..::Wawa Yusoff::..: ..::Ciman dan Pacifier::..

Tuesday, August 14, 2012

..::Ciman dan Pacifier::..

Puting kosong. hurmn. memula aku xnak ajar dia isap puting. tp mak aku yg ngajor nye. akupun pasrah. hehe. alkisahnye, ciman ni masa dlm pantang dia agak meragam sikit. dengan ruam penuh satu badan. kalau kat muka tu penuh. merah je. Mmg kerap menrengek dan marah2. nak tido pun bepangku je. semendangnye x selesa. jadi mak aku kesian kan aku, x rehat. asik nak mendodoi dia aje. jadi mak aku la yg ajar buai, mak aku jugak yg ngajar puting.

puting memula dia akak aku yg beli. RM2.50 je. kedai runcit mariii. design dia mmg panjangla. Si ciman ni pulak terus pandai dia latch. yg aku ni pecaya sgt dgn mitos klu baby isap pacifier nnt dia jongang. haha. akupun belikan dia puting baru.Disney. design kemek dan pendek. RM5.90. Di luek2 kan aje. x mau dia terima. nak jugak puting panjang RM2.50 tu. bagus. taste x tinggi sgt. mommy x risau akan datang. kih3.

Tapi x lama mana pun dia isap puting. dia sendiri yg buang. kalau di suruh2 isap asikla buat gaya2 muntah. sampai berair2 mata nak temuntah. yg lagi mengade tu baru je cecah kat bibir dia dah blueeekkk! dia x muntah pun. dia buat2 mcm nak muntah sebagai cara nak bagitau yg dia TAKNAK. bijak bukan?? geram je bila dia buat mcm tu. nak geget! 

Bila dia x mau puting, akupun xdela kesah sgt nak hangkut kehulu-kehilir dlm beg. Tp aku spare jugak. sampailah sekali tu 2,2 puting tu tertinggal kat rumah mak aku.Jadi aku taknak dia meragam kemudian hari aku beli je pacifier lain. kalini Tommee Tippiee sbb design dia bleh stretch mcm nippple mommy. "closer to nature" kata..... RM 15.90. konon2 mommy harap nak la dia nyot2 kan. hurmm.. xde maknenye..... Tapi aku tetap bwk pacifier dia kemana aje. sbb ciman ni ade angin dia. bila time dia nak, mmg dia kan begayut je...

Ntah kenapa masa balik seremban last week dia nak puting pulak. 2 hari kat rumah MIL, mmg dia dgn puting aje. sampai kitorang pun naik pelik. Haish, mcm2 la ragam kamu ni anak.

Pacifier Tommee Tippee

Masa ni dalam kereta. mmg dia ralit dgn pacifier. sampai tertido sendiri. takpayah minum, takpayah nyanyi. pandai je dia. Tapi tidak berkekalan pun. elok je sampai sungai buloh, puting terussssss tak laku! Yang "ori" tetap menjadi pilihan. kihkihkih. Pandai betul dia kan. kat rumah org lain elok je. terima ape sahaja. mungkin dia x nak susahkan mommy dia. TQ sayang *cium sikit*

Sekarang kalau bagi puting ratus2 pun mmg takkan laku sebab..........


Jari - Jemari menjadi pilihan....... Zzzzzzzz >,<



16 comments:

me220784 said...

wawa : bnyak typo error, puas ku memahamkannya

Mally said...

Saya tak bagi Devashritha puting takut jongang jg...
Tapi jari jemarinya tetap dalam mulut selalu..
hehehe..

('',)pzAEdy~ said...

ala tomei2!! kalo brand TT x jongang kottt... bagus sbb bole bg baby diam. tp bagus la si ciman ensem ni sgt behave ye.

Wawa Yusoff said...

kahkahkah! saje nak bagi ko mengeja :p

Mommy_Cha said...

mikhail momy cha selalu sgt dengan puting dr baby dia. aduhai spoillll tol lah! bagi puting yg upgrade sikit semua di luek-luek nyer! geram jer haku.....+__+

~ NANA ~ said...

hihi farish pon takmo pacifier...jari dia jugak yg dia suka isap sampai comot2 muka dgn air liur

Wawa Yusoff said...

hehehe. deva jangan jongang! nnt hilang cute :)

Wawa Yusoff said...

alhamdulillah, time dia baik tu mmg baik sungguh. time dia buat ragam. siaplah! nak dicepuk2kan aje :p

Wawa Yusoff said...

alamak, mikhail mommy cha ni. dah hensem gitu isap puting pulaakkkkk. jatuh saham!

Wawa Yusoff said...

memang nana. sampai ke mata, hidung semua penuh dgn air liur je.. :D

Aeen said...

ala comeynye dy icap puting.......:D

Lara is Veelara said...

ala comelnya die...pandai behave kat umah org ye..umah sdiri mstilah nk mommy die je.hehehe

Cheyan said...

Bagusnya nak isap puting walau sekali sekala...ALya tak mo..igt nak ajar jugak skit2..tgn jugak la yg di pilih

ctmah said...

baby mmg suka isap jarikan...original rasa kot.heheh

Fizlynn said...

Ehh..jari tu paling sedap ok...ada macam-macam rasa...macam air vending machine...hehe

Anonymous said...

anak saya pun.. susah hati nanti dia jonggang.. huhu. tapi nak buat macam ner, senang ke pengasuh dia x nagis. redha jerlah hati. saya belikan puting tommee tippee gak.. hope dia nak try.- ifazahirah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...