..::Wawa Yusoff::..: ..::Ciman dah sihat, mommy nye pulak::..

Wednesday, August 8, 2012

..::Ciman dah sihat, mommy nye pulak::..

Balik dari rumah PIL terus rasa pening2 ayam. Idung da semakin berair, bersin mcm xtau nak berenti. Sejak kat rumah PIL lagi dah semacam badan ni. Ciman alhamdulillah dah sihat. cuma batuk2 je tinggal. Dia dah pindahkan sakitnye kat mommy. mana taknye, setiap kali dia bersin, dia batuk memang depan mata aku. dia hembus aku terus sedut la kan. terbaeekkk. X kesah la sayang. yg penting awak sihat. 

harini naik keje duduk plak dalam aircond aku rasa memang x best giler. sakit2 badan jadinye. Tau kan aku balik seremban last wikend. banyak nak cerita. tapi ini  kapla banyak pening. Semalam aku MC. Doctor cakap dlm idung aku bengkak, doctor bagi ubat selsema yg cucuh kat hidung tu.1st time dpt tu. nak pakai pun tekial2. takut sakit plak idung aku tu nak disemburkan ubat.  Aku ingat yg cucuh mcm berangin2 tu. 

kalau gini xkesahla aku. tapi rupanya bukan. ubat aku dapat tu memang betul2 ubat air yang aku kena spraykan dalam idung.. aiyooo... Aku dah tebayang2 dah, idung masukkan air??? perit wooo..

Lebih kurang gini la rupanya. aku kena masukkan kat idung pastu picit yang mcm wing kiri kanan tu ke bawah then ubat tu akan terus spray kat dalam idung.

Tapi...... puasa kan? acane nak masuk ubat ikut hidung time puasa2 gini? dah tentu ubat tu melelh sampai ke tekak kan??? 


Ustaz Cakap.....  

"kita berpuasa untuk menyihatkan bukan menyakitkan. jadi, sekiranya puasa kita akan lebih memudaratkan. Maka lebih baik kita berbuka puasa. Tapi kena ganti lah. Jangan nak lari ok, ganti-tetap ganti. "



...Islam itu Indah dan Islam itu Mudah...



Korang rasa aku puasa tak semalam...??



3 comments:

~wAniE~ said...

semoga cepat sembuh ye mommy..

Cik Asma BLuppy said...

sakit itu penghapus dosa..:)

Allene said...

get well soon dear..