..::Wawa Yusoff::..: ..::Do, do, do the Dew::..

Friday, July 20, 2012

..::Do, do, do the Dew::..

Familiar x tajuk tu. lagu kat iklan minuman mountain dew. sape tau boleh cuba nyanyi2 :)

nah gambar aku letak. kalau buat muka blur gak taktau la aku.

sebenarnye bukan nak citer psl tu pun tapi nak citer psl breastpump aku yg baru tu. Yang dah selalu survey2 ngan breastpump mesti familiar kot ngan nama Dew ni kan?

.  Niat di hati mahu kan FS. memang nak sangat2. Tapi sebelum tido tu aku pk, kenapa aku perlu FS?? niat aku nak BF ciman je, aku pakai pam apepun setakat ni elok je keluarnya. Alhamdulillah dengan mana2 pam pun aku serasi. Rumah aku betul2 belakang opis ni je. 20minit je kalau jalan kaki, so aku xde isu nak pam dalam kereta, aku plak ade pantry yg sangat selesa dan cukup privacy, jadi aku takde isu jugak nak pam kat meja sambil buat keje. Dan yg penting aku nak pam yg senyap. sebab pengalaman aku menggunakan Modu adalah sgt bingit. aku mengepam seperti sedang jahit langsir bunyinye. Lagi satu sebab aku nak kumpul balik EBM aku memandangkan yg ade telah selamat ke sinki. Jadi pada aku tak semestiya FS yg boleh jd penyelesaian. Pam lain pun ok jugak.

Sampai je Fabulous Mom aku terus pegi kat Breast Pump section. memang memeningkan nak buat keputusan kat situ.  SA yg lyn aku tu baik je. segala package dia terangkan. segala pro-cons dia bagitau. Inilah pilihan hati ku setelah perbincangan dan segala fakta serta auta yg telah aku persembahkan kat mirzal. Ini lah kelulusan yang aku dapat


Familiar bukan?? Aku punye kaler pink :)


Aku amik sekali gadget utk double pumping


RM 350.80 + RM 40.00 add on double pumping.


Hasil pada pukul 1.00 tengahari

Aku sangat serasi dengan pam ni. kalau modu aku bleh rasa 2kali  letdown, tapi dengan dew aku bleh rasa sampai 3 - 4 kali. meamang best. tak payah tunggu lama. dalam 3minit pertama aku dpt rasa dah letdown yang pertama. Bila ade dew ni aku rasa asik nak pegi pam je... seronok je rasa.. Dari segi berat? ye, meamang berat. compare ngan modu aku tu boleh dilambung2. tapi kalau ko lambung ni memang tak sambut dah aku rasa. haha. Dalam sepaket gula la kot camtu beratnye. ni yg aku dok pikul hari2. tp bila time malas aku tinggal je kat opis. kat umah aku pakai mezzo. Dari segi bunyi, Dew memang senyap. kalau malam2 tu aku mengepam sebelah ciman pun dia elok je tido. kalau time pakai Modu dulu, tekebil2 mata dia tejaga. Lagi satu pam ni dia ade bekalkan filter tube. korang perasan x kat tube aku tu mcm ade part yg tebal sikit kan? ha, itula filter tube. klu jadi backflow filter ni akan kabur. 
"Replace when indicator line become Smeared" 

Info Tambahan : beg pam aku tu sangat aku suka. Celebrity Bag
 Just buka poket tepi je utk keluarkan tube and plug. tak payah bukak zim atas tu. kemas sangat

Beg ni ade banyak kaler.  aku punye kaler oren. harga asal dia RM 119.90. tapi aku dapat RM 20.00 je. Sebabnye SA tu kata ade stain sikit kat beg tu. tp jenuh aku belek2 xde pun. bile dia tunjuk betul2. alahaiiiiiiii... sikit bebenor sampai xnampak pape. akupun amik jela. jimat RM 100! Sekarang ni dorang tgh buat sale. beg ni sekarang RM 50.00. Sila beli kalau suke :)

So far aku sangat berpuas hati. Pada aku Dew 300 memang aku suke compare dengan modu. bunyi senyap je. xde sape yg tau aku mengepam. Cuma size dia agak besar compare ngan Modu. Masa mula2 keluar pada kotak mirzal gelak giler sebab dia besar. Mirzal panggil dew aku ni R2D2. Tau ape?? alaaa...robot yg kat starwars tu la.

ni ha... kat mane samenye?? aku pun xtau. mirzal yg cakap. barangkali kepalanye mungkin :)





4 comments:

Ros Anis Rusli said...

besnya ada bespam baru.. :)

cha said...

hehe i take note jelah nk beli pun tak pregnant lg huhu

aTy _faRed~ said...

alaaa..tetibe nak tukar jugak pakai ni...biler orang cakap elok aty muler ar..dah bertukar2 pikiran sedangkan yang bp sekarang gune masih elok dan sangat membantu...tapi part senyap tu ar aty tertarik..aty nyer bp pun bos aty cakap macam ngah buat printing..hehehe..

erna said...

wa..berkenan betul dgn beg tu.colorfull.semangat je nak mengepam dan nak usung sana sini.tapi erna suka jenis backpack.tapikan..kalau macam ni,bukan backpack pun dh menarik minat :)

so,ape cite dgn modu? xleh guna langsung ke?