..::Wawa Yusoff::..: ..::Iftar @ Shogun::..

Monday, August 13, 2012

..::Iftar @ Shogun::..

Ok, selesai entry ikut permintaan. now nak buat entry ikut turutan pulak. har..har..har.. :D

Unplanned Iftar @ Shogun

Khamis lepas bwk ciman gi checkup utk 4bulan. xdela checkup mana pun. gi bwk timbang je lepas tu balik. Kitorang halfday ingatkan lama mcm selalu. rupenye x sampai 5minit. dahla klinik xde orang. so ckp kat mirzal, Jom buka luar. dia pun ok and tanya nak buka kat mana. Aku langsung x pk ape2. dahtu kami singgah opis jap nak anta duit tukar kat opismate. sempatla tanya kat diorang kat mana yg best. My 1st choice is Chilli's. Sejak ngandung nak pegi x dapat2. adeje halangannye. Kak zam n kak shikin suggest shogun. memula tu mcm xnak sebab dia Japanese Buffet. dah tentula ade sushi dan makanan2 jepun yg lain kan.

Sampai je sana aku ok je nak makan sini. tp mirzal muka dah kelat. org tu offer kat dia masuk tgk menu dulu. Memula masuk tu Sushi stetation. muka dia mcm x menarik sgtla nak makan kat situ, lepas tu jalan depan sikit ade fried station, soup station, lamb roasted, waffle station, pasta, dessert dan macam2 lagi... Air je dia sediakan 8 jenis. Oreng, mango, pineapple, grape, peach tea, guava, lemonade and ade satu lagi tu aku tak ingat nama. tapi mirzal ade minum. masa ni muka ade sinyummm.. haha. Aku sendiri yang pusing2 tgk makanan masa ni pun dah rasa nak ngap! Meriah sangat2 tau x. geraaammmmm jeeeeee... pastu kitorang pun terus bayar and reserve meja. 

tak sampai suku menu pun dalam gambar ni. ade banyaaakkkkk lagi makanan.

Sebenarnya, ini adalah iftar pertama kami diluar bersama ciman. agak mencabar jugak sebenarnya. mana nak makan, nak solat lagi. dahla buffet kan. mesti nak makan lama2. aku dah risau takut ciman meragam sebab dia ni mmg trend tido eaktu berbuka. Alhamdulillh dia behave sangat. elok tidor bagi can kat mommy & ayah nak makan dengan tenang. solat pun kami bergilir. kami sampai kat sini 6.30 ptg dan kami keluar dari kedai ni 9.30 malam. Puas hati sangat. Makan la berapa banyak kali pun. duduk la sampai tutup kedai pun xde sape nak marah. makan pun tenanggggg je.

Kitorang dah set dalam otak taknak makan makanan melayu sebab masuk kedai jepun. haha. tp memang pun. kitorang x amik pun ikan tiga rasa ke, patin gorang ke. xde. memang banyak makanan dia. kerabu mangga semua ade. dari jepun sampai johor semua jenis makanan pun ade. kami amik oyster fried cheese sampai 3kali ulang kot sbb sedap sangat! escargot dia pun lazaaattt giler! Sushi dia lagi la. layannnnn sangattt. Ramai jugak family melayu yang makan kat sini. memang berbaloi.


RM 56/pax dan koraqng boleh makan sampai nak muntah. kitorang yg mula2 dah sendat ni boleh rileks2, borak2 jap pastu sambung lagi repeat makan. memang mcm mahal bukan? tapi dengan menu dia yg mcm2 aku yakin korang akan sangat puas hati. Kalau korang mcm takyakin nak makan sini dengan harga yg gitu, korang bleh jalan2 dulu tgk menu & makanan yang dioraqng hidang. memang akan menambat selera. yang bestnye buffet kat sini, diorang hidang dalam portion yg sgt kecik. jadi memang cepat habis dan cepat diorang topup yang baru. so setiap makanan tu mmg segar dan panas2 :)


aku takdapat diskaun pun cerita panjang2. saje nak share ngan korang :)



7 comments:

Cik Puan Rara said...

shogun? kalau kat tempat rara shogun tu nama tmpt karoke.hehe

erna said...

menarik! nak jugak la try,,,

Mommy_Cha said...

shogun? macam nama pendekar jopun ja den raso? hahaha...psttt! ur mikhael sangat tembam..eeii gewam nengok!

Wawa Yusoff said...

oyeke. selalu tau klu tempat karok ni ade box2 ujungnye. hehe :D

Wawa Yusoff said...

erna, silakan..silakan.. highly recommended :)

Wawa Yusoff said...

pendekar x nahan. kalau samurai boleh terima lagi.. kihkihkih :p

Asz Miza said...

Sedaappnye kalau dapat makan kat Shogun ni..da lama tak sentuh japanese food since preggy..*drooling*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...