..::Wawa Yusoff::..: ..::Aidilfitri kami bersama elman mikhael::..

Monday, August 27, 2012

..::Aidilfitri kami bersama elman mikhael::..

ayah tertinggal songkok kat rumah mak aku. Spoil je pakai kopiah toncet ni >,<

Alhamdulillah selesai sudah seminggu berhari raya. harini rutin harian seperti biasa. Raya kedua kami sebagai suami isteri dan raya pertama kami sebagai parent. Perasaan??? Mencabar!! Phewww, raya bersama elman mikhael dengan segala ragam 4 bulan dan perangai manja dia sangat lah mencabar sifat mak2 aku ni hah.

one happy  family at home.... :D
Tahun ni adik ipar aku yg pilih kaler baju. MIL yang sponsor. Bertuah ini menantu hantu. kekeke. Nak carik baju melayu elman ngan harraz x jumpe size. sudah nye pakai kemeja sahajalah bebudak itu. Pagi raya sempat lah kami bergambar satu family kat rumah MIL.. Alang je xde. dia gi tido kampung.

Tahun ni turn aku beraya bersama keluarga besar mirzal. ye, sangat besar. MIL aku ade 13 orang adik beradik. Atuk ngan wan mirzal pun ade lagi. sihat walafiat. utk aku yg  xpernah berpeluang beraya bersama atuk dan nenek ni dapatlah aku rasa pengalaman beraya berasama 4 generasi.

Atuk + Wan
Anak (adik beradik MIL)
Cucu (Mirzal dan sepupu)
Cicit (anak2 kami dan sepupu)

Suasana memang meriah tak hengat. utk aku yg 1st time rasa suasana gini mmg agak terkejut gak la. huahuahua! yela, family aku kecik je. Pagi raya kami satu keluarga je raya sama2, makan dengan adik beradik, gi kubur pastu tunggu tetamu. tapi kat kampung mirzal memang meriah giler!sampai nak beborak pun tepaksa jerit2  :)

Elman mikhael masuk 4bulan 3 hari sebelum raya. so korang mesti tau kan perangai budak yang beralih bulan ni. Masyaallah... kalini dia buat lorat! asik nak marah2 je, tido pun nak ngamok dulu baru lelap, nak nenen mesti baring. korang bayangkan sikit punye payah aku asik nak mencarik bilik je ngempeng si bulat ni. Tp x kesahlah, anak punye pasal. yg penting dia minum dan rehat. lain2 aku x kesah dah. yang bestnye dia ni bile dah tido ko letup meriam buluh kat sebelah pun dia boleh buat dek je. elok lena. bagus anak mommy! senang mommy beraya.

 Tengok tu. muka dia tenag giler tido. padahal masa ni tengah huru hara

4 hari kitorang kat seremban dan pedas. Alhamdulillah dapat cover 14 rumah. see, meriah giler kan. kami ni asik keluar masuk kereta jela. perut ni dah sendat2 makan. Memang best sangat. 1st time aku makan lemang yang dibakar depan mata aku sendiri. masa last bukak puasa tu aku makan lemang semata tau x. banyak giler pulak tu. sampai malam tu aku kembung. sakit perut giler. aku risau gak elman kembung. tp alhamdulillah dia elok lena. tp kentutnye boleh tahan. hahaha.

Dlm meriah2 tu ade jugak kejadian2 yg tak diingini. Anak pakngah eksiden, biras aku sue tgh ngandung 4bulan ++ terkena mercun sampai koyak kain. mmg kitorang takut sangat. kesian sue. hilang semangat dia. nangess je.


Untuk aidilfitri decgan family aku, nnt review kemudian. Both side pun seronok! sangat seronok!!



**harini pegi hanta elman ke sekolah, asik cebik2 muke nak nanges. mommy rasa mcm nak amik balik je x nak pegi keje!!

12 comments:

cha said...

wah seronok semua sedondon siap disponsor lg sape tak suka kan hehe

eh u kampung kt pedas ke. i kat rembau you hehe

aTy _faRed~ said...

same ar anak aty pon...selalu ok jer..tapi raye ni buat perangai..biler dah ngantok nak tido ngamuk2 dulu...memang geram gak..huhu..tapi pikir mungkin sebab die penat sangat..yer ar..mak paknyer mengusung satu hari suntuk hari2 berjalan raye...yang tua ni pon penat..inikan pulak budak kecik yer tak..:)

Aeen said...

sronok raya pertama ngn baby kan....huhuh...aeen taun depan la dapat merasa raya ngan baby..hehe..

Mally said...

Meriahnye wawa...
Best kan beraya dgn anak....
Sy dah mula shopping utk devashritha for deepavalu nnt...hehe

Riana said...

meriahnye raya..family blah mak yana pon 13 org adik beradik..walau xsemua balik mesti huru hara gak..cakap jerit2..ehe

siti norsarah Aminuddin said...

navy blue..cantik sgt whole family sedondon..next raya nak choose color ni lah :)

~ NANA ~ said...

farish pon buat perangai sket masa raya baru2 ni...selama ni punye susah nk denga dia nangis kuat2 tp bila sampai je umah MIL asyik nak menjerit je...sampai i nk beraya pon susah...hehe...maybe dia tak biasa kot dgn umah MIL

Fizlynn said...

Selamat Hari Raya Ciman & family... kembung tak handbag mommy dengan duit raya Ciman? hehehe...

Veelara said...

hehe..seronok beraya bl ade ank ni kn...

Biasalah tu bby nk beralih bln, hrusla ade ragam die tu...

Wawa Yusoff said...

cha : kalau dah dsponsor tu, kaler apepun x kesah dah. haha :D

aTy _faRed : agaknye dorang lemas kan asik kena hangkut je. penat!

Aeen : Insyaallah aeen. moga selamat semuanya ye :)

Mally : Wah, awalnye mama deva shopping. semangat! :)

Riana : Kan? kalau beborak tu dah mcm begaduh :D :D

siti norsarah Aminuddin : haha. silakan..silakan :)


~ NANA ~ : Tu maknenye u kena selalu balik rumah MIL :D

Fizlynn : Selamat hari raya kak! haruslah kembung handbag mommy. siap selit2 lagi kat diaper bag dia. ahaha :D

Veelara : seronok sangat. bab ragamnye tu mmg kena cekal mommy ni ngadapnye :)

Mommy_Cha said...

ada anak time raya best woo...best tolong collect duit raya..kahkahkah!...bab time merengek meragam tu kita serahkan pada baba dia utk jaga pulak...baru balance..mak kutip duit raya, baba tlg dodoi anak merengek..khakhkahkahka!

Wawa Yusoff said...

Mommy Cha : terbaeekkkk! handbag mak kembung2 dgn duit anak. poket ayah plak makin nipis beli baju raya anak ngan mak nye. huahuahuahua :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...