..::Wawa Yusoff::..: ..::Kesusahan Hati::..

Friday, September 21, 2012

..::Kesusahan Hati::..

Ade entry dalam draft yg aku dah tulis pepanjang tp x jadi post sbb n3 berkaitan tu xberapa nak jadi. ape aku merepek ni?? citer dia gini, sebenarnye aku dah plan vacation ke bandung 25-28 september 2012 sejak dari tahun lepas dengan Mirzal dan kawan2 tanpa membawa Budak cendawan. dah makin dekat nak pegi aku makin susah hati sbb nak tinggalkan dia kat mak. memang klu pk nak bwk lagi kesian, yela, kami nak pegi shopping. korang pun tau keadaan kat sana kan. Susah hati aku tu membawak la sampai 10.9.2012 yg mana aku xdpt nak decide bebetul lagi kuat ke hati aku nak tinggalkan dia ni?? sbb aku tau confirm aku akan meroyan kat sana sebab terlalu rindukan dia.

tup2, Allah permudahkan jalan hidup kami. Alhamdulillah...syukurr sangat! 12.9.2012 aku terima surat Notis Panggilan Mesyuarat kat Gambang Resort 26 - 28 september 2012.dan boleh membawa suami serta anak, memang aku legaaaaa sangat. Tak payah aku nak nangis2 tengah malam sebab ciman xde sebelah aku. ni bukan kata ciman, bapak ciman pun aku bleh angkut sekali :)



Yang menjadi kesusahan hati aku adalah...........

Mampu ke mirzal nak handle ciman sorang2 sementara aku pegi meeting??
Boleh ke mirzal handle ciman kalau budak tu melalak x tentu pasal..??
Pandai ke mirzal nak tido kan ciman??
Ciman boleh ke terima kalau ayah dia yg tidokan kalau dah selama ni kepit ngan mak nye aje?
Event aku sampai malam, boleh ke Mirzal handle dia kalau dia nangis nak nen ngan maknye??

boleh ke?
boleh ke?
boleh ke?

Mirzal kata boleh...jangan risau. minggu ni dia nak training.

Masalahnye sekarang..

Yakin ke aku??
Yakin??
ke tak..??

Jawapannye, segala langkah berjaga-jaga telah aku pikirkan.

PAM -WAJIB bawak-
Buai -mesti bawak-
Warmer -mesti ade,utk kemudahan mirzal panaskan susu yg aku tinggalkan-
Stroller -harus ade, senang mirzal nak bwk dia jenjalan-
Car Seat -x payah, anak aku menjerit je dduk dalam tu. 3minit je yg mampu-
Toys -yg ni mmg kena bwk banyak-
Comforter - Anak aku dah pandai bergolek, katil kat hotel x membantu rasanye-
Laptop & B'band -Penting utk elak mirzal tido kalau anak aku tido. kang sapa jaga sapa xtaula. hehe

Ok, aku rasa setakat ini sahaja yg aku mampu pk. Ade mana2 mommies yg pernah mengalami pengalaman lebih kurang cam aku tak?? Please share apa2 lagi yg perlu, atau share kesesuaian utk aku balik pam @ direct feed je dia. aku risau sangat ni sebenarnya. Anak aku baru 5month++ memang aku risau la nak bapaknye yg jaga sendiriran. huhu


11 comments:

Mommy_Cha said...

wa..bykkan tawakal. insyallah seorang ayah boleh jaga anaknye dalam ape jua keadaan...hihihihi :)

puan.mila said...

Yakin kat suami sendiri..kan bpk nya ciman, mesti boleh..trust ur asben :-)

KUREKURE COMEL said...

insyaallah....kena saiko anak hari2...ckp kat anak nnti duduk dgn ayahnya baik2 or etc...ckp hari2...
anak2 ni paham je apa yg kita ckp kan...jgn disangka baby dia xpham...

pastu kena yakin dgn ayahnya..hehehe...


smile....:)

Wawa Yusoff said...

Mommy_Cha : ye...mmg haruslah tawakkal kalau dah gitu perlunye.. hehe :)

puan.mila : insyaAllah... yakin.. kui3 :D

KUREKURE COMEL : Tq...Tq... mmg balik ni terus nak saiko dia. haha:D

Mally said...

Wawa jgn risau mesti ayah dia boleh jaga ciman...
Nanti curi2 keluar lah klu nak direct feed ciman xde masalah sangatpun..
Trust urself and Mirzal...
Ciman wil be a gud boy.....
Sy xangkut anakpun sbb sekali-sekala nak spend tinme dgn hubby kan...

Wawa Yusoff said...

Mally : waaahhhhhh... ambik kesempatan ye mally... dating!

erna said...

kalau erna jadi wawa, erna pun susah hati pikir masalah mcm ni. Bukan x percaya pada suami sendiri tapi banyak benda kena pikir. myb tinggalkan dengan ibu je kot. huhuhu

tp kan wawa..kalau bawak skali sama2 ciman dgn suami, kejap2 wawa g melawat dorang kat bilik. ok jugak rasanya.. :)

Allene said...

risau.... walaupun dia tabah jaga...tp pastu mesti dia serik nak jaga.. :P

Maria Yusoff said...

wa, kat sana konfirm ada wifi.
tempat utk bwk man jalan sangat sesuai.

InshaAllah, ayah pandai bela man tu. Ada je masa terluang gi balik bilik tgk diorang. Kalo ayah blh bwk man dekat2 dgn tmpt wa meeting lagi bagus. Time rehat blh d'feed.

Soh ayah bwk man jalan2 kt tepi kolam. mesti man suka...

sal ya said...

anak tu rasanya ok je dgn the father. eh, jgn cakap. pernah jadi tinggalkan anak kejap je dgn the father. nak pergi bank. baru je kaki cecah lantai dalam bank tu husben called bagitahu anak menangis2 nak ibu. adehhh... time tu jugak la kena balik. jadi mmg patut sediakan apa2 yg patut. org lelaki mmg kata boleh. tapi anak tu takutnya dia yg kata tak boleh kat bapaknya.

luvira said...

salam wa,

hihihi...bandung 25-28/9??

tuh tarikh ira g bandung gak...kalau wa jadi g, mesti kite lew jumpe kat sane kan??

memula ira pon tak bawak alysa, tapi last minit, g beli plak tiket untuk alysa...:)