..::Wawa Yusoff::..: ..::Kenduri Aqiqah Elman Mikhael::..

Sunday, September 16, 2012

..::Kenduri Aqiqah Elman Mikhael::..

Entry ini agak basi. Alah, standard la kan. semua org pun ade hutang entry. hehe.

Alhamdulillah pada 1.9.2012, selelsai sudah SATU daripada tanggungjawab kami sebagai parent kepada Elman Mikhael. Aku tau, ade bannayyykkkkk lagi tanggungjawab yg perlu kami selesaikan untuk dia, Aqiqah untuk beliau telah selamat dilaksanakan serentak dengan kenduri cukur jambul dan open house di rumah MIL kat seremban.

Segala persiapan di siapkan oleh MIL dan Family, termasuk la kambing. kami hanya keluar duit je. MIL dah carikkan kambing siap2 dari sembelih siap dengan masak sekali. Oh, ok FYI kamibing kami dapat 2 ekor RM 1,750 siap sekali dengan sembelih dan masak.

Alhamdulillah, malam merdeka tu aku sampai rumah Kain hijau untuk pelamin SIL dah gantung siap2 tinggal aku nak tambah2 utk deko je. at first mmg blur and blank sbb hijau dia tidak seperti yg  aku dah plan dgn SIL but I managed to come out with other idea to settle down all about the mini dais 

*susah aku nak tido tau dok korek idea*

Gambar tak berapa nak cantik sbb camera phone. aku bleh lupa nak snap gambar pelamin ni esoknye. korang tgkla atas pentas nye tu. besepah lagi.

Ini jela yg aku temampu selepas meng'gugel malam tu. Idea utk guna baby cot ni dari MIL. Panjat2 memanjat semua aku sendiri. katil tu SIL aku tlg angkut dr rumah aku ke seremban. kain2 tu mmg aku ade. kain putih yg jarang tu dgn kain hijau zaiton MIL yg provide. Sesi melipat kertas dapat bantuan dari sepupu sepapat. Paper lantern tu beli last minit. boleh kata pelamin aku ni siap last minit jugak sebenarnye. tp utk hasil last minit begini aku  sangat puas hati!


Kenduri ni utk 2 orang, Elman Mikhael dengan sepupunya Haraz Danish (anak angah, SIL). 

Baju kami semua disponsor oleh MIL. dari baju maknye, sampai lah ke baju budak kecik 2 orang tu.  Terima Kasih mak :)

*aku kalau cerita dah peram ni mmg takpandai sangat nak rewind kasi cerita detail*

enough for now, let's pictures do the talking 

 org sibuk nak tawar kepala dia, dia sibuk nak pegang tangan baju orang

 Time ni dia pegang dulang pulak

 diva sungguh gaya nak kena cium *noooo touching*

 Meliar mata pandang keliling sepanjang nak cukur jambul ni. pelik2 je agaknye ye sayang.

 my cupcake!

 Inilah moyang mereka, Wan nye mirzal. ko tgk kepala anak aku tu. penuh dengan bunga rampai :)

 Maknye kejor camera, anaknye kejor kelapa :D







And last but not least, 









*my Heart & my Soul*




**Ape lagi nak cerita ek pasal kenduri ni ek?? nnt kalau ade later on aku update la ek. korang kalau nak tau ape2 lagi, leave comment je. serious aku blur.


6 comments:

cikpingu said...

penuh atas kepala..hihi... pape pun cntek wat pelamin 2... :)

Anonymous said...

btw, " do the talk ". no " i n g " after the word "the" thank you.

Mommy_Cha said...

hi wa. meriah majlis nye kan? momy cha lom berkesempatan buat aqiqah mikha lagi,...insyallah thn depan...:) comeilah mikhael awk! so lovely!

aTy _faRed~ said...

wawa....aty mintak maaf tak dapat datang..!!!! betul2 mintak maaf yer..wawa janganamik hati tau..

neway..cantik pelamin..aty tak sempat lagi nak buat majlis tuk qaleef...haaiihh...

Wawa Yusoff said...

cikpingu : ehem2, mekasih :)

Cik.Anon : TQ utk teguran :)

Mommy Cha : Dapat tak invitation wawa kat emel..??
btw,nak sangat jumpekan 2 orang budak tu. Mikhael & Mikhail :)

Aty : Aiseh, no hal la. xde nye nak sesentap sangat. Bile2 pun boleh datang, xpayah tggu raya. nnt ade masa wa ke rawang pulak eh :)

sal ya said...

debab jugak si elman ni ek...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...