..::Wawa Yusoff::..: ..::Happy 6month old sayang::..

Tuesday, October 16, 2012

..::Happy 6month old sayang::..

Alhamdulillah, sehingga ke harini Allah masih meminjamkan elman mikhael untuk aku dan suami. Dan aku sentiasa memohon agar amanah yang sangat beharga ini dapat kami jaga dan laksanakan dan pelihara dengan sebaiknya.

..::Cerita untuk Elman Mikhael::..

This picture was taken @ 7.45 am : 16.10.2012

Elman mikhael di pagi umur 6bulan

kalau 6 bulan lepas waktu2 begini mommy sedang menahan contraction dan tunggu doctor utk cek bukaan. dan pada hari ini, awak diriba mommy, senyum dengan mommy, ketawa pagi2 dengan mommy.
mommy bersyukur awak membesar depan mata mommy, sihat dan bijak.
Ye, bijak. awak memang bijak.

Inilah awak. beberapa hari sebelum genapnye 6 bulan. Kat rumah nyai masa ni. main dengan mak awon/ Awak dah semakin ligat kalau main. Awak dah pandai ketawa kuat2, awak dah pandai angkat badan dan tarik lutut. ade ketika awak berjaya merangkak. tp awak tak pandai alih tgn lagi pastu tersembam ke depan. Tp awak kuat tau. Awak x nangis pun. Sometimes mommy ketawa bila tgk awak usaha mcm2 cara nak merangkak. macam ulat beluncas pun ade mommy tengok :)
Inilah hasil rompakan mommy dengan ayah kat Manjaku semalam. Ayah semakin excited tgk awak membesar. kalau boleh gudang jual toys dia nak belikan utk awak. hehe. Ni semua ayah yg belikan. Awak ni manja ayah kan? Pantang nampak ayah melintas depan mata awak, mommy terus tak laku. Tp ade ketika awak manja mommy jugak kan... kann... hehe :)

Solid foods?? Belum 6bulan mommy dah bagi awak makan puree carrot & baby bite. Don't know why, tp mommy tgk awak dah ready utk terima makanan. dan mommy betul. awak boleh pegang dan mkn Baby bite dengan jaya nye tanpa masalah. sisa kumbahan awak pun mommy tgk elok je. hehe. Haritu ibu ayu awak bagi makan plain porridge kan? waahhh..mcm anak burung ibu awak cakap. menganga je mintak makan. rugi mommy x dpt tgk. mommy kena keje time tu. Mesti awk cute sangat kan? Ruginye mommy! :(

Sesi pertama pada 16.10.2012 : 11.30 am.

Dan ketika usia awak genap 6 bulan, rezeki untuk awak masih melimpah ruah. Allah masih beri izin kepada mommy untuk terus menyusukan awak. Kita sama2 berdoa supaya allah terus kurniakan rezeki mommy untuk menyusukan awak hingga 2 tahun atau lebih. insyaallah.  Mommy sentiasa berdoa agar Allah tidak menarik segala nikmat dan kurniaan  ini dari mommy dan awak. Kalau awak nak tau, menyusukan awak merupakan satu kepuasan, keseronokkan dan kebahagiaan buat mommy. Tiada keluhan untuk mommy bangun susu kan awak sekerap mana pun awak mahu.

Dan....diketika usia 6 bulan ni jugak awak........


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

ERRKKKKK.....???!!!!






13 comments:

Allene said...

hihih... nak adik....! ;)

Wawa Yusoff said...

aiseh. sabar2... mabuk 9bulan x dapat lupe lagi ni :p

erna said...

owh terlambat komen...x mengapa. syukur susu masih banyak. erna x sebanyak itu. tp alhamdulillah masih cukup. last pic...menarik sgt! hehehe

aTy _faRed~ said...

beza 2 hari jer dari anak aty qaleef..anak aty 18 hb ni masuk 6 bulan..yaaeeeyyy...

puan.mila said...

ensemnya elman..tehee..yeaah dh boleh start mkn solid food eh..

m@m@yAyA said...

eh ank kta sebaya erk~
da start bg solid food ke??

hihi ank kte pun skrg ckp suka msuk kaki lam mulot..hihi

~wAniE~ said...

nnti dia dh besar baca balik blog mommy dia ni mesti dia terharu...

semoga jadi anak yg soleh ye si comel..

Hayati A.G said...

sweet sgt entry ni..happy 6 months elman mikhael...jangan nakal2 tau ngan mommy..:-)

Wawa Yusoff said...

aTy _faRed : Qaleef start mkn solid foods nnt bertambah gebu la kamu ye :)

puan.mila : Alhamdulillah dia start mkn dah perut dia dpt terima makanan dengan baik

m@m@yAyA : Ye, anak kita sebaya. Start bagi solid foods masa lagi 3 hari nak cukup 6bulan. hehe

~wAniE~ : Insyaallah, harapnye begitulah. amin :)

Hayati A.G : Tq Dear.. :)

Fizlynn said...

Sekejap je dah 6 bulan kan wa, tup tup dah setahun....bagus la dah boleh makan,pasni confirm akan besar lebih cepat...hehe

Wawa Yusoff said...

kak salina : kan?? sekejap sangat dah 6bulan.

Insyaallah, mmg itu yg diharapkan :)

Mr n Mrs Zaidi said...

comelnya....beza 1 hari dgn daaliyaa...hepi 6 month dear...

Cik Puan Rara said...

last skali,erk! awak nk adikkk.