..::Wawa Yusoff::..: ..::Cerita pasal elman::..

Wednesday, August 29, 2012

..::Cerita pasal elman::..

elman mikhael. budak ni selalu buat mommy rindu kat dia.

elman, mikhael,ciman,gento, budak cendawan. ha mcm2 namenye. tapi budaknye tetap 1. Si bulat aku ni da mcm2 perangi. 2 minggu lagi nak masuk 5 bulan. Alhamdulillah dia sehat2 sahaja. ingat tak yg aku kata masa  raya dia meragam kan? hurmn, sampai ke taska ragamnye tau. tengahari isnin aku call org taska tanya pasal dia. org taska kata dia mmg meragam. nak tido je ngamuk. minum pun x nak. 

betis ni kalau goreng celup tepung pun sedap!

Aku masa tu assume dia ngamok pasal nak tido jela mcm selalu dia buat. petang tu aku tanya kat org taska pe'el dia.. hurrmmmnnn. aku tgk mata dia sembab. pastu ade saki baki sedu nangis lagi. aku dah agak mesti dia meragam teruk. rupenye memang IYE. Mimi(org taska) kata dia meragam teruk Sampai takut si mimi tgk si mikhael punya ragam. macam kesakitan sangat2. ha, baru ko tau penangan amukkan elman mikhael.


Sedih wey aku tgk anak aku gitu, ngan mata sembab2 nangis, tido pun kejap2 bangun, minum pun x nak. tp nak buat camne kan. Tp aku paham la kenapa dia jadi gitu. kan dia da sedap ngempeng mak nye seminggu cuti raya. Tu x nak minum sebab rindu nen lah tu. pastu seminggu cuti raya ni dia ade ragam baru, kalau tejaga masa tido tu mesti nak ade org kat seblah. tepuk ke, dodoi ke, kalau tak memang mata dia tetibe jadi besar. petang isnin tu aku amik dia pukul 5.30. x menyempat dah nak sampai rumah. Dalam kereta tu jugak di buat 'keje' sampai tertidur terus. rindu sangat agaknye. sian sangat aku tengok dia masa tido tu. nampak sangat letih dia. Mesti penat nangis dah tu. Dia tido dari pukul 5.30 petang sampai 6.00 pagi. bangun kejap2 untuk minum dgn tukar CD je. Siannnnn anak mommy ni :(


Semalam alhamdulillah ragam dia dah kurang. mimi kata dia minum pun dah mcm biasa. cuma masih tak banyak. Semalam dia nangis kejap2 je sbb nak tido. alhamdulillah lega aku dengar. Sejak 2 hari kat taska ni dia da ok dah mcm sebelum2 ni. boleh main sendiri, boleh tgk tv sendiri, boleh cakap2 sendiri. Tido pun xde ngamuk2 dah. Sekarang ni time bangun pagi dia pukul 6.00 pagi. Stat la dia ajak main2, sengeh2. kadang kalau kitorang x sempat layan elok je dia golek2 sendiri. Tapi pukul 7.30 mesti dia nak nen. masa maknye nak pg keje tu la dia nak mak nye golek2. haduuiiii....mcm tau2 je dia kena pegi taska.

suke buat muka comel! tampor kang!

Anak aku dah 4bulan lebih, tp dia x pandai niarap lagi. aku je selalu tiarapkan dia kalau dia dah hokhek tu aku niarapkan dia diam la. Begegar2 badannye kesukaan. dia dah kerap ngiring, dah tonyoh2 kepala kat lantai mcm nak niarap tapi montot berat. hehehe. kitorang kalau nampak dia buat gitu terus jadi pasukan sorak. bagi semangat nih kat dia. tapi masih belum berjaya. xpela sayang..pelan2 ye. Tp kalau dipegang tegak, ko siapla....lenguh2 tangan pegangnye. dia dah melonjak2. phewww! sengal2 jugak la tangan ni kalau pegang dia dalam kereta.

Selamat berkenalan dengn anak aku :)

Muhammad elman Mikhael bin Mohd Mirzal.

Kenapa aku buat entry ni??? Sebab ade kwn lama pm aku. tanya kabor anak aku. Aku pun sronok la nak cerita. kang klu aku pm dia panjang lebor gini jenuh plak dia nak baca. jadi aku reply kat dia bagi LINK blog aku ni je. Pendek kan aku reply?? Tapi dia tetap kena baca panjangggg... hahahah :D




12 comments:

Allene said...

geram la ngn budak bambam ni... :D

cik mah said...

hehehe...geram juga r tgok..comel btol...hehhe....btol2..komen pendek..tp entry panjng..mesti kawan tu seronok bc...

Wawa Yusoff said...

Allene: bambam sangattt. orang selalu kata "maknye kecik,anak boleh tahan" :D

cik mah : kot ye dia seronok nak baca, jangan dia kata sy membebel sudah.. hehe :)

Cik Puan Rara said...

pandai nya senyum n buat muka comels.hehehe

Wawa Yusoff said...

Cik Puan Rara : dia ni mmg pandai tgk camera. senang nak di hagah :)

veesakura said...

elman adalah sangat comellllll! senyum tu mahal sungguh! hehe. Hussein pon kitorang dok tolong die meniarap sebabnyer pale kaki sume dah in position, tapi montot berat,tertinggal kt belakang. hikhikhik. tp org tua2 tak bg tlg,diorang kate nnt die mls nk usaha sendiri

('',)pzAEdy~ said...

budak cendawan ! nama tu mmg sgt ideal dgn dia. hehehe. ade lesung pipit la diaaaaa...pasti jd rebutan gades2 ni. hehehe

Riana said...

pandainye ilman posing n sengih..gerammm

Veelara said...

alololo.comelnya elman.sian die meragam sbb rindu mommy.semingu bkepit jek... Heeehe

ReYNa said...

comey elman pakai topi tu.hihi:-).oh.suka kasut dia yg black n white tu

Mommy_Cha said...

amboih kasut dia. momy cha pinjam ley dop? :)

erna said...

suke pic ciman pakai sur jeans! montot ciman nampak seksi :P aauummm...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...