bilik kalau ade free time. boleh tahan la jauhnye. kalau air mineral tu 4 kali teguk pun belum tentu hilang haus *aku mmg cepat haus*


Review Ketiga : Aktiviti
Mesyuarat  xde ape nak update pun.
bersama kak ina dan kak ina.

With Mami Yati!
Dinner dengan Ketua Pengarah. ok, yg ni best pasal BBQ kat gambang ni mabeles gile! sedap2 semuanya.

Petang esoknye adalah activiti bebas yang mana kami Aktiviti bebas kami dibawa ke kuantan teluk cempedak. Pantainye sangat cantek!. my first time @ teluk cempedak dan perasaan sangat suka. 
Budak cendawan ni sangat tertarik dengan semua toys kat situ


Pantai dia sangat bersih dan takde sampah pun!

Berkenalan dengan pasir. Memang aku saje bukak kan stokin nye pastu bagi dia jejak2 sikit kaki kat pasir. Mule2 tu geli. tu muke masa mule2 pijak pasir la tu. menahan geli agaknye :p


Ewah, ape yg dikenangkan tu sayang...? Muncungnye kemain lagi
Dah start ngantuk. Memule ingat kat sini ade la jual yg seafood goreng2 tu kan. sekali sampai, hampa sangat! xde langsung pun. yg ade kat situ McD, Burger King & KFC. Frust je, Sekali toleh kiri tgk ade Chatime. Wah! ini sudah bagus :)
Dari Bukit Gambang nak ke Teluk Cempedak dalam 30minit. Sempat jugak kami belikan pelampung utk si montel ni. Balik je dari kuantan terus bwk dia pg swimming pool rasmi pelampung. ehehehehe


He had so much fun, dalam pool muka stone, tp bile naik kan kat atas, dia tgk ayah dia dlm kolam badannye gegar2 nak turun balik. Suke la tu berendam. 15minit je aku mandikan dia kat sini. x boleh lama2 sejuk!. balik bilik terus mandikan dengan air suam, dpt nenen terus pengsan :)


**End of part one dengan penuh gambar. Entry part two mungkin agak berilmiah sikit. Review dan cara aku meninggalkan anak yg masih breastfeed bersama ayahnye dengan tiada kemudahan yg sesuai untuk simpan EBM.



2 comments:

CikNaa said...

ciknaa suke tgk elman senyum tau.. sweet sgt! =)

Mally said...

Ciman always handsome...
Ni baru perjalanan 4jam kalau sy bawa Devashritha perjalanan 8 jam xdpt dijangka...
Nasib baik mak sy xbg bawa dia....