..::Wawa Yusoff::..: ..::Entry last sebelum Cuti raya::..

Friday, August 17, 2012

..::Entry last sebelum Cuti raya::..

hye oulls :)

masih ade yg bekerja lagi harini?? me??? ye, masiiihhhh. tapi half day jek. mood sekarang ni memang dah TAKDE. jangan harapla aku nak buat keje. Memandangkan harini balik 12.15, jadi japgi kol 11 aku nak round satu jabatan gi salam2 ngan sume orang. al-maklum la. aku ni frontliner, kot2 ade org yg tersentap ngan aku mana nak tau kan... tak salah kalau kita merendah. *eceh*

Tahun ni balik kampung mirzal. Seremban dan pedas. memandangkan last year umah aku kan. tahun ni balik ngan si kecik bulat2 elman mikhael. duh, 1st time beraya ngan anak. selalu dok tgk orang je dok uruskan anak time raya, ngan meragam nye la, nak nyusu nye la. tahun ni aku hadap la pulakkk.. insyaallah i can be a great super mommy!!

Persiapan raya x berapa nak ala kadar sangat la. ha, aku ckp terus terang tahun ni bajet burst! baik aku, baik mirzal. 2,2 orang pun lari bajet. mana taknye, kan aku ade bgtau aritu kitorang pindah rumah kan. jadi persiapan nye haruslah berganda. maklumlah ni tahun pertama kami beraya bersama di rumah sendiri. tahun lepas menumpang. jadi mmg kami hias rumah sakan. Persiapan dari segi pakaian pulak ala kadar. yeke?? hahahaha. tipu ni. 

Persiapan untuk mikhael yg paling best. awal2 sebelum puasa aku dah shopping utk dia. pastu time puasa mirzal pulak shopping untuk dia. alhamdulillah murah rezeki kamu wahai anak. Dari segi baju maknye, meh aku nak cerita. aku suka pakai jubah ala2 maxi dress. dengan eksaited aku gi beli 3 pasang. pastu balik rumah aku try, tgh fitting si mikhael nak nyusu pulak, just imagine mcm mana aku nak selak??? dang! masa ni baru aku tau yg aku salah beli baju *mcm terlupe je yg aku ni mak budak* huahuhua. pak nye pun baik hati la membeli kan aku baju kurung sepasang polkadot kaler pink gitu. MIL pulak belikan sepasang baju kurung lagi. sama ngan semua in-laws yg lain. alhamdulillah... rezeki *senyum lebar masa dpt baju*



*CINTA dan ANUGERAH*

Malam kang lepas buka baru gerak seremban. harap2 x jammed sangat dan harap2 mikhael x meragam dan tidur lena *berdoa*




2 comments:

Ros Anis Rusli said...

alahai baby botak!!hehe...selamat ari raya....

erna said...

erna pun debar-debar nak beraya pertama kali dengan iman di kampung suami..*doa juga :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...