..::Wawa Yusoff::..: ..::Aktiviti Baru::..

Wednesday, May 9, 2012

..::Aktiviti Baru::..

Hai ho! hehe

berpantang pada hari ke-23 uish, lama lagi nak jadi 44 rupenye.
Dah panas bontot dah ni duduk rumah lelama.

Sekarang ni mmg xde pape nak buat kan. selain dari mengadap mikhael, memang ngadap laptop jela kejenye. update yg mana patut, layan FB, window shopping(online jelaaaaaaa...) pastu tido. ok,ada satu lagi actvt best sejak jadi mommy ni. Pumping session yey! sangat best!

alhamdulillah masih lagi fully breastfeed mikhael. Direct feed memang best. rasa dekat sangat dengan dia. Setiap kali dia menyusu tu and tengok muka dia rasa tenang sangat! Sejak berpantang  ni dah belajar-belajar buat stok. alhamdulillah xdela meriah sangat. tp cukup untuk mikhael. 

2 Oz setiap botol.

xdela meriah sangat mcm mommies yg lain. Tp aku cukup bersyukur. lagipun masih direct feed mikhael. So pada aku cukup banyak la kan. Setiap 3 jam aku pam dapat 2oz dan setiap selang waktu tu jugak aku direct feed. Alhamdulillah.. harap2 semakin banyak la rezeki untuk mikhael nanti. insyaallah..

Sekarang ni bila on laptop je confirm page yg paling rajin aku bukak 

Terlalu enjoy dengan breastfeeding. so group ni memang banyak sangat info yg boleh aku dapat. all about breastfeeding ade. memang suka sangat group ni. Tp kekadang tu bila tengok mommies punya hasil yg sekali pump dapat sampai 15oz, boleh jadi down jugak. kih3 :)

Group ni pulak untuk aku jenjalan blog kawan2, share cerita-cerita diorang, pengalaman as mommy dan macam2 lagi la pasal motherhood. 

hari-hari pun memang akan bukak 2 page tu. Oh ye, tadi jenjalan kat page erna. dia share pasal breastfeeding journey dia. and so many thanks to u dear sebab share info2 pasal nak tambah susu and supplement yg erna makan tu. Thanks jugak share cara2 pumping tu sume. Nak jugak susu meriah mcm erna.. hehehe :)


Happy breastfeeding for me..!!
Chaiyok mommy mikhael..!!!




14 comments:

Asz Miza said...

Best kan tengok susu erna meriah macam tu..sy nnt pas dah deliver pun nak ikut tips2 dia bagi tu..:)

Wawa Yusoff said...

ha, tau xpe. jeles je tengok. itula, wawa pun baru nak berjinak2 disiplinkan diri mengepam every 3 hours.

susah bila ade sakit M ni.. hehe :p

Wawa said...

Ala bestnyeeeeee...sy buat pastu gune utk annaila...wuwuwuw...stok susu skang baru 4 oz...bile tgk wawa pnye, terus xcited nk kumpul balik...hihi

Wawa Yusoff said...

Wawa : Mari2..! jom buat stok sesama :)

hafizerna said...

Alhamdulillah...bukan senang nak dapat banyak tu.Masa awal2 dalam pantang,memang banyak.Tapi bila iman makin besar..tak lah besar mana kan..kira dah masuk sebulan,erna perasan yang milk production makin kurang.Rajin2 pam tau..erna pun penah dapat sikit.less than 1oz.trp tetap simpan as a stock :)
Happy Breastfeeding <3

Cikpuan rara said...

wawa,wawa pakai set berpantang apa?susu wawa banyak eh? ada mkn supplement x?

ctmah said...

chaiyok wawa!pam pam pam :)

~ NANA ~ said...

wahhh bagusnye u dah buat stock...i malas2 lagi nk buat stock skrg ni since baby pon byk direct feed je....ada gak pump, tp bila penat, pakai stock tu je...haha

Bonda Adam said...

bagus buat stock...teurskan usaha..caiyok!chaiyok!

salam kenal

-mommy Adam,Amir,Amar,Aryan- :)

Wawa Yusoff said...

erna : itula, mikhael pun da nak masuk sebulan. perasan jugak milk production mcm x best je skrg ni..

Cikpuan rara : wawa amik set bersalin org kampung. tp wa rasa better rara jgn guna set tu la. x berapa nak bagus sgt. sekarang ni wa mkn jamu homemade je. mak yg beli kan.

ctmah : hahaha :D chaiyok!

NANA : xpe dear, slow2. u c-zer kan. nnt dah sihat betul u buat stok banyak2 k :)

Bonda Adam : hehe. TQ! salam kenal :)

n0rraslida alias said...

bestnyew wawa...nnti k.lid buat wawa nyew entri sbg rujukn bile akk preggy n jd mommy nnti taw....selamat menyusukn! hik hik :)

aTy _faRed~ said...

nak tunggu habes berpantang memang lame sangat rasenyer...hati dah gedik2 nak kuar umah...huhu..bosan sungguh..tak sabar nak bawak baby qaleef jalan2 kat luar pulak..;p

mrs. wanie said...

happy bf..

sy pun ibu menyusu jugak ;-)

Noorly A Puad said...

Inginkan tip2 tingkatkan penghasilan susu, kunjungi http://mamahazeeq.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...