..::Wawa Yusoff::..: ..::Kalut::..

Wednesday, July 18, 2012

..::Kalut::..

Masih mencari rhythm bekerja as a mommy. maksud aku, nak membahagikan masa mana waktu rehat, makan, pam, dan solat. Sejam?? of coz x cukup wey. kalau sebelum ni aku minum pagi time pukul 8.30 - 9.00 pagi. tp sekarang aku kena pk nak selitkan masa utk production pulak. kalau aku nak pam pukul 8.30 pagi tu mmg xdpt banyak la sbb ciman dah kosongkan pagi tu pukul 7.30 sebelum pg sekolah. Jadi aku punya jadual sekarang.

8.00 pagi - 10.00 pagi
stat duduk depan PC. on la ape2 yg patut. buat keje banyak2 sikit. kadang2 tu ade gak lari2 sikit gi blogwalking. hehehe

10.00 pagi - 10.45 pagi
Masa ni barulah aku nak gi beli tapau makanan. memang klu dah waktu gini aku carik nasik je. kasi padat sikit perut nak menjelang tengahari. skrg aku kuat mkn tau x. kalau dlu seminggu x makan nasik pun xde hal. Aku ok je mkn biskut, roti, nugget2 ke. tp sekarang sehari x makan nasik aku rasa mcm sehari suntuk aku x makan ape2. imagine masa puasa nanti. ape keadaan aku?? *Ya Allah, moga Engkau beri ku kekuatan*
Masa 45minit ni la aku kena settle semua. pegi tapau, makan dan production. Agak kalut jugak sebenarnye. tp nak buat acaner kan? Sambil makan sambil aku pam. sangkut je kat bra. so, tgn free la nak buat apepun. *kekdahnye bukanlah FS sgt, asal aku bleh settle keje sudah*

1.00tghari - 2.00ptg
biasanya aku akan beli nasik pagi tu banyak2 sikit. So that tengahari aku xperlu gi tapau. Jimat masa sikit. Masa ni xdela nak rehat sangat pun. Masuk je pantri, eh lupe nak citer. pantri aku best tau. bersih je. bukak kasut lagi. carpet lagi. mcm dalam bilik gak. kitorang solat sume kat situ. memang selesa sangat. aku pam kat pantri jela. xpyh susah2 nak ke surau or mana2 tempat tersorok. masuk je pantri, kunci pintu terus setup ape2 yang patut. sampaila selesai. Tp sejak 3hari ni tergelincir jugakla waktu aku. kadang tu pukul 2.15ptg baru aku dpt settle semua. yela, x cukup masa wey. nak solat semua kena buat dlm sejam tu jugak. kang klu masuk pantri lelama byk2 kali kang mau kena jeling ngan boss. tak pasal markah kerja rendah :D

4.30ptg - 5.00ptg
Waktu ni adalah pam sesi ke-3. kadang tu dah pukul 5.15 baru nak keluar opis. nak cuci  gajet2 semua. kemas susu, kemas beg, kemas meja. mcm2 la nak dikemas. memang sejak 3 hari ni life aku agak kalut kat opis. masih mencari rentak nak membiasakan diri dengan keadaan dan waktu.

gini lah waktu aku kat opis sekarang. memandangkan staff lain semua bujang, boss plak anak sorang je yang dah 10tahun umurnya. agak susah gak aku nak pahamkan dorang keadaan aku. tp ape aku pedulik? aku buat untuk anak. InysaAllah, moga urusan kehidupan aku dipermudahkan.

Lepas ni aku buat entry review pam baru aku dengan frozen EBM yang aku terpaksa buang tu. Boring kan baca entry xde gambar???

Eh, jap2. ade gambar... ade....


taraaa!!!

Storage Bottle

Comel kan storage bottle ni?? aku dah beli tau! memang comellllllll =)

korang boleh beli kat sini kalau bekenan : Littlecaliphheaven


14 comments:

Riana said...

Mcm mana plak sy nt agaknyer..moga dipermudahkan urusan =)

Shakina Farhan said...

comelnye storage bottle tu! kl ade kaler biru kompem nak beli gak..hehe

Cik Puan Rara said...

agak mencabar.moga2 dlm 1 2 minggu nt dh dpt rentaknya.comels botol.nt nk bli jugak lah.hehehe sebok je kan.

Wawa Yusoff said...

Riana : doa2 je moga dipermudahkan ke :)

Kina : tak sudah dengan biru dia. tp malang nye xde.. heheh :)

rara : sangat mencabar. nak2 nye mcm i ni front liner. kalau hilang tu memang senang la nak nampak. beli la! cute tau!

Mommy_Cha said...

biasalah tu baru berbaby..cewah macam lah kite nih dah lama berbaby sgt hihihihi..momy cha pon sama gaks, need extra time 24h jer mana cukup maa..wa mau lebeyh looooor! hihihihi ^___^

Wawa Yusoff said...

Mommy_Cha : haish, memang x cukuplah. tu belum masuk jadual cerita kat rumah lagi. memang nak 72jam sehari kalau boleh! hehe

Ayu Yusoff said...

kena pandai atur masa.. as long masa ttp insyaAllah production mesti consistant. satu lagi tips.. tak yah kalut2 nak basuh2 smua gajet tiap kali pam.. masukkan sekali dengan icepack. as long sejuk tak susah payah nak membasuh kerap2.. balik umah baru basuh n keringkan. Masuk peti ais pn boleh, masuk dalam plastik, ikat rapat2 simpan dalam peti ais. beri sikit ketenangan utk ibu menyusu. Balik soh ayah cuci parts smua..hahaha

Wawa Yusoff said...

Ayu Yusoff : ayahnye cuci?? bagus idea tu. kot hilang sparepart dah satu hal pulakkkk :p

ctmah said...

ok wawa.x sabar nk bace entry psl u buang EBM susu tu

Wawa Yusoff said...

Ctmah : haha. ok2. will update soon :)

~ NANA ~ said...

nk beli gak la storage bottle yg comel2 tu...hehe

tak sabar nk tunggu entry pasal EBM yg terpaksa buang tu...

Aya said...

tgh fenin gak nie dok pk cmner nk mengepam bila masuk keje nnti..huhu

wawa yusoff said...

NANA : beli nana.. belii.. mmg comel :)

Aya : InsyaAllah moga dipermudahkan ye :)

Nor Arinee Mat Saaud said...

wah, cantiknya!! mcm nak beli gakla. harga pon murah.

thanks dear for sharing