..::Wawa Yusoff::..: ..::Puasa + Raya = Eksaited::..

Wednesday, July 25, 2012

..::Puasa + Raya = Eksaited::..

meminjam waktu rehat dikala ramadhan. nak pegi dengar ceramah xde pulak. bila terikat dengan front-liner memang susah nak kemana2. opismate non muslim gi makan. bagi can la dorang makan lama sikit. kih3

apa mau buat. xde pape. saje mahu cerita. Alhamdulillah hari ke-5 puasa aku masih sihat dan dapat puasa penuh. 1st day puasa xdpt mkn nasik sebab mirzal lupe nak masak. sempat telan air susu dgn secawan air masak. 6.30 ptg aku dah rasa melayang. sirious mcm nak pitam. terus rehat kat sofa. mcm menggigil pun ye jugak. cuba bertahan lagi beberapa minit untuk berbuka. Alhamdulillah berjaya! hehe. 

As a breastfeeding mother memang agak susah jugak berpuasa bile skip sahur. tp percaya la. Tak sahur bukan alasan untuk korang tidak berpuasa. Cuba berpuasa melainkan mendatangkan kemudaratan. Sentiasa memohon untuk diberi kekuatan berpuasa. 

Insyaallah tahun ni dapatlah kami beraya dirumah sendiri. Mcm tahun lepas kami menumpang rumah kakak. nak hias lebih2 pun segan. lagipun mse tu baru kawen terus puasa. so persiapan apepun mmg xde. Tahun ni kalau boleh nak seronok2 hias rumah. Semuanya untuk pertama kali. Sabtu lepas sempat shopping langsir dengan mirzal. ukur sana sini, pusing sana sini dptlah beli yg mengikut bajet. Nagoya je ok. xde aku nak beli langsir kat Jakel. baju raya aku pun xbeli kat Jakel. ni kan pulak langsir :p

Shopping tanpa Ciman

Kitorang pegi berdua je. Ciman aku pos kat rumah mak. kesian la nak bwk dia jalan2 kat kawasan sibuk, dengan kami nak mengangkut langsir lagi. 1st day puasa Plaza Alam Sentral dah penuh dah. Segala jenis persiapan raya dah start jual. Tak sempat nak amik gambar. Terlupa sebenarnye. ngeh3 :D

Boleh dikatakan agak eksaited jugak untuk raya tahun ni. mana taknye, tahun lepas dahla menumpang, aku mabuk plak tu. 1st raya aku dah stat muntah2. nak raya pun xde mood. Nak ajak kwn2 dtg rumah pun segan sebab persiapan x seberapa. Tu yg tahun ni kami beriye sampai beli langsir pun telebih 8meter. ni salah kire punye pasal. dah kata eksaited. haha

Yang lagi seronok tahun ni raya ngan ciman the cendawan boy. Oh, aku sgt syg budak cendawan itu, baju raya dia dah settle KOT. kih3. Rasa mcm x cukup2 nak membeli baju dia. aritu aku pegi warehouse Pureen.  memang memborong abis la. puas ati!

Sejak dia masuk taska ni, dah pandai dah main sendiri. semalam aku biarkan dia depan TV settle la aku masak untuk berbuka, dia diam je golek2. Dia memang suka tgk TV. kalau pasangkan katun tu memang dia boleh leka

Layan Pororo

Ni semalam. leka sangat dia. ha, ko tgk tu jam pun ade dlm paperbag lagi. since pindah2 aritu tak begantung. haha. wafak2 pun dok ade susun atas kerusi lagi. memang semua tu nak gantung untuk raya ni. ekasaited kan kata tadi.. hehe. Sekarang ni ciman dah 3bulan seminggu. dia belum pandai meniarap lagi. tp dah mengring la acah2 mcm nak meniarap. klu baring kat playgym tu memang selalu sgt keluar kawasan, begolek2 bepusing2

 mula2 elok je aku letak. 
leka la dia main ngan menan2 tu. asik aaa...uuu....uuuuu... gitu jela mulutnye sekarang. kuat sembang :)


 7 minit selepas itu
dah senget sikit. menan dah tak laku. asik isap tangan je

7 minit seterusnya
Dah melintang. hehe. 

alhamdulillah anak mommy sihat dan active. mommy tak kisah bile kamu nak meniarap ke merangkak ke yang penting kamu sihat.

ini budak kuat sembang, banyak cerita, mcm2 nak cakap. kalau beborak tu mcm pandai sangat. beriye2 muncung2 kalau nak sembang tu.

hye la syg, kamu lah buah hati mommy,sekarang ni mcm x aci pulak mommy ingat kat awak lebih dari mommy ingat kat ayah. hehe. Moga awak membesar dengan sihat ye dan mommy sentiasa mohon agar awak sentiasa dilindungi dan diberkati allah. insyaallah.

nnt petang kita jumpe ok. mommy rindu!




12 comments:

maria fitria said...

comel giler baby....

puan.mila said...

tiutnya ank wawa..bambam gitu..

wawa Yusoff said...

maria fitria : hehe. tq dear.. :)
mila : bambam kan? alhamdulillah.. semangat :D

~ NANA ~ said...

comeynye dia...geram pipi tuh!

sama la mcm farish, baru berapa minit letak dah berpusing...buas betol...hehe

Cik Puan Rara said...

alololo comels sgt!

Cik Tqah said...

geram tengok ciman.. geget nakk??

Aeen said...

alalalala..comeynye dia...grrrr..nk cubit2 je pipi dy tu...:D

wawa Yusoff said...

Nana : ye, buas sgt :D

Rara : Mekasih aunty rara! :)

Tqah & Ain : jgn kata gigit, mak dia ni sendiri tengok pun nak tampor2 je rasa. geram! hahahaha :D

FiZ said...

comel..geram kt baby ;p

('',)pzAEdy~ said...

alaaa shumelll awak nih! bestla beraya sakan ye. bawak beg besau2 tau. hehe

Fizlynn said...

hehehe...Ciman ni sama macam zarif banyak cerita, pastu suka hisap tangan...macam ada keluar air milo je dekat tangan tu... kalau baring di biarkan confirm berpusing2, tido pun sama..memula ok...pastu dah up side down dah...Memang tak boleh wa kalau breastfeed tak sahur, haus dan penat gile...serta lapar melampau...

aTy _faRed~ said...

comelnyer..!!!! suker ar play gym die..besar..anak aty pon sekarang dah melasak..keluar kawasan jadinyer...huhu...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...